۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۱۲۶۲۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۵ - ۱۰-۰۳-۱۳۹۷
کد ۶۱۲۶۲۴
انتشار: ۱۵:۱۵ - ۱۰-۰۳-۱۳۹۷

مجلس فیلیپین با اعطای خودمختاری به« جزیره میندانائو» موافقت کرد

مجلس نمایندگان فیلیپین با 227 رای مثبت، 11 رای منفی و 2 رای ممتنع به لایحه دولت ،به منطقه جنوب فیلیپین را که سالهاست توسط شورشیان کنترل می شود، خودمختاری داده می شود.

نمایندگان مجلس فیلیپین به لایحه ای رای دادند که براساس آن به منطقه مسلمان نشین جنوب این کشور که در نیم قرن اخیر همواره در جنگ و منازعه بوده، خودمختاری داده می شود.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، مجلس نمایندگان فیلیپین با 227 رای مثبت، 11 رای منفی و 2 رای ممتنع به لایحه دولت ،به منطقه جنوب فیلیپین را که سالهاست توسط شورشیان کنترل می شود، خودمختاری داده می شود.

جبهه آزادیبخش اسلامی مورو و دولت فیلیپین سال 2014 در کوالالامپور مالزی توافقنامه صلح امضاء کردند.

درگیری ها میان دولت و شورشیان مسلمان مورو در 50 سال گذشته بیش از 120 هزار نفر کشته و افزون بر 2 میلیون نفر آواره به جای گذاشته است.

سال گذشته گروه های تروریستی مسلح حامی داعش به بخشی از جزیره «میندانائو» در جنوب فیلیپین حمله کردند که باعث سقوط شهر «مراوی» و پنج ماه درگیری نظامی ارتش این کشور با آ نها شد که در آن زمان جبهه آزادیبخش اسلامی مورو (MILF) و ارتش فیلیپین با یکدیگر در مقابل تروریست‌ها مبارزه کردند.

'رودریگو دوترته' رئیس جمهوری فیلیپین در یکی از نخستین اقداماتش پس از کسب ریاست جمهوری در برنامه اش برای برقراری صلح در کشورش با تعلیق حکم بازداشت 'نو میسواری' موسس و رهبر وقت فراری جبهه ملی آزادیبخش مورو، با وی دیدار و مذاکره کرد.

نور میسواری از سال 2013 میلادی به اتهام رهبری یک قیام خونین تحت تعقیب بود، اما دوترته با گفت وگو با وی در مورد نحوه پایان دادن به نزدیک به پنج دهه حرکت های استقلال طلبانه مسلمانان در جنوب فیلیپین به توافق همکاری دست یافت.

قانون جدید تصویب شده در مجلس فیلیپین سبب اعطای خودمختاری به منطقه میندانائو در جنوب این کشور می شود که حدود 4 میلیون نفر از مسلمانان مورو تحت عنوان 'بنگسامورو' زندگی می کنند.

'نور میسواری' جبهه ملی آزادیبخش مورو را سال 1969 تاسیس کرد. مبارزه چند دهه ای استقلال طلبان مسلمان جنوب فیلیپین با دولت مرکزی تاکنون بیش از 120 هزار کشته برجای گذاشته است.

تلاش 'بنیگنو آکینو' رئیس جمهوری سابق فیلیپین برای تصویب قانون پایه بانگسامورو (بی.بی.ال) به منظور صلح و ثبات در میندانائو در مجلس سنا این کشور جواب نداد اما سرانجام تلاش های دوترته چشم انداز صلح دراین منطقه را به واقعیت نزدیکتر ساخت.

پیش نویس این قانون که مجلس سنای فیلیپین خواستار تجدیدنظر در آن شده بود بخشی از توافقنامه صلح جامع بین دولت و جبهه آزادیبخش اسلامی مورو بود که براساس آن دولت خودمختار بانگسامورو جایگزین منطقه خودمختار مسلمان نشین میندانائو می شد.

دوترته پس از کسب قدرت در سال 2016 وعده داد که از طریق کنگره طرح 'قانون پایه بانگسامورو' را که به طور مشترک توسط مقامات دولتی و جبهه آزادیبخش اسلامی مورو نوشته شده بود مد نظر قرار دهد.

جبهه آزادی خواه اسلامی مورو سال 2014 نیز با 'بنیگنو آکینو' رئیس جمهوری سابق فیلیپین پیمان صلحی امضاء کرد که کنگره از تصویب آن که خود حاکمیتی نیز بخش اصلی آن بود، سر باز زده بود.

ارسال به دوستان
واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن در خصوص میدان آرش سید احمد خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران تیم ملی فوتسال ازبکستان حریف ایران در نیمه نهایی شد صد و نهمین سالگرد واقعه نسل‌کشی ارامنه (عکس) زنی که شوهر سابق خود را به قتل رساند، دستگیر شد روایت سخنگوی انجمن سینماداران از یک رکورد شکنی بایدن قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری برای ارسال سلاح به اوکراین و اسرائیل را امضا کرد ماجرای خودکشی در اداره ورزش و جوانان ابهر چه بود؟ رئیس جمهور ونزوئلا : دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت/ آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند کسب ۱۰ مدال در روز نخست برای ووشوکاران ایران شکست استقلال در دیدار دوستانه غوغای دوربین گوشی پی70 هواوی / سامسونگ و اپل گرفتار شدند (فیلم) حضور یک ایرانی در تیم ملی والیبال ژاپن! درگذشت فوتبالیست سابق ایرانجوان در حین بازی با پیشکسوتان استقلال ۲۷.۳ سالگی میانگین سن مادران ایرانی در تولد اولین فرزند؛ پدر ۳۲.۱ سالگی
وبگردی