۱۰ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۲۹۱۰۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۲۲-۱۲-۱۳۹۵
کد ۵۲۹۱۰۷
انتشار: ۱۵:۵۰ - ۲۲-۱۲-۱۳۹۵
نصب پرچم ترکیه در کنسولگری هلند در استانبولپرچم کشور ترکیه در ادامه تنش بین آنکارا و آمستردام به جای پرچم هلند در پشت بام ساختمان کنسولگری هلند در استانبول نصب شد.

به گزارش ایرنا، منابع خبری ترکیه اعلام کردند که این پرچم توسط یکی از کارکنان ترک کنسولگری هلند در استانبول در پشت بام نصب شده و هیچ تبعه ترکیه به طور غیرقانونی وارد کنسولگری هلند در استانبول نشده است.

در پی بالاگرفتن تنش سیاسی میان هلند و ترکیه، معترضان خشمگین دیشب در آنکارا، تابلوی خیابان هلند را کندند و با نصب پرچم ترکیه به جای تابلوی خیابان هلند اعتراض خود را نشان دادند.

تنش سیاسی بین ترکیه و هلند در پی ممانعت از ورود وزیر امور خارجه ترکیه به هلند و جلوگیری از حضور وزیر خانواده و سیاست های اجتماعی این کشور در اجتماع ترک تبارها در روتردام به اوج خود رسید.

این تنش از زمانی آغاز شد که دولت آنکارا برای حضور در اجتماع ترک تبارهای هلند برنامه های سخنرانی انتخاباتی با حضور مقامات رسمی خود در حمایت از رای 'آری' به همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه که 16 آوریل(27 فروردین ماه 96) قرار است برگزار شود، تدارک دیده و برنامه ریزی کرد ولی دولت هلند مثل دولت آلمان از اجرای این برنامه ها جلوگیری کرد.

دیروز در پی صادر نشدن مجوز پرواز هواپیمای مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه برای فرود در فرودگاه روتردام نیز صادر نشد و وزیر امور خارجه ترکیه نتوانست طبق برنامه ریزی انجام شده به هلند سفر کرده و در اجتماع انتخاباتی ترک تبارهای هلند سخنرانی کند.

پس از لغو این سفر، 'فاطمه بتول سایان کایا' وزیر خانواده و سیاست های اجتماعی ترکیه به آلمان سفر کرده و از مسیرهای زمینی خود را به محل تجمع ترک تبارهای هلند رساند ولی به علت ممانعت پلیس هلند نتوانست در اجتماع اتباع ترکیه حاضر شده و به سخنرانی بپردازد.

در پی این رویدادها، جمعی از شهروندان ترکیه در واکنش به موضع دولت هلند در قبال وزرای ترکیه دیشب مقابل سرکنسولگری این کشور واقع در خیابان استقلال استانبول تحت تدابیر امنیتی شدید پلیس ترکیه تجمع کرده و با سر دادن شعارهایی در حمایت از دولت خود، اقدام دولت هلند را محکوم کردند.

همچنین تعدادی از شهروندان ترکیه ای در مقابل سفارت هلند در آنکارا تجمع کرده و با برافراشتن پرچم ترکیه و با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضمون حمایت از همه پرسی تغییر قانون اساسی ترکیه، اقدام دولت هلند را محکوم کردند.

وزارت امور خارجه کشور ترکیه نیز در پی ممانعت هلند از ورود وزرای ترکیه، با واکنشی تند اعلام کرد: سفیر هلند که در مرخصی به سر می برد، فعلا به ترکیه باز نگردد.

مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه ضمن واکنش شدید به ممانعت پلیس هلند از ورود فاطمه بتول سایان کایا وزیر خانواده و سیاست های اجتماعی ترکیه به ساختمان سرکنسولگری این کشور در روتردام اعلام کرد: این اقدام ضد انسانی هلند با مقابله به مثل، تلافی خواهد شد.

چاووش اوغلو قرار بود دیروز به هلند سفر کرده و در خصوص جلب رای 'آری' برای همه پرسی تغییرات قانون اساسی در اجتماع ترک تبارهای هلند به سخنرانی بپردازد ولی مقامات کشور میزبان اجازه فرود به هواپیمای حامل وی را نداده و اعلام کردند که برای این برنامه مجوز لازم را صادر نکرده اند.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز در واکنش به لغو مجوز ورود هواپیمای وزیر امور خارجه این کشور به هلند اعلام کرد که بعد از همه پرسی پاسخ آنها را خواهد داد.

مقامات رسمی دولت آنکارا در پی اقدام دولت هلند در خصوص ممانعت از حضور دو وزیر ترکیه در اجتماع ترک تبارهای روتردام، واکنش تند نشان دادند و نخست وزیر ترکیه اعلام کرد که 'پاسخ شدیدی به هلند خواهیم داد.'

همچنین عمر چلیک وزیر اتحادیه اروپا نیز در واکنش به رفتار روز گذشته دولت هلند با دو وزیر ترکیه گفت که هلند با انجام چنین اقدامات نژادپرستانه ای ذهنیتی کهنه‌ که پیشتر سراسر اروپا را در غم و اندوه فراوان فرو برده بود، بیدار کرد.

نعمان کورتولموش معاون نخست وزیر ترکیه نیز در گفت و گوی تلفنی با شبکه تی.آر.تی ترکیه با غیرمودبانه خواندن رفتار دولت هلند با دو وزیر ترکیه گفت: قبول این رفتار از طرف ترکیه ناممکن است.

بکیر بوزداغ وزیر دادگستری ترکیه نیز در پیامی توییتری در واکنش به لغو برخی برنامه های انتخاباتی مقامات ترکیه در روتردام هلند، اقدامات مقامات هلند در این زمینه را به مثابه دفن دموکراسی و حقوق بشر و زنده شدن دوباره نازیسم و فاشیسم دانست.

ترک تبارهای هلند دومین گروه جمعیت غیربومی این کشور محسوب می شوند و جمعیت آنها حدود 500 هزار نفر(سه درصد جمعیت هلند) تخمین زده می شود.

دولت ترکیه در انتخابات همه پرسی قانون اساسی این کشور چشم امید به آرای مثبت همه اتباع ترکیه ساکن داخل و خارج از این کشور دارد.

همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی ترکیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی در تاریخ 16 آوریل سال جاری میلادی (27 فروردین ماه) برگزار می شود و در این انتخابات افزون بر 58 میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند.

برای برگزاری همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه، موافقان و مخالفان حق برگزاری تجمعات قانونی در داخل و خارج از کشور را دارند و بر این اساس، مقامات و چهره های سیاسی موافق و مخالف با این همه پرسی در داخل و خارج از ترکیه سخنرانی در تجمعات را برنامه ریزی کرده اند.

همچنین برای برگزاری این انتخابات، 164 هزار صندوق رای در داخل ترکیه پیش بینی شده و علاوه بر این، در 59 کشور نیز برای اخذ آرای اتباع ترکیه در خارج از کشور برنامه ریزی شده که رای گیری از آنها در 119 نمایندگی سیاسی و در 32 واحد گمرکی انجام می شود.
ارسال به دوستان
اعتیاد به گوشی را با ابزارهای دیجیتال سلامت شکست دهید معنای واقعی زندگی روستایی در روستای یاستی‌قلعه ماهنشان (+عکس) گوشت این پرنده برای مصرف روزانه هیچ هورمون خطرناکی ندارد / شش برابر میگو هم فسفر دارد تمام اقداماتی که قبل سفر با خودرو شخصی باید انجام دهید واکنش یک روحانی به دعوت از "کاظم صدیقی" برای سخنرانی در مراسم شب قدر دانشگاه امام صادق (ع): دهن‌کجی به مردم عاقبت خوشی ندارد! انتخابات آمریکا و یک بازی خراب کن جدی به نام "رابرت کِنِدی" و معاونش خانم شاناهان! (+عکس) امام جمعه سابق لواسان: ساخت مسجد کار شهرداری نیست؛ شهرداری به وظایف اصلی خود بپردازد که درباره آن‌ها به غایت کم کاری می‌کند قتل ۲ نفر در آرامستان یاسوج/ دادستان: علت درگیری اختلاف شخصی دو خانواده بود حمله موشکی حزب الله لبنان به مواضع نظامیان اسرائیل پارک قیطریه و مساجد اطراف (نقشه) آمریکا : به روسیه در رابطه با احتمال وقوع حمله تروریستی هشدار داده بودیم واکنش عجیب دختران بعد از دیدن شهاب حسینی (فیلم) کاظم صدیقی سخنران مراسم شب قدر دانشگاه امام صادق خواهد بود زاکانی مشکلات تهران را حل کرد و فقط مانده مسجدسازی در پارک ها / اگر در بوستان قیطریه فضای خالی دارید درخت بکارید سختگوی وزارت بهداشت : علت مرگ دکتر بخشی هنوز مشخص نیست
وبگردی