۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۳۶۷۷۶
تاریخ انتشار: ۰۱:۴۶ - ۲۹-۰۷-۱۳۹۷
کد ۶۳۶۷۷۶
انتشار: ۰۱:۴۶ - ۲۹-۰۷-۱۳۹۷

ترامپ: از پیمان هسته ای با روسیه خارج می شویم

رئیس جمهور آمریکا به بهانه نقض ادعایی پیمان هسته ای منعقده در سال ۱۹۸۷ از سوی مسکو اعلام کرد که واشنگتن از «پیمان منع موشکهای هسته ای میان بُرد» با روسیه خارج می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که واشنگتن از «پیمان منع موشکهای هسته ای میان بُرد» (INF) که با روسیه منعقد کرده است، خارج خواهد شد.

ترامپ در توجیه این خروج غیرمنتظره به نقض ادعایی این پیمان از سوی روسیه متوسل شد و در عین حال «توسعه این موشکهای هسته ای» را وعده داد. وی روز شنبه در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد: «در صورتیکه چین و روسیه با انعقاد یک پیمان جدید موافقت نکنند، ما [واشنگتن] این توافق را فسخ خواهیم کرد و پس از آن تسلیحات [موشکی] خود را توسعه خواهیم داد».

ترامپ به رغم طرح این ادعا که روسیه این پیمان را نقض کرده است، هیچگونه ادله و مدرکی برای اثبات مدعای خود ارائه نکرد!

اعلام خروج از پیمان مذکور، یک روز پس از آن انجام شد که روزنامه گاردین در گزارشی از اِعمال فشار «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید بر ترامپ جهت خروج از این پیمان خبر داد.

این در حالی است که روسیه بطور مکرر تصریح کرده تا زمانی که آمریکا به این پیمان پایبند باشد، مسکو نیز مفاد آن را به طور دقیق رعایت خواهد کرد.

با این حال، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در اکتبر ۲۰۱۷ اعلام کرد که خروج احتمالی واشنگتن از این پیمان «واکنش فوری و متقابل» مسکو را در پی خواهد داشت.

گفتنی است که پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد- نام کوتاه‌شده پیمان بین آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی برای حذف موشک‌های میان‌بُرد و کوتاه‌بُرد- پیمانی است که در سال ۱۹۸۷ (میلادی) بین آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی (و پس از فروپاشی شوروی با روسیه) امضا شد. این پیمان در واشنگتن دی.سی. بین رئیس‌جمهور آمریکا- رونالد ریگان- و دبیر کل حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی- میخائیل گورباچف- در ۸ دسامبر ۱۹۸۷ امضا شد. مجلس سنای آمریکا این پیمان را در ۲۷ مه ۱۹۸۸ (میلادی) تصویب کرد. این پیمان در ۱ ژوئن ۱۹۸۸ اجرایی شد.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد همه موشک‌های هسته‌ای و متعارف و سکوهای پرتاب آنها را تا فاصله ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر (کوتاه‌برد) و ۱۰۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر (میان‌برد) از میان برد. این پیمان، موشک‌های دریایی را پوشش نمی‌داد. در مه ۱۹۹۱ (میلادی)، ۲,۶۹۲ موشک نابود شدند. به دنبال آن ۱۰ سال از سایت‌های هسته‌ای بازرسی شد.

برچسب ها: ترامپ
ارسال به دوستان
یک تبلیغ ساختار شکن درباره سیگار (عکس) معاون وزیر ارتباطات : شبکه اپراتور مدعی نارضایتی مردم از کیفیت شبکه به دلیل استفاده از مودم بومی قابل بررسی است اگر در این ترافیک گیر بیفتید، زندگی‌تان متوقف می‌شود! (عکس) ناگفته‌هایی از مزایده زباله در ایران / پول‌سازی ۱۰ میلیارد دلاری آشغال‌ها در سال پزشکیان : امروز در مجلس اولویت عده‌ای موضوع حجاب است/ این موضوع با زور و گشت ارشاد نتیجه‌ عکس خواهد داد هشدار وزارت کار درباره پیامک‌های جعلی کالابرگ اعطای وام ضروری به بازنشستگان + شرایط پرداخت معاون وزیر کشور : طرح نور با قوت به‌کار خود ادامه خواهد داد / یک مورد هم نداشتیم که نسبت به اجرای طرح مخالفتی داشته باشند و به پلیس اعتراض کنند خبر خوش بانک جهانی برای ایران کفشور های سال 1403 به قیمت درب کارخانه احتمالا تعطیلی شنبه بر پنجشنبه‌ چربیده است مقام ارشد ارتش روسیه بازداشت شد دیدنی های امروز؛ از اعتراضات ضداسراییلی دانشگاه های آمریکا تا اوضاع غزه پوتین با هوش مصنوعی بازیگر فیلم زندگینامه خودش شد (+عکس) رئیس دیوان عالی کشور : حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
وبگردی