۳۰ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۶۹۶۶۶
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۱ - ۰۹-۰۸-۱۳۹۶
کد ۵۶۹۶۶۶
انتشار: ۱۴:۴۱ - ۰۹-۰۸-۱۳۹۶
بازپس‌گیری بازار 80 میلیونی پوشاک از انحصار برندهای خارجی

ال سی وایکیکی، واردات از ایران را آغاز کرد

ال سی وایکیکی ترکیه تامین آزمایشی پوشاک از ایران را آغاز کرده است تا اجرای دستورالعمل ساماندهی برندهای خارجی کلید بخورد. این اقدام شرکت ترکیه‌ای موجب واردات ۲۳.۳ میلیون دلاری پوشاک از ایران در طی ۱۸ ماه آینده خواهد شد. ال سی ماههاست مشغول مذاکره با ایران است. این اقدام موجب واردات ۲۳.۳ میلیون دلاری پوشاک ترکیه از ایران خواهد شد.
ساماندهی حضور برندهای خارجی پوشاک در کشور  آغاز شد. امروز  خبری صدر اخبار رسانه‌ها قرار گرفت  در این باره که شرکت الی سی وایکیکی ترکیه، به صورت آزمایشی واردات پوشاک از ایران را آغاز  کرده است. پایه این اتفاق از دو سال پیش با جدیت در اجرای دستورالعمل ساماندهی پوشاک گذاشته شد دیگر تا گره کور تار صنعت پوشاک در ایران،  از پود برندهای خارجی باز شود. صنعت پویاک در ایران سال‌‌هاست از واردات بی‌رویه و همچنین قاچاق،  رنج می‌برد. 
 
آمارها در این باره نگران کننده است و هربار که به صورت رسمی اعلام می‌شود پشت تولید کنندگان داخلی را می‌لرزاند. برخی منابع خبری می‌نویسند، سالانه دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار پوشاک به سمت بازار ایران هدایت می‌شود و برخی نهادها نظیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از واردات غیر‌رسمی سالانه چهار میلیارد دلار پوشاک چینی به کشور خبر می‌دهند. آمارهای دیگری هم هستند که سهم پوشاک قاچاق در اقتصاد ایران را تا ۶ میلیارد دلار تخمین می‌زنند و این درحالی است که ۲۰ هزار واحد صنفی دوزندگی در ایران فعالیت دارند که دست‌کم برای ۳۰۰ هزار نفر شغل ایجاد کرده‌اند.
 
 بسیاری از این واحدها،  مدت‌ زیادی است که به ‌دلیل واردات بی‌ضابطه در معرض بحران قرار گرفته‌اند و  به ناچار یا باید از گردانه تولید خارج شده یا اینکه در شرایط نابرابر با برندهای خارجی  پوشاک در کشور رقابت کنند.  
 
این مشکلات در حالی سال‌هاست گریبان صنعت پوشاک را گرفته که بر‌اساس تجربیات جهانی، تولید در عرصه پوشاک، یکی از مهم‌ترین و کارآمد‌ترین فعالیت‌های صنعتی است که علاوه‌بر ایجاد ارزش‌افزوده بالا امکان اشتغالزایی گسترده‌ای را به‌همراه دارد اما اینکه چرا بخش بزرگی از نیاز بازار امروز ایران را کشورهایی نظیر ترکیه و چین تأمین می‌کنند، از آن سؤال‌هایی است که‌ به نظر می‌رسد هنوز یک جواب قانع‌کننده از سوی مدیران و برنامه‌ریزان دولتی اقتصاد یا کسانی که چنین شرایطی را برای صنعت ملی به‌وجود آورده‌اند، ‌ارائه نشده است. 
 
حالا دو سالی می‌شود با پیگیری تولیدکنندگان و همراهی  محمد رضا نعمت‌زاده،  وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم،  دستورالعملی با عنوان «دستورالعمل نحوه صدور گواهی فعالیت‌ نمایندگان و شعب شرکت‌های خارجی برای عرضه پوشاک در کشور» تدوین شد. این دستورالعمل با ایجاد چند شرط اساسی، خواستار پایان حضور بی‌حساب‌وکتاب برندهای خارجی پوشاک در کشور و ساماندهی فعالیت‌های آنان است. طبق این دستورالعمل، برای ثبت نمایندگی برندهای پوشاک خارجی در ایران آنها  باید در دو سال اول فعالیت، معادل ۲۰ درصد ارزش واردات خود را در ایران تولید و ۵۰ درصد آن را صادر کنند. 
 
شرکت ال سی وایکیکی ترکیه تامین آزمایشی پوشاک از ایران را آغاز کرده است تا اجرای دستورالعمل ساماندهی برندهای خارجی پوشاک در کشور،  کلید بخورد.   این  اقدام شرکت ترکیه‌ای احتمالا موجب واردات ۲۳.۳ میلیون دلاری پوشاک توسط این شرکت ترک از ایران در طی ۱۸ ماه آینده خواهد شد. 
 
این شرکت در طی 8 ماه گذشته مشغول مذاکره با وزارتخانه های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنایع، معادن و تجارت ایران بوده و از حدود 70 کارخانه و واحد تولیدی پوشاک در ایران تحقیقاتی را انجام داده است. فاتح آلماز، مدیر سرمایه گذاری های تولید داخل شرکت ال سی گفت، به صورت آزمایشی یک سفارش کوچک به شرکت روناک جینز داده شده تا ال سی بتواند توانمندی های این شرکت را ارزیابی کند. 
 
او گفت، شرکت به دلیل قوانین ایران این کشور را انتخاب کرده، زیرا مقررات ایران به برندهای خارجی علاقمند به فروش محصولاتشان در بازار این کشور اجازه می دهد تا مستقیما برای دریافت مجوز ایجاد مراکز فروش در کشور بدون استفاده از افراد واسطه اقدام کنند. این قانون بدان معناست که حداقل 20 درصد از ارزش کالاهای وارداتی در 2 سال نخست در داخل ایران تولید خواهد شد. بعد از آن، شرکت باید 50 درصد از پوشاک تولید شده در ایران را صادر کند. این رقم از سال سوم به بعد حداقل به میزان 5 درصد افزایش خواهد یافت.
 
آلماز افزود، ال سی وایکیکی به دنبال سرمایه گذاری در ایران است، اما در حال حاضر هیچ برنامه مشخصی برای این کار ندارد. «ما تلاش هایمان برای ارتقای تولید کنندگان آنجا (ایران) را به جای سرمایه گذاری افزایش داده ایم، اما باید خاطر نشان کنیم که کار ما آسان نیست. به علاوه، قانون تنها منحصر به ما نیست، بلکه بر دیگر برندهای اروپایی که در زمینه خرده فروشی در ایران فعال هستند نیز تاثیر جدی می گذارد.»
ارسال به دوستان
وبگردی