۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۴
کد خبر ۶۴۴۷۸۴
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۷ - ۲۴-۰۹-۱۳۹۷
کد ۶۴۴۷۸۴
انتشار: ۱۲:۰۷ - ۲۴-۰۹-۱۳۹۷

ماموریت بانک ها در شرایط سخت اقتصادی

در حال حاضر اقتصاد کشور با چالش هایی مواجه است که مسئولیت بانک ها برای کاهش فشار ناشی از کمبود سرمایه در گردش، تامین منابع مالی برای مسئولیت های اجتماعی و ... را دو چندان کرده است.


به گزارش عصر ایران در شرایط بحرانی اقتصاد، کمبود سرمایه و عدم تامین مالی بنگاه های اقتصادی موجب می شود تا اشتغال و تولید تحت تاثیر قرار گیرد و ایفای تعهدات این بنگاه ها در بخش مسئولیت های اجتماعی به مخاطره بیافتد که در چنین شرایطی نقش بانک ها برای حمایت از بنگاه ها برای عبور از شرایط سخت اقتصادی بسیار کارساز است.

ماموریت بانک ها در شرایط سخت اقتصادی
شهباز حسن پور بیگلری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه کشور در همین راستا با تاکید بر اینکه بودجه سال 98 باید بر محور فعالیت های اقتصادی و اجتماعی تدوین شود، تصریح کرد: استفاده از ظرفیت بانک ها برای حمایت از صنایع صادرات محور، توسعه اشتغال، حمایت از فعالیت های محیط زیستی و مقابله با بحران آب از رویکردهای است که در بودجه سال 98 باید در دستور کار قرار گیرد که خوشبختانه توجه لازم نیز در این بخش انجام شده است، حال در چنین مسیری که بنگاه های کشور نیازمند حمایت هستند نقش بانک ها می تواند موثر باشد، در واقع از آنجایی که الگوی اقتصادی مقاومتی در کشور تعیین شده ایجاد هماهنگی بین همه نهادهای مالی و اقتصادی کشور می تواند ضعف های موجود را پوشش دهد، بنابراین بانک ها باید ضعف های ناشی از منابع مالی بنگاه ها برای تامین مواد اولیه، اشتغال و توسعه مسئولیت اجتماعی آن ها را پوشش دهند.


تاسیس صندوق قرض الحسنه با هدف حمایت
نیروی انسانی در شرایط تحریم ها همچون بنگاه های اقتصادی تحت فشار قرار می گیرد، یک عضو خانه صنعت و معدن و تجارت اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با عصر ایران ضمن تایید این موضوع، گفت: هر چقدر سرمایه در گردش و منابع اقتصادی بنگاه ها کاهش پیدا کند، به همان اندازه توجه بنگاه ها به مسئولیت اجتماعی به مخاطره می افتد، به عبارت دیگر اگر بنگاهی سرمایه در گردش لازم را نداشته باشد که تولید را سرپا نگهدارد در ارائه خدمات رفاهی و اجتماعی نیز نمی تواند موفق عمل کند.

بیژن پناهی زاده با تاکید بر اینکه بانک ها باید در ارائه تسهیلات ارزان قیمت بنگاه ها را یاری کنند، افزود: وقتی میزان تولید صنایع کاهش یابد و میزان بازگشت سرمایه نیز به اندازه کافی نباشد تولیدکننده نمی تواند به تعهدات خود در تمام زمینه های اقتصادی و مسئولیت اجتماعی موفق عمل کند، در چنین شرایطی بانک ها باید بازوی اقتصاد کشور باشند و با تزریق تسهیلات ارزان قیمت اقتصاد را به سمت جلو هدایت کنند.

در حال حاضر برخی از بانک ها گام های مثبی برداشته اند، برای نمونه بانک پارسیان با تاسیس صندوق قرض‌الحسنه نقش‌آفرینی موثرتر در راستای ایفای رسالت‌های اجتماعی عمل کرده است تا نشان دهد که کمک به اقشار آسیب پذیر و مشارکت در مسئولیت‌های اجتماعی و ملی مورد توجه است. در واقع این صندوق با داشتن 6203 میلیارد ریال منابع تا پایان مهر 97 به بیش از 78 هزار نفر از متقاضیان به میزان 6682 میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت کرده است.

همچنین در رویکرد اصلی این صندوق آمده که پرداخت تسهیلات ازدواج در راستای اجرای قانون بودجه، پرداخت تسهیلات اشتغال به مددجویان، پرداخت تسهیلات درمان براساس تفاهمنامه های امضا شده با انجمن های حمایتی از بیماران در استان های محروم، پرداخت تسهیلات مسکن به نیازمندان در استان های کم برخوردار و محروم از مهمترین اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد. از این رو به نظر می رسد ادامه این رویکرد از سوی بانک های دیگر و توسعه تسهیلات دهی به بخش های دیگر نیز می تواند اقتصاد و جامعه با وجود تحریم ها در دامنه ای امن قرار دهد.

ارسال به دوستان
وبگردی