۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۴۴۳۴۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۹ - ۲۱-۰۹-۱۳۹۷
کد ۶۴۴۳۴۳
انتشار: ۱۰:۰۹ - ۲۱-۰۹-۱۳۹۷

بازار پیچیده بیمه های دریایی

احمد شهباز بیگی*

اهمیت بیمه های دریایی بر کسی پوشیده نیست. منشا اصلی تجارت جهانی ، تجارت دریایی است و تجارت دریایی بدون بیمه امکان پذیر نیست.

بازار بیمه های دریایی تحت تاثیر تجارت بین المللی قرار دارد. رشد حق بیمه کشتیرانی در دهه گذشته دو برابر شده و این در شرایطی است که کل صنعت بیمه رشد سالانه کمتر از 2% داشته است. بدین ترتیب ، اهمیت و نقش بیمه های کشتیرانی بیش از پیش مشخص می شود. همچنین این رشد تداوم خواهد داشت و برآوردهای جهانی افزایش سالانه 4 تا 5 درصدی حق بیمه ها طی یک دهه آتی است که حکایت از رشد قوی و مناسب در مقایسه با رشد اقتصادی جهانی دارد.

این بازار علاوه بر گسترش حجم ، شاهد ظهور هاب های جدید است. در حالی که برای قرن ها لندن پایگاه این بیمه نامه ها است و لویدز سهم بازار بیش از 20% دارد ، اما شاهد گسترش این بازار در سنگاپور و امارات متحده عربی هستیم. موضوعی که می تواند به عنوان یک فرصت برای توسعه همکاری ها و حتی جذب حق بیمه محسوب شود. از سوی دیگر ، به دلیل افزایش ایمنی حمل و نقل و موارد HSE شاهد کاهش خسارات بزرگ هستیم که جذابیت این صنعت را دو چندان می سازد. با این حال ، پیچیدگی سیستم ها و اتکا به سیستم های نرم افزاری ، ریسک های جدیدی را ایجاد می نماید.

بازار بیمه های دریایی پیچیدگی های قابل توجهی دارند ، از جمله می توان به بازیگران بازار اشاره کرد. برخلاف عمده بیمه نامه ها که فروش های عادی و شخصی دارد ، در بیمه های کشتیرانی ، فروش به صورت عمده و قراردادهای بلندمدت است. با این حال ، با توسعه اقتصادی در کشورهای در حال توسعه و تقویت سرمایه و قدرت مالی شرکت های بیمه محلی ، شاهد تغییر روند هستیم . اکنون ریسک های حمل و نقل دریایی توسط بیمه گران کشورهای دیگر نیز پذیرفته می شود و توان پذیرش ریسک در این حوزه بالا رفته است. از سوی دیگر ، به دلایل تحولات تکنولوژیکی ، شاهد افزایش ایمنی و کاهش خسارات و به تبع آن کاهش نرخ حق بیمه بوده ایم.

با این حال ، بیمه گری در این حوزه نیازمند زنجیره متنوعی از کشتی است که بتواند ریسک متوازنی را پوشش داده و محاسبات اکچوئری ایجاد گردد. همچنین شرکت های کشتیرانی ایران از جمله کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفت کش در میان بزرگترین شرکت های حمل و نقل دریایی جهان جای دارند. در این راستا ، تمرکز عملیات در یک شرکت بیمه ایرانی و همچنین حضور در زنجیره اتکایی با بهره گیری از اتکائی دولتی ضروری است. به نظر می رسد به منظور تضمین عملیات اتکائی بایستی توافقات دو جانبه با کشورهای مقصد حمل و نقل ایجاد شود و تضامین پایه از سوی دولت ایجاد شود.

* کارشناس اقتصاد حمل و نقل دریایی

ارسال به دوستان
فلسفه چینی: سفری به ژرفای اندیشه شرقی چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل عدم ایمنی و بهداشت کارگران برای کارفرما بار حقوقی دارد چرا دانشمندان خوردن روزی دو تخم‌‌مرغ را توصیه می‌کنند؟ دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید عجایب هفتگانهٔ جمشید: رازهایی از دنیای باستانی ایران آمریکا: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند سیلاب جاده تربت جام - صالح آباد در خراسان رضوی را مسدود کرد اختلافی که پس از سال‌ها فیتیله‌ اش روشن شد! حملات هوایی شدید اسرائیل به جنوب لبنان ورزش ایران بهترین های خود را شناخت تظاهرات علیه کابینه نتانیاهو در قدس / حمله معترضان به بن گویر روسیه پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته ای در فضا را وتو کرد جانشین فرمانده کل سپاه : انقلاب اسلامی به قدرت خدا متصل است/ وقتی قدرت انقلاب تجلی کند دشمنان همچون کف روی آب محو می‌شوند
وبگردی