۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۰۱۴۶۶
تعداد نظرات: ۲۴ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۲ - ۱۴-۰۱-۱۳۹۷
کد ۶۰۱۴۶۶
انتشار: ۰۹:۰۲ - ۱۴-۰۱-۱۳۹۷
از رادیو و تلویزیون تا تبلیغات شهری

نتیجه پمپاژ ایدئولوژی در همه شؤون زندگی: دلزدگی و بی حسی!

حتی اگر نیت پمپاژ کنندگان این حجم انبوه از تبلیغات دینی و انقلابی خیر باشد و نه ریاکاری در میان باشد و نه تعمد تخریبگرانه، نتیجه، تحقق همان یافته روان شناسی است: ایجاد دلزدگی حاصل از تکرار بی قاعده.

عصر ایران - در روان شناسی، بحثی وجود دارد که اگر می خواهید درباره چیزی ایجاد بیزاری کنید، آن را مدام تکرار کنید. مثلاً اگر پدر و مادر کودکی نزد روان شناس بروند و از این که کودک خردسال شان مدام با کبریت بازی می کند شکایت کنند، ممکن است این توصیه به آنها شود: 20 جعبه کبریت بخرید و در جایی امن به کودک تان بدهید تا مدام کبریت بازی کند. این کار را به مدت مثلاً 3 روز تکرار کنید. بعد از سه روز، دیگر کبریت برای کودک تان جذابیتی نخواهد داشت و تمایلی به دست زدن به کبریت نخواهد داشت.

نمی توان به ضرس قاطع گفت که در ایران عده ای با وقوف کامل به این آموزه روان شناسی در حال تیشه زدن بر ریشه ارزش های دینی و انقلابی هستند یا از روی نادانی این کار را می کنند اما نیت هر چه باشد، نتیجه یکی است.

نگاهی به برنامه های رادیو و تلویزیون بیندازید. مدام با بمباران مفاهیم دینی و انقلابی مواجه هستید. شبکه یک مداحی پخش می کند، در شبکه دو، یک روحانی در حال وعظ است، آن یکی شبکه مستندی درباره دفاع مقدس پخش می کند و شبکه قرآن هم طبیعتاً در حال پخش تلاوت آیات الهی است. آن یکی شبکه فیلمی مذهبی پخش می کند و ... .
نتیجه پمپاژ ایدئولوژی در همه شؤون زندگی: دلزدگی و بی حسی!
رادیو نمایش را هم که باز می کنی، در حال پخش خاطرات فلان رزمنده است و رادیو آوا نیز یک سرود مذهبی در وصف علی علیه السلام پخش می کند. خواننده برنامه عموپورنگ هم ترانه ای درباره ظهور می خواند. در خیابان هم مدام بیلبوردهای بزرگ می بینی که روایاتی از اهل بیت علیهم السلام یا تصاویر و سخنان بزرگان نظام را در خود جای داده اند. در ادارات و مدارس نیز اوضاع همین گونه است. از فرهنگسراها گرته تا بانک ها نیز کتاب های نفیسی مانند کتابت خطبه فدکیه یا نامه امام علی علیه السلام چاپ می کنند و به عالم و آدم هدیه می فرستند و کسی هم نمی خواندشان.
مبلغان این مفاهیم، حتی پا را فراتر گذاشته اند و ایدئولوژی مورد نظر را در دل برنامه های طنز که پربیننده هستند نیز جای داده اند به گونه ای که حتی سریال طنز پایتخت که امسال تهیه کنندگی اش را یک نهاد انقلابی به نام موسسه اوج بر عهده دارد، سر از ماجرای داعش در آورده است تا لابد مفاهیم ارزشی را به مخاطب منتقل کند.

در مناسبت های دینی و انقلابی وضعیت غلیظ تر می شود؛ گویی تمام شبکه های رادیو و تلویزیون خود را موظف می دانند که تمام یا بخش عمده زمان خود را به آن مناسب اختصاص دهند.
اعتراض هم کنی، متهم می شوی به ضدیت با دین و انقلاب و ارزش ها!

حتی اگر نیت پمپاژ کنندگان این حجم انبوه و بی وقفه از تبلیغات دینی و انقلابی خیر باشد و نه ریاکاری در میان باشد و نه تعمد تخریبگرانه، نتیجه، تحقق همان یافته روان شناسی می شود که در صدر مطلب بدان اشاره شد: ایجاد دلزدگی حاصل از تکرار بی قاعده.
در دوران جنگ سرد، بلوک شرق مدام از این روش استفاده می کرد. تبلیغاتچی های آنان فکر می کردند با بمباران ایدئولوژیک مخاطبان خود در کشورهای تحت سیطره کمونیسم، آنها را به مرام حزب وفادار نگه می دارند غافل از این که قاعده تکرار بی قاعده، مردم را نسبت به کمونیسم دلزده یا در بهترین فرض، بی حس و سِر کرده است. البته این فرضیه هم وجود دارد که مخالفان کمونیسم در دستگاه های تبلیغی بلوک شرق نفوذ کرده بودند و این گونه از درون کمونیسم به آن ضربه می زدند. در بلوک غرب اما خبری از این تحمیل های تبلیغی نبود. نتیجه را تاریخ ثبت کرده است.

قطعاً منظور این نوشتار تعطیلی تبلیغات و برنامه های دینی و انقلابی نیست ولی گسترش این تبلیغات به همه شؤون زندگی و حتی تحمیل آن به دل برنامه های طنز، نتیجه ای جز دلزدگی و تبدیل این مفاهیم در اذهان به اموری پیش پا افتاده نخواهد داشت.
 امام علی علیه السلام چه سخن نیکویی فرموده اند: "خیرالامور اوسطها"!

 

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۵۱
غیر قابل انتشار: ۱۶
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
156
18
عزیزم شما چرا این همه برنامه ساز و آواز و بخند و خنداننده شو و جوکر شو و آقای گزارشگر و گزارش ورزشی و چرت و پرت های دیگه رو نمیبینی؟
بهترین وقت های برنامه های تلویزیون و رادیو برای یه همچین چرت و پرت هایی هست تقاضا دارم مجددا لیست برنامه های روزانه شبکه های مختلف رو در طول هفته با دقت بررسی کنید و سهم برنامه های مذهبی رو در هر شبکه به درستی بررسی و نسبت به این مسئله ابراز نظر بفرمایید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
7
21
الان این کادر که گذاشتین یعنی چی؟؟؟!!!!!!
نظر بدیم؟؟؟!!!!!
منتشرم میشه؟؟؟؟!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
55
14
ای سوختن چها که نمی کنی!
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
ببخشید اشتباه منفی دادم
کامران
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
62
20
من هر روز مطالبتون رو می خونم منتها چند وقتیه که فک می کنم خیلی زرد شدید انصافاً. فک کنم چند صباحی دیگه با وجود تلگرام و ... زنده نمونید.
رزاقی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
4
23
خودتون رو خسته نکنید .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
11
58
عالي بود عصر ايران
علي
Germany
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
10
64
يعني واقعا" كسي هست بشينه تلويزيون ميلي ببينه ؟؟؟!!
ناشناس
United States of America
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
56
19
شدیدسایت نق ایران
در مورد همه چیز نق میزند و ایراد میگیرید اما راهکاری هم ندارید
مصطفي
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
11
65
واقعا نوشته درست و به جايي بود..
قبلا هم مقاله اي مشابه با موضوع دخالت دين در تمام شئون زندگي كار كرديد كه اونم عالي بود..
ما هم دين داريم و به اون علاقه منديم، ولي مدل تبليغ دين به این سبک به جز دلزدگي مردم از دين، فايده اي نداره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
6
36
پیشنهاد : 1 کانال تلوزیون و 1 کانال رادیو به دل مردم اختصاص بدین بقیش مال کل بحث بالا.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
15
40
باز خدا را شکر که شبکه های ماهواره ای هستند
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
60
11
«حتی اگر نیت پمپاژ کنندگان این حجم انبوه و بی وقفه از تبلیغات دینی و انقلابی خیر باشد»
لفظ حتی از نظر اصول ادبیات جهت استبعاد به کار میرود بدین معنی که نویسنده چنین باوری ندارد
لذا به نظر میرسد که نویسنده دارای سوء ظن نسبت به مومنین میباشد که از بزرگترین گناهان است بهتر است اصلاح را از خود شروع کنید جناب نویسنده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
5
32
بطور کلی که تماشای برنامه‌های صدا و سیمای بنده محدود به برنامه دورهمی یا خندوانه و اخیرا سریال پایتخته اون هم نه بصورت منسجم
اما اتفاقا شخصا در این ایام ترجیح میدم اصلا رسانه ملی رو نگاه نکنم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
1
24
خیرالامور اوسطها.....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
3
3
من کاملا با حرف شما موافقم
اما اینکه در سریال پایتخت موضوع داعش مطرح شده به نظرم به این خاطره که فعلا موضوع داغیه.
البته اگر نگاه طنز به این موضوع داشته باشند و بازم توش تبلیغات مذهبی نباشه.( تازه امشب فصل داعش توی پایتخت شروع میشه و هنوز چیزی معلوم نیست)
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
9
5
گل گفتی ولی خیلی شل گفتی
جواد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
3
16
بسیار دقیق نوشته اید. دوستان مخالف این بجث متوجه منظور نویسنده نشده اند. و متوجه این نکته نیستند که ائمه اطهار فرموده اند که مردم را نه با زبان بلکه با رفتار درست واخلاقی را دعوت کنید. امیدوارم متولیان فرهنگی این پیام را دریافت کنند وخیال نکنند که اینهمه مداحی، عزاداری، منبر، سخنرانی وآنهم به صورت جناحی و بدون توجه به دیدگاه های متفاوت که از رسانه ملی پخش می شود،باعث جذب مردم شود، بلکه واقعا باعث دوری نسل های جوان از مفاهیم دینی می شود. مصداق این گفته مولانا: از قضا سرکنگبین صفرا فزود / روغن بادام خشکی می نمود.
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
4
14
چند سالی میشه رسانه میلی رو ندیدم، والا من که بی خبرم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
خوشبحالت ما که خانومم یکسره تلویزیون رو روشن میزاره بی زارمون کرده
احسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
3
14
"بی عملی" رو با "شعار" جبران میکنن دیگه. باطن اسلامی نداریم. ظاهرشو به شدت اسلامی نشون میدیم.
ماهمه
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
3
8
من سالهای زیادی هست که رساله ملی رو دنبال نمیکنم مخصوصا اخبارش رو.
ناشناس
United States of America
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
4
3
خیلی کم اتفاق می یوفته کسی که واقعا دوستدار سینما و بطور کلی برنامه های سرگرم کنند هست، که بیشترین جوانان را در بر می گیرد، با دیدن برنامه های سیمای میلی به ناسزا گفتن نیفتن...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
9
5
تابلو معلوم نظرات كه مينويسي با يك تفكر نوشته شده خودت مينويسي خودتم نظر ميدي عصر ايران
تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه خشکسالی در کمین این استان‌ها بی عدالتی در حق بازنشستگان / حقوق مدیران سازمان تامین اجتماعی چقدر است؟ سردار رادان : با حمایت مجلس ، دولت و قوه قضائیه، اجرای طرح عفاف و حجاب را با قوت ادامه خواهیم داد مجازات متخلفان کنکور چیست؟ بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟ ویدئویی جذاب از پهپادهای خودکار انتحاری اوکراین که دوست و دشمن را تشخیص می دهند چرا قالیباف باخت؟ چه شد که پاجوش‌ها چنار‌ها را کنار زدند؟ پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای عالی بیمه ۱۰ ماشین آلمانی برتر تاریخ که شاهکارهای مهندسی عرصه خودروسازی به شمار می آیند (+عکس) دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد داستان پدر پستچی من: زمینی که نخرید و پیکانی که خرید(اطلاع رسانی تبلیغی) تانسو 06 ؛ شاسی بلند جدید چری که قرار نیست زیاد گران باشد! (+تصاویر)
وبگردی