۲۹ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۴۸۱۰۸
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱:۵۳ - ۱۶-۱۰-۱۳۹۷
کد ۶۴۸۱۰۸
انتشار: ۰۱:۵۳ - ۱۶-۱۰-۱۳۹۷

«شبی با عبدی»: معامله تلويزيون با چهره‌هاي محبوب برای جذب اسپانسر!

حضور اکبر عبدي در قامت مجري برنامه اين سوال‌ را ايجاد مي‌کند که آيا هر بازيگري مي‌تواند مجري باشد؟

عصر ایران ؛ کاوه معین‌فر - شبي با عبدي نام يک برنامه تلويزيوني به کارگرداني محمدحسين لطيفي و با اجراي اکبر عبدي است که از 8 تير 1397 از شبکه نسيم پخش مي‌شود.

اين مجموعه يک بخش نمايشي دارد و با محوريت خود اکبر عبدي و آثار وي و کاراکترهايي که بازي کرده‌است توليد مي‌شود. بخشي از برنامه نيز به صورت گفتگو محور است و مهماناني که در سريال يا مجموعه اي با اکبر عبدي همبازي بوده‌اند به برنامه دعوت مي‌شوند و او درباره? آن آثار حرف مي‌زند و به نوعي خاطره بازي است.

حضور عبدي در قامت مجري برنامه اين سوال‌ را ايجاد مي‌کند که آيا هر بازيگري مي‌تواند مجري باشد؟! اين موقعيت تا چه اندازه تخصصي است؟ مجري‌گري به چه توانايي‌هايي نياز دارد؟ صرف اين‌که فردي محبوب است، براي اين جايگاه کافي است؟

تهيه کننده برنامه در جايي اشاره کرده بود که دليل انتخاب عبدي اين بوده است که : « او سرمايه ملي است و آدم منحصربه‌فردي است، او در ذهن همه ما در مقاطع مختلف خاطره‌هايي برجاي گذاشته.» بايد اذعان داشت اگر اکبر عبدي يکي از بازيگران نادر تاريخ سينماي ايران است و از او به «مرد هزار چهره» سينماي ايران ياد مي‌شود، ولي مجري‌گري مقوله متفاوتي از بازيگري است و هر بازيگر موفقي نمي‌تواند مجري موفقي هم باشد و قطعا برعکس اين قضيه هم صادق است.

«شبی با عبدی»: معامله تلويزيون با چهره‌هاي محبوب برای جذب اسپانسر!
یکی از بزرگترین ضعف‌های برنامه پرش صحنه‌ها و قطع موضوع به شیوه‌ای بسیار مشهود است شاید غير قابل کنترل بودن اکبر عبدي باعث مي‌شود که غالبا در نظارت، بخش‌هايي از حرفهايش را کوتاه کنند. این اتفاق حس سرخوردگی مخاطب از برنامه و تلویزیون را به همراه دارد.

مخاطب امروزي که به دليل انقلاب تکنولوژي و شبکه هاي اجتماعي هر کسي به نوعي هم فيلمبرداري مي‌کند، هم تدوين و چنین اتفاقاتی را دیگر نمی پذیرد، آن هم تا این اندازه تابلو، مثلا مخاطب حرفه‌ای و اهل فن در برنامه‌ خندوانه هم چنین مواردی را می تواند تشخیص دهد اما به اندازه‌ای حرفه‌ای صورت می‌گیرد که ارتباط تماشاگر با برنامه قطع نمی‌شود.

گاهی اوقات در بخش دعوت مهمان هم خود اکبر عبدی از مهمان برنامه بیشتر خاطره تعریف می‌کند، گاهی اوقات خاطره‌های غیر مرتبط به مهمان برنامه تعریف می‌کند که باعث می‌شود او هم مانند یکی از تماشاگران حاضر در استودیو برای عبدی دست بزند.

با اين‌که محمدحسين لطيفي، کارگردان در جايي گفته بود تا امروز برنامه‌اي مثل «شبي با عبدي» در دنيا نديده‌ام، اما بر خلاف گفته ايشان اين نمونه هاي اين شکل برنامه‌سازي که موسوم به Talk show يا «گفتگو محور» همراه با بخشهاي نمايشي نه تنها در جهان بلکه در همين تلويزيون خودمان بسيار زياد است. مانند خندوانه، دورهمي و ...

از تماشاگران حاضر در استوديو هيچ استفاده‌اي نمي شود که دليل حضور اين جمعيت را در اين استوديو مشخص شود تنها استفاده صداي خنده و دست زدن گاهگاه آنان است و نشان دادن آنها براي قطع يا کوتاه کردن قسمتهايي از اجرا اکبر عبدي!

«شبی با عبدی»: معامله تلويزيون با چهره‌هاي محبوب برای جذب اسپانسر!
غير کاربردي بودن دکور برنامه که هيچ خصوصيتي ندارد و علاوه بر آنکه چشم نواز نيست حتي زشت و تو ذوق زننده است. در چند قسمت ميز و صندلي بزرگ (مديريتي)در وسط صحنه ديده مي شود که هيچگاه هم کاربردي ندارد و خود عبدي هم پشت آن قرار نمي گيرد و زماني که مهمان برنامه هم حضور دارد عبدي بر روي مبل‌هاي که در دور همان ميز برگ قرار گرفته مي نشيند!؟

چنين صحنه هاي را در زماني مي‌بينيم که مديرکل يا رئيس اداره‌اي وقتي مهمان يا ارباب رجوعي دارد به احترام او پشت ميز رياستش نمي‌نشيند و در کنار يا روبروي مهمان قرار مي‌گيرد.

تنها وجه تمايز «شبي با عبدي» اين است که گروه‌هاي تئاتري از شهرهاي مختلف به برنامه مي‌آيند و اجراي خود را انجام مي‌دهند. اين قالب تئاتري اما زمينه‌ساز خنده قابل توجه از طرف مخاطبان در خانه و تماشاچيان در صحنه نمي‌شود و متاسفانه به لحاظ انتخاب موضوع، متن نمایشی و اجرا در سطح پایینی قرار دارد.

انتظارهاي مردم با توجه به تماشای برنامه‌هايي همین شبکه نسیم مثل دورهمي و خندوانه بالا رفته است، آنها به اين راحتي‌ها نمي‌خندند. شوخي‌هاي «شبي با عبدي» تازه و خلاقانه نيست و به نوعي مي‌توان گفت قديمي و تاريخ گذشته است.

«شبی با عبدی»: معامله تلويزيون با چهره‌هاي محبوب برای جذب اسپانسر!
تمام اين نقدها و اين ضعف هايي که اشاره شد هيچ ربطي به اکبر عبدي ندارد بلکه تيم برنامه‌ساز اين برنامه بايد به اين موارد فکر کند و تلاش کند تا چنين نقيصه هاي ابتدايي دامنگير محصولشان نشود، که متاسفانه شده است.

جواد فرحاني تهيه کننده سري‌هاي اوليه برنامه خندوانه به عنوان يکي از تهيه کنندگان برنامه شبي با عبدي و محمد حسين لطيفي (کارگردان برنامه) هم با سابقه فیلمسازی چنين ساده انگاري‌هايي در توليد برنامه، واقعا دور از انتظار است.

باز تاکید می کنم که اکبر عبدی یکی از چند چهره ماندگار و بزرگ دنیای بازیگری در تاریخ سینمای ایران است و شايد تنها موردي که تیم سازنده روي آن حساب کرده اند، استفاده از اکبر عبدي براي جذب اسپانسر باشد! جذب اسپانسر در واقع معامله تلويزيون با چهره‌هاي محبوب است!

اگر قرار است زمان آنتن را پر کنيم راه هاي بهتري هم وجود دارد که هم تاثير گذارتر است و هم کم خرج‌تر، باور کنيد خود اکبر عبدي بر روي يک صندلي ساده مي نشست و همين حرفها را مي‌زد شاهد برنامه جذابتري بوديم.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
Netherlands
۰۳:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۶
5
52
برنامه بیمزهایست مجبور نیستید این برنامه را ببینید تا ایراد بگیرید خندوانه هم بدون جناب خان وشو خنداننده و ادا بازی بیمزه است رامبد جوان خیلی بی نمک است به جای دیدن این برنامه هاابشینید،کتاب مطالعه کنید
سروش
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۶
28
5
چقدر دنبال نقطه اختلاف می گردید تا بالاخره یک نقطه اختلافی پیدا کنید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۶
3
25
در واقع اکبر عبدی هم باید خودشو از این مهلکه نجات بده
خود رامبد جوان تا به استانداردی نرسه اجازه انجام کاری رو نمیده
همین طرح رقابت تاتری رو داره اما ۱ فصل عقب انداخته تا اجراهای قوی تری رو پیدا کنه
از اکبر عبدی هم انتظار داریم یا سریعتر فکری به حال این برنامه اصطلاحا شلخته کنه
یا اینکه خودش کنار بره که با اعتبار بازیگریش بازی نشه
در مورد جناب لطیفی هم همینه
کارگردان بی تجربه ای نیست اما نه کیفیت برنامه رو تغییر میده نه چیز دیگه ای نه اینکه اگه دستش بسته است خودش کنار میره

در نهایت هم این برنامه نشون داره که صرف آوردن ۲ تا مهمان معروف، برنامه جذاب نمیشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۶
2
6
خود آقاي عبدي كه در نقش مادربزرگ نمايش اجرا ميكرد،خوب بود كه احتمالا اونم ديگه اجازه ندادن انجام بشه!
خويي
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۶
3
10
اقاي عبدي بهترين كمدين بعد از انقلاب هستند قدر خودشان ا بيشتر بدانند
سارا
Germany
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۶
2
12
با پاراگراف آخر مقاله بشدت موافقم
وبگردی