۱۰ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۴۴۴۷۰
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۲ - ۲۱-۰۹-۱۳۹۷
کد ۶۴۴۴۷۰
انتشار: ۱۹:۲۲ - ۲۱-۰۹-۱۳۹۷

ایران آنلاین نوشت:

«تلگرام با دســـــــتور روحانی فیلتر شد» این تیتر اعجاب آور یکی از خبرگزاری‌های نزدیک به اصولگرایان است که از قول آقای ضرغامی نقل شده و در شبکه‌های اجتماعی انتشار فراوان یافته است.

با اینکه اصل خبر ونقل قول چیز دیگری است ولی از هر زاویه که نگریسته شود تحریف وتقطیع ومصادره به مطلوب وایهام و تلاش در جهت گمراه ساختن خواننده وشنونده در آن موج می‌زند!

فیلتر کردن مجاری اطلاع‌رسانی مردم کاری ناپسند

اولاً آقای ضرغامی هم در کلام خود اشاره دارد که فیلتر تلگرام از سوی شورای امنیت ملی در جریان آشوب‌های دی ماه سال گذشته صورت گرفته است ولی تأکید نمی‌کند که آن تصمیم کاملاً مقطعی و برای مدت کوتاهی صورت گرفت وبه‌محض پایان آشوب‌ها برداشته شد. گویا خودشان هم می‌دانند که فیلتر کردن مجاری اطلاع‌رسانی مردم کاری ناپسنداست و تلاش می‌کند که رندی پیشه سازد و حقایق اصلی در این ارتباط را وارونه جلوه دهد! دوم، خبرگزاری منتشر‌کننده هم سعی کرده است کار ناشیانه و ناتمام رئیس اسبق صدا و سیما را تکمیل کند و چنین وانمود سازد که فیلتر تلگرام کار دولت بوده است!

به این خبر صریح و روشن و ثبت شده در درتاریخ ۱۷ اردیبهشت سال ۹۷ توجه کنید: به‌گزارش ایسنا، متن دستورفیلتر تلگرام که از سوی بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران صادر شده، به شرح زیر است: با توجه به اعلام شکایات متعدد علیه شبکه اجتماعی تلگرام به دادسرای عمومی وانقلاب تهران و تقاضاهای فراوانی که در خصوص جلوگیری از فعالیت شبکه مذکور از ناحیه شهروندان به این دادسرا واصل شده همچنین درخواست ضابطان و سایر نهادهای ذیربط مبنی بر برخورد قانونی و اتخاذ تصمیم نسبت به جلوگیری از ادامه فعالیت بدون ضابطه و غیر قابل کنترل پیامرسان تلگرام… دستور مسدودسازی پیامرسان تلگرام صادر و اعلام می‌گردد.

اما پیش از آن موضوع فیلتر تلگرام بحث و جدل بسیاری در فضای سیاسی کشور ایجاد کرد و اصولگرایان و دوستان آقای ضرغامی با شدت و حرارت هرچه تمامتر آتش تهیه انجام آن را بر سر افکار عمومی ریختند وتلاش و روشنگری اصلاح‌طلبان و اعتدالیون ومقاومت شخص رئیس جمهوری را در این رابطه ناکام گذاشتند. در این رابطه گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی از شدت موافقت‌ها و مخالفت‌ها با فیلترکردن تلگرام که در همان زمان منتشر شد خواندنی است:

واکنش‌های نمایندگان مجلس به مسأله فیلترینگ بویژه مسدود‌سازی تلگرام، سبب شد که برخی روزنامه‌های چاپ دیروز آن را مقدمه‌ای برای ورود قوه مقننه به بحث فیلترینگ اعلام کنند. از دیگر سو واکنش انتقادی رئیس جمهوری به فیلتر تلگرام همچنان در مطبوعات کشور مورد توجه و تحلیل است.

رسانه‌های حامی دولت این واکنش را شفاف‌سازی موضوعات از سوی دولت می‌دانند اما رسانه‌های منتقد آن را فرافکنی مشکلات از سوی رئیس جمهوری تحلیل می‌کنند.

روزنامه «ایران» در گزارش خود از ورود بهارستان به ماجرای تلگرام خبر داده و نوشته است: «تلگرام»، پیامرسان خارجی که از سوی طیف گسترده‌ای از مردم با ظن برخورداری از امکانات و امنیت مناسب مورد اقبال قرار گرفته بود، پس از گرفتار آمدن به حکم «مسدودسازی» صادر شده از سوی یک قاضی دادسرای فرهنگ و رسانه، موضوع بحث مخالفان و موافقان این فیلترینگ قرار گرفته است. این بحث‌ها بویژه پس از موضعگیری اخیر رئیس جمهوری که در آن تأکید شده بود «فیلتر و مسدودسازی اخیر تلگرام توسط دولت اجرا نشده و مورد تأیید دولت نیست» یک بار دیگر داغ شد.چنین است در حالی که یک نماینده منسوب به جبهه پایداری از موضع اخیر رئیس جمهوری درباره فیلترینگ تلگرام انتقاد کرده، نماینده عضو فراکسیون امید مجلس خواستار رأی‌گیری در مجلس برای سرنوشت این پیام رسان شده است.

… علیرضا رحیمی، نماینده عضو فراکسیون امید و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس روز گذشته از رئیس قوه مقننه خواست تا مسأله فیلتر تلگرام توسط قوه قضائیه را به رأی بگذارد.

«ایران» در یادداشت صفحه نخست خود به موضوع تلگرام پرداخته و به قلم «مسعود رضا بلادری» کارشناس حقوق آورده است: فیلترینگ رویکردی حقوقی و فنی در راستای اعمال حاکمیت و موافق محدودیت در آزادی‌های شهروندی است. چنانچه به هر دلیل در نظام سیاسی ایران استفاده از این ابزار بنا شود، می‌بایست مجوز قانونی مجزایی اعمال شود نه تفسیر قضایی… در گزارش روزنامه «آرمان» می‌خوانیم: سیدمصطفی هاشمی‌طبا در این رابطه معتقد است دولت در فیلتر تلگرام نقشی نداشته و همان‌طور که روحانی قول داده بود دست وزیر ارتباطات روی دکمه فیلترینگ نرفته است.

روزنامه «ابتکار» به واکنش های، پیام اینستاگرامی رئیس جمهوری در مخالفت با فیلتر تلگرام پرداخته و در گزارش خود آورده است: شب گذشته شبکه‌های مجازی سوژه جدید خود را پیدا کردند؛ رئیس جمهوری بعد از مدت‌ها جنجال برسر فیلترینگ تلگرام پیامی صادر کرد که دولت در آن نقشی نداشته و مخالف فیلتر است.

در سرمقاله ابتکار هم می‌خوانیم: ماجرای فیلترینگ تلگرام، یک موضوع تک بعدی نیست….در این میان ابعاد سیاسی ماجرا نیز گوناگونند. برخی از بر هم زدن بازی از سوی جریان بازنده انتخابات‌های اخیر به‌دلیل مهم دانستن نقش شبکه‌های اجتماعی بویژه تلگرام در این شکست‌ها و عقب ماندن از رقیب در رقابت اثرگذاری در فضای مجازی به‌عنوان دلایل فشار برای فیلترینگ تلگرام یاد می‌کنند و برخی دیگر– هم از جریان موافق و هم از جریان‌های مخالف دولت – آن را نسبت به تضاد با افتخار چندباره حسن روحانی به نبستن شبکه‌های اجتماعی روی مردم و وعده‌های رئیس‌جمهوری درباره نرفتن دست دولت روی دکمه فیلترینگ می‌سنجند.

«اعتماد» دیگر روزنامه‌ای است که موضوع ورود مجلس به بحث فیلترینگ را برجسته کرد و نوشت: زمزمه‌های فیلترینگ تلگرام از اسفندماه سال گذشته به گوش رسید و با وجود تکذیب مکرر، درنهایت از ١٠ اردیبهشت‌ماه امسال به دستور بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه و درحالی که نمایندگان مجلس در هفته تعطیلات ماهانه، سرگرم سرکشی به حوزه‌های انتخابیه بودند و دولت نیز آنچنان که حسن روحانی، رئیس‌جمهوری در اینستاگرام خود به صراحت تأکید کرد، مخالف این تصمیم بود به اجرا درآمد. محمد کاظمی، نایب‌رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس به «اعتماد» گفته است که بحث فیلترینگ تلگرام بحثی است که مستقیماً با مصالح و منافع کشور در ارتباط است. اساساً این موضوع یک بحث قضایی نیست که بگوییم که در حوزه قضایی تهران اتفاقی افتاده و قاضی در این خصوص تصمیم‌گیری کرده است.

در سرمقاله اعتماد هم می‌خوانیم: تلگرام فیلتر شده و یک هفته دیگر هم احتمالاً ترامپ از برجام خارج می‌شود. برای کسی که مخالف دولت روحانی باشد چه لذتی بالاتر از این دو اتفاق می‌تواند متصور باشد؟ روزنامه «جوان» در یادداشتی با عنوان «چرا تلگرام مسأله می‌شود؟» به قلم «عبدالله گنجی» مدیر مسئول این روزنامه آورده است: می‌دانید چرا بخشی از اصلاح‌طلبان، تجدیدنظرطلبان و روحانی حاضر نیستند از آسیب‌های تلگرام بگویند؟ چون برای خود هویتی مستقل از حاکمیت قائلند و راهبرد آنان عدم پرداخت هزینه در افکار عمومی است. «نقشه راه رقابت با تلگرام» عنوان گزارش روزنامه «دنیای اقتصاد» است که در بخش‌هایی از آن می‌خوانیم: یکی از نکات نهفته در پیام رئیس‌جمهوری، مخالفت دولت با فیلترینگ تلگرام و اجرای این محدودیت از سوی مرجعی خارج از اراده دولت است.

در روزنامه «شرق» می‌خوانیم: با پست اینستاگرامی شبانه رئیس‌جمهوری، بالاخره موضع اعلامی «حسن روحانی» درباره فیلترینگ «تلگرام» مشخص شد؛ «مخالفم و مورد تأیید دولت نیست و توسط دولت انجام نشده است». اما به نظر می‌رسد این موضعگیری روحانی نمی‌تواند باعث شود تا نمایندگان از تصمیمشان برای کشاندن رئیس‌جمهوری به مجلس برای پاسخگویی در مورد فیلترینگ تلگرام منصرف شوند. «به دنبال راهکار ملی برای چالش تلگرام» تیتر گزارش نخست روزنامه «شهروند» از مسدودسازی پیام رسان تلگرام است. در این گزارش آمده است: اعتراض به فیلترینگ تلگرام رکورد کامنت‌های رئیس‌جمهوری در اینستاگرام را شکست.

روزنامه «کیهان» در گزارش انتقادی خود از ورود دولت به بحث فیلترینگ تلگرام زیر تیتر «امریکا دنبال کودتای ارزی دولت تدبیر مشغول تلگرام بازی!» نوشت: موضوع فیلترینگ تلگرام از ابتدای شروع روزهای کاری سال جدید به یکی از موضوعات اصلی کشور مبدل شده است. کشوری که با انواع و اقسام مشکلات ریز و درشت و تهدیدات و دشمنی‌های خارجی روبه‌روست…

اکنون با توجه به این همه سوابق از یک خبر کاملاً روشن و رویارویی واضح جناح‌ها پیرامون آن باید پرسید که چرا در یک جناح سیاسی دوری از واقعیت‌های موجود و تلاش در جهت معکوس نشان دادن آنها این همه رواج دارد؟ وچرا برخی سیاسیون این جناح همه اعتبار خود را در وارونه جلوه دادن یک واقعیت مسلم خرج می‌کنند؟ متأسفانه عده‌ای درجامعه ما برای درک و هوش و حافظه تاریخی مردم کم‌ترین ارزش وموجودیتی قائل نیستند واگر فردا به صراحت اعلام کنند که مثلاً یاران امام تنها یکی، دو نفر از اصولگرایان بوده‌اند وزندان رفته‌ها و شکنجه شده‌ها فقط دو، سه نفر از حزب مؤتلفه بوده‌اند و در جنگ تحمیلی خودشان یکه تاز حفظ میهن بوده‌اند وآیت‌الله هاشمی رفسنجانی فردحاشیه‌ای بوده و بجز اصولگرایان از اصلاح‌طلبان هیچ‌کس در جبهه‌ها حضور نداشته و دولت دفاع مقدس فقط چند کوپن اعلام می‌کرد و نقشی در حفظ کشور و اقتصاد آن نداشت و… چندان نباید تعجب کرد. کما اینکه هنوزهم میرات آقای ضرغامی در صدا و سیما با شدت پیگیری می‌شود و حتی عکس‌ها و فیلم‌های مربوط به رویدادهای انقلاب و جنگ به گونه‌ای برش داده می‌شود که گویی از پیش از انقلاب تاکنون یلان و پهلوانان عرصه‌های مختلف فقط وفقط جناح راست بوده است.

حتی اگر آنان توانایی اداره یک نانوایی را نداشته‌اند.چه بسا اگر برجام با کارشکنی‌های داخلی و خارجی روبه‌رو نمی‌شد و رفاه مردم را تأمین می‌کرد آقایان فریاد بر می‌آوردند که افتخار اصل و فرع گفت‌و‌گوهای ایران با ۱+۵ برای ایشان است!

برچسب ها: تلگرام ، ضرغامی
ارسال به دوستان
اندیشه پویا؛ یاد شاهرخ مسکوب/ تبعیدی سرگردان توقیف محموله ۶ میلیاردی قاچاق در لرستان معاون سازمان انرژی اتمی: هیچ آلودگی پرتوی غیرعادی در رود ارس مشاهده نشده است مجرمان حمله تروریستی مسکو تا ابد در جایی شبیه به «تابوت» /حرکت فقط در حالت خمیده و دست به پشت یک قلاده کاراکال در محور شاهرود - میامی تلف شد وزیر امنیت داخلی بایدن استیضاح می‌شود یافته‌ تازه محققان: تنها ۲ شب کم‌خوابی می‌تواند باعث شود احساس پیری کنید فوت ۶۱۷ نفر در تصادفات رانندگی تا امروز پیش‌بینی کاهش دما و بارش باران برای این استان‌ها قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۳/ طلا به کانال جدید نزدیک شد سقوط اتوبوس به دره در آفریقای جنوبی با ۴۵ کشته زمین خواری ۳۰۰۰ میلیارد تومانی در گیلان؛ برکه چندهزارساله یک شبه مالک پیدا کرد! عصبانیت شدید امام جمعه شیراز: اگر نمی توانید مساجد نصیرالملک و وکیل را اداره کنید، به سبک خودم مدیریت کنم /فکر می کنید همه کاره هستید؟ نوزاد شیرخواره غزه‌ای که با مرگ دست و پنجه نرم می‌کند وزارت آموزش و پرورش یک اطلاعیه مهم داد
وبگردی