۲۸ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۱۸۵۹۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۱ - ۱۲-۰۴-۱۳۹۷
کد ۶۱۸۵۹۲
انتشار: ۱۵:۲۱ - ۱۲-۰۴-۱۳۹۷
سیاست های ارزی احمدی نژاد بهتر بود یا روحانی؟

تشکیل سرمایه بخش خصوصی منفی شد

بهالدین هاشمی اقتصاد دان می‌گوید: زمانی که قیمت ارز در بازار واقعی نباشد، خروج سرمایه از کشور صورت میگیرد و این به نفع اقتصاد کشور نیست و زیانبار خواهد بود. از سال 1390 تاکنون رشد سرمایه گذاری در کشور منفی شده است و سال 97 می تواند وضعیت بدتر شود
اقتصاد میدان اثبات ادعاها با اعداد است. نشانه عدم توسعه بخش خصوصی در اقتصاد کشور با توجه به آمارهای مربوط به تشکیل سرمایه بخش خصوصی پیداست. اگرچه در طول این سال ها تولید ناخالص کشور نزدیک دو برابر شده است ولی تشکیل سرمایه بخش خصوصی از سال 1355 تا سال 1392 تقریبا ثابت بوده است.

در سال 1355 شاهد 15 هزار میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری ماشین آلات در بخش خصوصی بودیم که این عدد در سال 1392 هم تقریبا همان مقدار است و تغییر نکرده است. اگرچه طی این سالها نمودار نوسان داشته اما در کل حجم سرمایه گذاری بخش خصوصی ثابت مانده است که این جای اشکال دارد.

اگر دولت معتقد است که بخش خصوصی باید توسعه پیدا کند، حداقل میتواند مسائلی را که در حیطه اختیارات خودش است، حل کند. به طور خاص اولین گام ایجاد یک بازار رقابتی بین بخش خصوصی و دولت در کشور است. متاسفانه در حال حاضر شرکتهای دولتی، شبه دولتی و نهادهای وابسته در یک رقابت ناسالم با بخش خصوصی قرار دارند چراکه آنها امکانات و دسترسی هایی دارند که کمتر بنگاه بخش خصوصی میتواند به آنها برسد. این اتفاق یعنی در اقتصاد کشور اصل رقابت به فراموشی سپرده شده است.

همه اینها یعنی وضعیت اقتصادی و مالی کشور بغرنج شده است.

بهالدین هاشمی اقتصاد دان در اینباره  می گوید : زمانی که قیمت ارز در بازار واقعی نباشد، خروج سرمایه از کشور صورت میگیرد و این به نفع اقتصاد کشور نیست و زیانبار خواهد بود. از سال 1390 تاکنون رشد سرمایه گذاری در کشور منفی شده است و سال 97 می تواند وضعیت بدتر شود.

به گفته او، سیاست های ارزی کشور این روزها به شدت نگران کننده است . بازار اقتصاد به قدر بهم ریخته است که حتی می توان گفت که احمدی نژاد بهتر عمل کرده است. متاسفانه دولت حسن روحانی نمی خواهد زیر بار قیمت واقعی ارز و حاشیه سودی که برای دلالان ایجاد کرده است، برود.

هاشمی که چشم انداز مثبتی برای رشد اقتصادی ایران متصور نیست، می گوید: در صورت ادامه این روند رشد منفی اقتصاد حتی بدتر از سال های دولت نهم و دهم خواهد بود و می تواند از منفی 10 درصد هم فراتر رود.
برچسب ها: سیاست ارزی ، پول نیوز
ارسال به دوستان
وبگردی