۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۳۵۹۶۰
تعداد نظرات: ۶۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۵ - ۰۷-۰۲-۱۳۹۶
کد ۵۳۵۹۶۰
انتشار: ۱۰:۰۵ - ۰۷-۰۲-۱۳۹۶
نگاهی به شعارهای پوپولیستی در انتخابات ریاست جمهوری

وعده ها توخالی است/ ونزوئلا گواهی است...

اگر روند 8 ساله 84 تا 92 در ایرانِ ما و توزیع پول بدون سرمایه گذاری ادامه یافته بود بعید نبود که امروز ما هم با مشکلاتی شبیه ونزوئلا روبه رو شویم. منتها کسانی باز امروز در ایرانِ ما وعده های تو خالی می دهند.
عصر ایران؛ مهرداد خدیر- آنان که انقلاب 1357 را از نزدیک درک کرده و در نوجوانی یا جوانی در آن حضور داشته یا ناظر بوده اند خوب به خاطر دارند که گروه های چپ شعار می دادند: آمریکا توخالی است/ ویتنام گواهی است.

چنان که پیش از این هم نوشته ام شعار «مرگ بر آمریکا»  با این شکل و فرم مربوط به بعد از پیروزی انقلاب و پس از اشغال سفارت آمریکا در آبان 1358 است و اگر چه انقلاب اسلامی وجه ضد امپریالیستی و ضد استعماری داشت که در قالب شعار «استقلال» متبلور بود اما شعار «مرگ بر آمریکا» با این سه واژه در تظاهرات 6 ماهِ توفانی سال 57 سر داده نمی شد بلکه احساسات ضد آمریکایی و ضد استعماری در قالب این شعارها ابراز می شد:

این شاه آمریکایی اعدام باید گردد/ بعد از شاه نوبت آمریکاست و آمریکا توخالی است/ ویتنام گواهی است.

وعده ها توخالی است/ ونزوئلا گواهی است...

شعار اول مردمی و شعارهای بعدی ساخته گروه های سیاسی بود و البته مذهبی ها ترجیح می دادند این شعار را سر دهند: «چین، شوروی، آمریکا/ دشمنان خلق ما» تا با گروه های مارکسیستی و مائوئیستی هوادار چین مرزبندی کرده باشند.

شعار « آمریکا تو خالی است/ ویتنام گواهی است» اما پژواک بیشتری داشت چون حضور آمریکا در ویتنام طولانی تر و شکست و ناکامی و تلفات شان زیان زد بود و یک مثال ملموس پیش چشم مردم قرار می داد تا از مداخله احتمالی نترسند.

این نوشته اما نمی خواهد به احساسات ضد آمریکایی در آن دوران و وضعیت ویتنام امروز و دوستی دو دولت سابقا متخاصم االات متحده و ویتنام بپردازد.

یادآوری این شعار اما به خاطر سه واژه است: توخالی، ویتنام و گواهی...

زیرا این روزها و در فصل تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری وعده هایی می شنویم که با هیچ منطقی تخقق پذیر و واقعی به نظر نمی رسند و مصداق کلمه «توخالی» اند. اما چرا می گوییم تو خالی اند؟

به دو دلیل: نخست این که این نوع پوپولیسم (ادعای راه حل ساده برای مشکلات پیچیده) را مردم ایران طی 8 سال احمدی نژاد با پوست و گوشت خود لمس کرده اند و از پایان آن دوره تنها 4 سال می گذرد و تازه در آن زمان قیمت نفت به بشکه ای 150 دلار رسید و وقتی بودجه را با نفت 50 دلاری می بندی و نفت به 150 دلار می رسد یعنی با آن 100 دلار اضافه به ازای هر بشکه از دو میلیون بشکه در روز دست دولت باز است و نه حالا که قیمت نفت 50 دلار است و اضافه ای در کار نیست و تازه همین را تحریم کرده بودند و اگر برجام نبود همین را هم نمی توانستیم بفروشیم یا با مدل پدیده بابک زنجانی باید می فروختیم!

دلیل دوم و اصلی اما وضعیت  امروز اقتصاد و سیاست و جامعه ونزوئلاست. ویتنام اگر در نگاه انقلابیون گواهی شد بر توخالی بودن قدرت نظامی آمریکا، در نگاه کارشناسان هم امروز ونزوئلا گواهی است بر توخالی بودن وعده بهبود اقتصاد با توزیع پول آن هم پولی که نیست و باید چاپ کنند (از بانک مرکزی استقراض کنند).

هوگو چاوز نفت می فروخت و پول آن را به جای سرمایه گذاری صرف دو کار می کرد: طرح های بلند پروازانه خود و توزیع بین فقرا. با این منطق که مگر کار را برای تامین هزینه های غذا و و تفریح و مسکن نمی خواهند؟ غذا را در هر محله خانه ای که از دولت بودجه می گرفت تأمین می کرد. تفریح و مسکن هم ارایه می شود. دیگر چه می خواهند؟!

دوست تهیه کننده تلویزیونی که به کاراکاس سفر کرده بود می گفت در هر محله در خانه ای  دیگی گذاشته بودند وسط حیاط یا کوچه و غذایی شبیه آش و سوپ ما در آن طبخ می کردند و مردم سر ظهر یک کاسه و پیاله می گرفتند و می رفتند. منظور از خانه هم آلونک هایی بود که در آن روزگار می گذراندند و غروب که می شد می ریختند در خیابان و زن و مرد می زدند و می رقصیدند و تفریح می کردند و شاید از جانب دولت «نوشاک» ی هم می رسید تا سرخوش باشند و در واقع پول نفت خود را می خوردند و می نوشیدند و حتی نمی پوشیدند.

اما این خاصه خرجی ها زمانی میسر بود که قیمت نفت 150 دلار بود و وقتی قیمت نفت سقوط کرد این کمک ها کم و کم تر و بعد یک سره قطع شد و حالا شاهد صف های طولانی برای یک بسته پوشک بچه یا یک قوطی روغن هستیم و معلوم است که چنین کشوری نمی تواند روی درآمد توریسم هم حساب کند چون گردشگر به مناطق امن سفر می کند و ونزوئلای امروز دچار بحران است و در آتش می سوزد و دیر و دور نیست که بحران های عمیق تر سیاسی هم سراغ آن بیاید.


وعده ها توخالی است/ ونزوئلا گواهی است...

وقتی ونزوئلای نفت خیز  پیش چشم ماست که به نفت مان دل بسته ایم و همین حالا که این نوشته را می خوانید مردم در کاراکاس به دنبال تأمین مایحتاج اولیه اند و دولت دیگر نمی تواند با پول نفت مانور بدهد و غذای مجانی توزیع کند آیا نمی توان در اصالت شعارهایی چون ایجاد 5 میلیون شغل در کوتاه مدت و چند برابر کردن یارانه نقدی تردید کرد؟ بر این اساس آیا نمی توان گفت این وعده ها توخالی است و ونزوئلا را گواه این مدعا دانست؟

اگر روند 8 ساله 84 تا 92 در ایرانِ ما و توزیع پول بدون سرمایه گذاری ادامه یافته بود بعید نبود که امروز ما هم با مشکلاتی شبیه ونزوئلا روبه رو شویم و مهم ترین دستاورد روحانی را می توان جلوگیری از « ونزوئلاییزه» شدن ایران دانست منتها کسانی باز امروز در ایرانِ ما به جای بیان این واقعیت وعده های تو خالی می دهند. حال آن که توسعه در گرو برنامه و آینده پژوهی است نه شعار و وعده توخالی.

پوپولیسم یعنی ترجیح منافع آنی بر مصالح آتی. پوپولیسم یعنی ارایه راه حل ساده و سریع برای مشکلات پیچیده  و زمان بر.

پوپولیسم گاهی در هیأت هوگو چاوز رُخ می نماید و زمانی در قامت نیکلاس مادورو. روح پوپولیسم اما همان است. شاید وعده های پوپولیسمِ نو شیرین باشد اما واقعیت ونزوئلای امروز تلخ است، خیلی تلخ...
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۶۲
در انتظار بررسی: ۹۴
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
167
50
هوگوچاوز برمیگردد مشکلات ونزوئلا حل می شود و به دوستانش در ایران کمک می‌کند مشکلات ما هم حل می شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
فکر نمیکنید وعده‌های توخالی به همراه خسارات فراوان را کسی داده که مشهور به ارباب وعده‌ها شده است؟!!!!!
سجاد ابوعلی
| United States of America |
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
فکر کنم ایشون واسه خاطر نزاشتن چند علامت تعجب اینقدر منفی گرفته و من فکر میکنم حرفشون بیشتر شبیه کنایه بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
39
243
درود بر عصر ایران با بیان این واقعیتها
پاسخ ها
ناشناس
| China |
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
الان ما سوئیس شدیم. چقدر خوش بختیم! شما اگر این ونزوئلا نبود چیز دیگه ای واسه گفتن هم داشتید یا نه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
آقای ترکیه‌ای. نه ما سوئیس نشدیم. ولی در مسیر درست قرار داریم یا حداقل اون بخش‌هایی که در دست دولت قرار داره در مسیر درست پیش میره. این ادعای من نیست. تأیید بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول رو داره. حالا شما بانک جهانی رو قبول ندارید یه بحث دیگه‌ست. العاقل یکفی بالاشاره.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
آقای ناشناس مسیر درست انهدام صنایع مادر چون ارج و کفش بلا و مینو کاله و کفش ملی است؟
مسیر درست نابودی و ورشکستگی اقتصاد است؟مسیر درست را در نابودی هسته ای میدانید .پس به شما تبریک می گوئیم که از عقل سلیم برخوردارید!! خدا همه بیماران را شفا دهد
طاهر
Germany
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
26
193
"پوپولیسم یعنی ارایه راه حل ساده و سریع برای مشکلات پیچیده و زمان بر"
جمله ای عالی.
موارد مشابه برای این جمله را در دولت احمدی نژاد خیلی شنیدیم.
پاسخ ها
ناشناس
| China |
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
"ما کاری می کنیم که به یارانه ها نیازی نداشته باشید!". دیدیم که چی شد. این الان حرف پوپولیستی نیست؟ حتی اگر وعده های یارانه ها توسط اصولگرایان (که تازه موردی هم هست. مثلا افزایش برای فقرا یا بیمه ی بیکاری) انتقاد داشته باشید این دودش میره تو چش خودتون. حالا جرا؟ چون که نشان می دهد وعده ی روحانی آن جنان توخالی بوده که مردم نیازشان به یارانه ها بیش از قبل شده است!!!!
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
من طرفدار احمدی نژاد نیستم ولی خوب این دولت هم گفت 100 روزه رونق اقتصادی رو درست می کنم ،بعد 4 سال گفت من کی گفتم، با کمال وقاحت دوباره گفته من برنامه 100 روزه دارم!!! دیگه از این پوپول تر میشه!!!!
بصیرت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
برای گفتن خیلی چیز ها هست برباد رفتن صدها ملیارد دلار پول نفت اختلاس های بزرگ فقر دزدی ووو
خطاب به ناشناس ۱۰:۳۰
| Japan |
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
روحانی از مردم خواست برای افزایش رونق اقتصادی از یارانه انصراف بدن.ولی ملت همکاری نکردن(من انصراف دادم).بعد انتظار دارن اقتصادمون شکوفا بشه.
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
207
50
دیگه پوپول تر از دولت فعلی که نداریم که هم وعده ها انجام نداد و هم انکار کرد!
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
اگر دولت روحانی پوپولیست بود که باید یارانه ها را به قیمت ویران کردن اقتصاد بیشتر میکرد.دولت روحانی در عوض بساط یارانه خواری را علی رقم سختیها جمع کرد.پس دولت روحانی پوپولیست نیست دوست دلواپسم
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
در پاسخ به ناشناس 10:43
دولت روحانی در زمینه یارانه وعده ای نداده بود که انجام بده ،
پوپول به کسی میگن که بدون مبنای دقیق وعده بده ، عین کاری که دولت کرده ادعا کرده 100 روزه برنامه رونق اقتصادی رو می کنه ، ادعا کرده تو 4 سال 4 میلیون شغل ایجاد می کنه و..... که داریم می بینیم چطور زدن زیرش، خدا رو شکر فیلمش موجوده!
الان این وضعیت رکود و بیکاری مورد تائید شماست؟ کسی که انتظار داره خارجی ها بیان مملکت رو درست کنن و مردم رو به نوعی فریب بده و 4 سال به این انتظار مملکت رو ببره تو رکود مورد تائید شماست؟ کسی که مشکلات بیشتر مردم رو نبینه و با جنجال درست کردن سر کنسرت و امثالهم بخواد حواس مردم رو از اصل موضوع که وعده های داده شده است منحرف کنه ، مورد تائید شماست.
کمی انصاف هم بد نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
دولت قبلی هزار تا وعده پوپولیستی داد گیر دادید به یک وعده روحانی؟؟؟ چرا دنبال این هستید سیاه و سفیدفقط ببینید همه چی رو؟ چون ی نفر ی وعده پوپولیستی داده پس تمونه این آدم کلا پوپولیستیه؟؟؟ نمیشه خاکستری دید؟ آقای اکیس 100% پوپولیست بود، آقای ایگرگ 5%. چه مشکلی داره؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
26
158
چطور مردم ما اينقدر زود فراموش كردند اون روزاي پر از ترس نااميدي و بي ثباتي و تورم و تحريم و ...كه الان باز دارن دم از حمايت كسي ميزنن كه دقيقا مثل همون احمدي نژاد صحبت ميكنه؟!!
چطور مردم ثبات الان رو نمي بينن يا چيزه كمي ميدونن؟!!
پاسخ ها
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
این ثباتی که شما ازش صجبت می کنی شده رکود شدید بازار و بیکار شدن جمع زیادی از جوون ها.
شکمت سیره ها!
احمد
| - |
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
متأسفانه یکی ازبزرگترین عیب ما ایرانیها فراموش کردن گذشته است که هیچ وقت برای ما درس عبرت نشده است.
نوید
United Arab Emirates
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
198
30
وضعیت ونزوئلا بخاطر دخالتهای آمریکاست و نه بی کفایتی سیاستمدارهاش....
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
شما مطمئنید که سیاستمداران ونزوئلا بی کفایت نیستند؟ در این صورت چرا برزیل و ارژانتین علی رقم روابط گسترده اقتصادی با امریکا دارای رشد اقتصادی بالا هستند.؟شما دوست دارید در برزیل زندگی کنید یا در کوبا و ونزوئلا؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۸
هیچی از وضعیت ونزوئلا نمی دونی فقط دهن باز می کنی..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
19
133
احمدی نژاد برود آنجا رئیس شود شاید بتواند مردم را به کلی نابود کند؟؟؟؟
سروش
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
34
25
به نظر م پوپولیسیم یعنی رقیب کدوم سمته حسابی از خجالتش در بیایی اونم با واژ ه های قلمبه سلمبه.
عموعبداله
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
15
101
زدن حرفهای پوپولیستی توسط برخی کاندیداها جای تعجب ندارد. اونها میخواهند به هر قیمتی که شده رئیس جمهور بشوند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۸
آره. راست میگی.
جناب روحانی دقیقا با همان وعده های تو خالی دارند همین کار رو میکنند.
علی
Netherlands
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
16
75
وعده های تو خالی ودشمنی با امریکا ودوستی با روسیه ونزوئلارو به وضعی رسونده که یه بسته همبرگر 5تایی شده 350 دلار
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
102
31
عصر ایران یه نگاه به وعده های دولت فعلی بنداز معنای پوپولیست رو می فهمی. پوپولیست یعنی دولت فعلی.
ایران
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
14
82
ای مردم گول حرفهای تو خالی ونشدنی را نخوریدوخیال نکنید فلان اقا که وعده وعید برای رای دادن شما میدهد میتواند معجزه کند عاقلانه رای دهید
خبازي مقدم خويي
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
16
83
خدا رحم كرد اين ادم اگر دوباره مي امد چه فاجعه اي ميشد اگر در دولت اقاي روحاني مشكلات داريم بايد تحمل كنيم تا ان خرابكاريها ي 8 ساله كه به قدر 80 سال ضزبه وارد كرده سر سامان بگيرد پس منطق ميگويد اقاي روحاني
ناشناس
Iraq
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
7
39
تنها راه و نجات بحران الف- ایجاد ساختار صحیح و مسئولیت پذیرانه و هدفمند در مناسب قدرت و انتخاب است
ب- برقراری عدالت در همه اقشار ملت و اخذ مالیات از همه همه و همه
ناشناس
United States of America
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
14
35
امریکا تو ویتنام شکست نخورد اونجوری گفتن که افکار عمومی را ارام کنن
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
34
35
شما اصلاح طلبان فقط می خواید با تخریب توی حکومت باشید ... حرف هاتون درسته ... من نه اصول گرام و نه اصلاح طلب .. ولی با مواضع هر دو گروه از سال 80 آشنا هستم. از نظر علمی حرف های شما درسته ولی مشکل شما دو چیز است که باعث شدید از اونها خطرناک تر بشید :
1) وقتی به عمل می رسه شما فرق خاصی با اونها ندارید. وقتی به عمل می رسه شما هم پوپولیست هستید ولی با روش خودتون .

2) شما اگر برنامه دارید به دیگران چه کار دارید ؟ چه کار دارید ریسی چی گفت ، قالیباف چی گفت و ... شما کار درست رو انجام بدید و مملکت درست حرکت کنه مردم مگه بلانسبت نادان هستند که برند رای بدند به اونها ...

نه عزیز مردم تفاوتی در این دو گروه نمی بینند برای همین چند سال اینها روی کار هستند چند سال اونها ...

شما از اول انتخابات داری جریان مقابل رو به چالش می کشی ... اقای روحانی حتی مشکل خودروسازی رو حل نکرد - جلوی خون خواران خودروسازی واینیستاد ... کدوم کار و برنامه ؟همه بنگاه ها ورشکسته شدند جز دولتی ها چرا ؟ ناحق نباشید.
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
19
44
عالی بود آقای خدیر
مثل همیشه منتظر تحلیلها و بیدارگریهای شما برای شناساندن مردم فریبها هستیم.
omid
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
45
11
واقعا وضع میعشت مردم خرابه حتی اگر کسی وعده های پوپولیستی هم بده رای میاره چه برسه به وعده 250 هزار تومان مردم به روحانی بخاطر اون وعده 100 روز رای دادند نه رفع تحریم ها چون می دونند تحریم ها دیگه برداشته نمی شه
ناشناس
-
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
75
23
تفاوت دولت روحانی با دولت قبل این که در دولت قبل حقوق نجومی اختلاس 12 هزار میلیاری نداشیم در دولت قبل در آمدها به جیب مردم می رفت در این دولت به جیب 400 سرمایه دار و حزب کارگزاران و برخی زالو صقت می رود عصر ایران اگر اطلاعات ازاد دارید این کامنت را بگذار
پاسخ ها
م ب
| United States of America |
۲۲:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
جناب طبق گفته های اقای اژ ه ای منشا حقوق های نجومی در دولت احمدی نژاد بوده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
46
27
دولت روحانی به سهام عدالت احمدی نژاد و وعده 5 میلیون شغل قالیباف میگفت و میگه پوپولیستی
اما تزدیک انتخابات سود سهام عدالت پخش میکنه
خودش وعده 4 میلیون شغل داده بود، احتمالا شغل هارو برای فرانسوی ها و آمریکایی ها ایجاد کرده ما خبر نداریم.
ناشناس
-
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
18
50
دولت فعلی که توانسته کشور را از سقوط واز منجلابی که احمدی نژاد ودارو دسته اش درست کرده بود نجات بده شاهکار کرده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
52
18
چرا خبر سرقت علمی توسط جناب روحانی رو سانسور میکنی؟
مدعی آزادی بیان هستین اما کامنت نه منتشر میشه نه تعداد غیرقابل انتشار میره
عصر ایران برای این که خبر نادرست بود. 4 سال قبل روزنامه گاردین مدرک دکتری آقای روحانی را پی گیری کرد و تنها نکته ای که یافت شباهت یک پاراگراف در متن با مقاله ای از یک پژوهشگر افغان بود حال آن که روشن شد در منابع آمده با ذکر نام...
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
7
41
کسی منکر دست آوزدهای این دولت نیست اما :
چرا همواره ما خود را با بدترین کشورهای دنیا مقایسه میکنیم و بعد خوشحال میشویم که از آنها بدبختر نیستیم ؟ چرا نباید خود را با سوئیس , دانمارک , آلمان و عیره مقایسه کنیم و ناراحت شویم که با وجود این همه ذخایر نفت و گاز و معدن , هنوز خیلی عقب هستیم ؟
چرا همیشه ما را به مرگ گرفته اند که به تب راضی شویم ؟ هیچ ربطی هم به دولت خاصی ندارد و در همه دولتها این گونه بوده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
8
41
فقط یه چیز میتونم بگم: خدا نکنه چیزی شبیه روش، منش، گفتار و مدیریت جهانی دولت نهم و دهم تکرار بشه. دولت روحانی ایده آل نیست ولی با توجه به اختیارات، سیاست های کلی کشور و وضع بسیار بدی که دولت رو تحویل گرفته ( داخلی و بین المللی) خوب کار کرده. صف برنج هندی سال 91 و پیرمردی که تو صف داشت له میشد رو اصلا فراموش نمیکنم.
قاسم م
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
34
12
آقای خدیر اول جواب این بخش از صحبت هاتو میدم که گفتی قیمت نفت در دولت قبلی به 150 دلار می رسد و... تو اکثر مطالبتون مطرح می کنید و مثل چماق بر سر ما می کوبید. باید بگم که میانگین قیمت نفت اوپک در دولت های نهم و دهم 79 دلار بوده و بیشترین قیمت میانگین نفت اوپک هم در سال 2012 بوده که به 109 دلار رسیده حالا شاید چند ماه به 150 دلار رسیده که نمیدونم ولی اصل میانگین هست که به 109 دلار رسیده (اگر دوستان شک دارند باید بگم که از نمودار قیمت نفت اوپک از سال 1960 تا سال 2014 استخراج کردم و خودتون با یه سرج میتونید ببینید)و 150 دلار نیست و شما دارید از این قیمت 150 دلاری به نفع خودتون استفاده می کنید!
همانطور که گفتم میانگین قیمت در دولت های نهم و دهم 79 دلار بوده و دولت روحانی 69 دلار که فقط 10 دلار تفاوت دارند پس اینقدر مردم رو فریب ندین.
در نظر بعدی راجع ونزوئلایی شدن صحبت میکنم که اگه نظر تایید بشه :)
دوستان اگه جوابی دارند بنده منظر دیدن پاسخ ها هستم
عصر ایران ممنون از توضیح تان. اما اگر 100 دلار هم درنظر بگیریم از قیمت نفت بودجه بسیار بالاتر بود و هر چه از قیمت نفت بودجه بالاتر باشد دست دولت را باز می گذارد. اگر قیمت نفت در بودجه 40 دلار باشد و نفت به 60 دلار برسد همین 20 دلار به کار دولت می آید...
پاسخ ها
قاسم م
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
خوشحالم که نظرمو تایید کردین
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
پاسخ به نظر عصر ایران :
درسته فرقش 20 دلار است .. اما نفت در 8 سال دولت 9 - 10 با ریال میانگین 1800 تومان فروخته شد و در ین دولت میانگین : 3500 تومان.
تقریبا از نظر ریالی حجمش 2 برابر است.
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
11
44
خیلی جالبه که مخالفان دولت از وعده 100 روزه حرف میزنن!!! هیچکدوم از اون 19 میلیون نفر به خاطر وعده به روحانی رای ندادن. اگه فکر میکنید با وعده‌ست شما وعده 50 روزه بده که 38 میلیون رای بیاری!!! در دروازه رو میشه و در دهن بعضی‌ها رو نه. کسی که خودش رو به خواب و نفهمی زده نمیشه بیدار کرد.
قاسم م
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
45
15
و حال بریم سراغ ونزوئلایی شدن ایران که به دروغ دارین میگین اگه روحانی روی کار نیومده بوده ایران مثل ونزوئلا میشد و هر روز از همین ابزار برای کوبیدن طرف مقابل استفاده می کنید
در دهه نود میلادی با روی کار اومدن رییس جمهور متمایل به آمریکا در کشور ونزوئلا، این کشور تقریبا به طور کامل صنعت و صنایع خوشو تعطیل کرد و به اقتصاد تک قطبی یعنی فقط فروش نفت روی آورد و متاسفانه چاوز هم همین رویه رو ادامه داد با این تفاوت که چاوز از پول فروش نفت بیشتر در بین فقرا استفاده می کرد و با کاهش قیمت نفت اقتصاد تک قطبی این کشور نابود شد
خدمت آقای خدیر عرض کنم که عکس نظر شما متاسفانه دولت روحانی دقیقا در حال ونزوئلایی شدن است، شاید بپرسین چطور ؟ دلیلش این هست که صنایع کوچک و بزرگ در ایران که نفتی نیستند به دلیل رکود وحشتناک در حال تعطیل شدن هستند و دولت به این دل خوش است که با بر طرف شدن تحریم ها میتونه نفت بیشتری بفروشه. دقیقا مثل ونزوئلا دولت فقط داره روی درآمد های نفتی تکیه میکنه که اگر روزی قیمت نفت دوباره افت کرد و چون صنایع غیر نفتی به برکت دولت روحانی تعطیل شدند، مثل ونزوئلا سرمون بیاد.
ان شالله که نظرمو تایید میکنی و بجای تیکه پرانی، منتظر پاسخ دوستان هم هستم.
پاسخ ها
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
عامل تعطیلی صنایع تحریم هایی هستند که کاغذ پاره حساب می شدند. من تو کارخونه ای کار میکنم که قبل از تحریما به اکثر خاورمیانه صادرات داشتیم، سه شیفت کار میکردیم. اما بعد تحریما تمام بازارامونو از دست دادیم و حالا حالا طول میکشه که دوباره اونارو بدست بیاریم.
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
46
17
وعده های توخالی عصرایران....
عصر ایران عصر ایران یک رسانه است. چه وعده ای می تواند بدهد؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
43
20
دولت روحاني هم كه داره مثل ونزويلا عمل ميكنه
نفت ميفروشه و خودش ميخوره در قالب حقوق نجومي
صنايع تعطيل
بازار راكد
روحاني هم كه فقط وعده صدروزه ميده
اما كو عمل
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
7
48
اگر رئیس جمهوری آمد روی کار و وعده داد که یارانه همه را قطع میکند به او رای بدهید و بدانید که او راستگو است و میتواند اقتصاد کشور را سر و سامان بدهد و با گدا پروری نمیتوان مردم را شاغل کرد و درآمد کشور را افزایش داد.
اگر وعده اشتغال و یارانه چند برابری نداد بدانید او درست میگوید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
دقیقا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
53
24
کی بود که وعده تو خالی صد روزه را داد؟
ناشناس
Netherlands
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
9
1
من نمیدانم نویسنده این متن چند سالش است ولی تا جایییکه یادم هست امریکا در ویتنام به هر حال برنده شد چه همون موقع چه همین الان اما اونزمون اونطوری نوشتن که مردم دنیا رو نسبت به جنگ و تبعات اون اروم کنن اونموقع شاید نویسنده یادش نیست ولی نفرت از امریکا در تمام دنیا اوج گرفته بود و فقط در خوده امریکای مرکزی و جنوبی شورشها برای بیرون کردن یانکی های مفتخور روزبروز زیادتر میشد چه برسد به اسیا
عصر ایران دوست عزیز، موضوع مقاله آمریکا و جنگ ویتنام نیست.تنها به یک شعار اشاره شده برای یادآوری مطلب. تأکید بر دو واژه « توخالی» و «گواه» بودن یک کشور است. ی
عنی اگر 40 سال قبل برای بیان « توخالی» بودن «تهدیدها» کشوری در شرق آسیا گواه آورده می شد اکنون برای بیان توخالی بودن برخی « وعده ها» می توان به وضعیت کشوری در آمریکای لاتین اشاره کرد. موضوع مقاله اساسا ماجرای آمریکا و ویتنام نیست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
1
10
یک امار از مسکن مهر ونزونلابگیرید الان مردم در ان ساکن هستند واستفاده میکنند یامنتظر باقی کارها هستند واصولا جرا باپول ملت ایران در انجا مسکن مهر ساخته میشد به جه دلیل
ناشناس
Germany
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
0
11
عصر ایران یک نظر سنجی برای ریاست جمهوری بگذار بین شش نفر
یاشار
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
4
17
به روحانی رای میدم چون میدونم کشور در مسیر درستی حرکت میکنه درسته که مشکلات هست ولی در حال حاضر بهترین گزینه روحانیه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
2
14
آقای محترم منظور روحانی ازوعده صد روزه ،برگرداندن سایه جنک از طریق دیپلماسی از سر ایران بود که پرونده ایران درمنشور هفت شورای امنیت بین المللی بود.درسته ما همگی آماده دفاع از کشور عزیز مان هستیم وجان ناقابلمان را فدا کنیم ولی با جنگ کل ارتش دنیا ، نتیجه مشخصه .چرا حالیتون نیست که...
صالح
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
5
9
سانسورچی های عصر ایران دست کمی از سانسورچی ها صدا و سیمای میلی ندارند... فقط تفاوت در میزان قدرت است...
ناشناس
Canada
۲۳:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
14
5
اون موقع که آقای روحانی قول 4 میلیون شغل می داد این وعده ها پوپولیستی نبود؟ روزی از این جانبداری های کورکورانه و متعصبانه پشیمان خواهید شد...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۸
0
12
کارخانه داچیا بعد از فروپاشی شوروی از بین رفت و بسته شد. بعدش رنو فرانسه اونو خرید و الان محصولاتش رو تو ایران زیاد میبینیم. رومانی رکود تورمی داشت با جذب سرمایه خارجی تونست سرپا بمونه.
چه ربطی داشت؟ یه خورده فکر کنی متوجه میشی که تا شرکتای خارجی نیان و کارخانه های ورشکسته مانند ارج و سایپا و بقیه رو نخرن از اشتغال خبری نیست.
اسی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۸
13
3
من تعجب میکنم از از کسانی که همش یاد گرفتن بگن دولت قبل نفت150 دلار فروخت اون نرخ برای زمانی بود که ایران تحریم بود و فروش نفتش به 700هزار رسید همین کاهش تولید ایران که سیاست امریکا با غول های بزرگ نفتیش بود که نرخ به این عدد رسید قبلش که دومیلیون بود نفت مثل الان بود که الان به گفته دولت روزانه نزدیک 3میلیون بشکه میفروشه پس درامد نفتی الن بیشتره عزیزان
بازاری‌ها فروشنده شدند؛ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان «به‌دنبال جنگ نیستیم، اما پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر از قبل می‌دهیم» هشدار رادان به پلیس: در توقیف خودروی بی حجاب ها زد و بندی برای یدک کشی و پارکینگ ایجاد نشود (فیلم) استوری هادی چوپان برای توماج صالحی؛ درخواست از رهبری (+عکس) عباس عبدی: ضربه ایران به اسرائیل پیروزی راهبردی بود /جذب حمایت مردم از این حمله در تعارض با برخورد با زنان در خیابان ها است دیدنی های امروز؛ از سالگرد نسل کشی ارامنه تا اعتراضات دانشجویی در آمریکا کشفی تازه و متفاوت از تصور پیشین درباره مرز میان مرگ و زندگی محروم‌ ترین و برخوردارترین استان‌ های کشور کدامند؟ جمیله علم‌الهدی، «بانوی اول ایران» در پاکستان! (+عکس) مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول) بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از ۷۲ سال غیبت (+عکس) عروس بزرگ امام خمینی درگذشت؛ معصومه حائری که بود؟ جزئیات تذکر رهبری درباره گشت ارشاد جانشین فرمانده سپاه : عملیات «وعده صادق» صهیونیست ها را مضحکه تمام جهان کرد / دشمنان از هر راهی التماس کردند تا جمهوری اسلامی اقدامی نکند، اما در این عملیات تصمیم حیدری گرفته شد سرکوب اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین در دانشگاه های آمریکا با گارد ایالتی  (+عکس)
وبگردی