۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۴۸۴۳۱
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۷ - ۱۷-۱۰-۱۳۹۷
کد ۶۴۸۴۳۱
انتشار: ۱۷:۲۷ - ۱۷-۱۰-۱۳۹۷

وزیر دفاع ترکیه: در سوریه با برادران کردمان مبارزه نمی‌کنیم

خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه در واکنش به اظهارات جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا درباره کردهای سوریه گفت: «مبارزه ما با برادران کرد، عرب و ترکمنمان نیست. ما با تروریست‌های پ ک ک، ی پ گ و داعش که برای کل گروه‌های قومی و دینی تهدیدآفرین هستند در حال مبارزه‌ایم».

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه این سخنان را در واکنش به اظهارات جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا درباره رابطه ترکیه و کردهای سوریه بر زبان آورد.

آکار با بیان اینکه با کردها، اعراب و ترکمن‌های شمال سوریه مشکلی ندارند تأکید کرد که در سوریه با هر گروه «تروریستی» که امنیت اقوام سوری را به خطر بیندازد مبارزه خواهند کرد.

بولتون دیروز در اسراییل در صحبت های خود در جمع خبرنگاران در بیت المقدس عنوان کرد: تا زمانی که آخرین بقایای داعش هنوز از پای در نیامده اند؛ تا زمانی که ترکیه تضمین نداده است به نیروهای کرد متحد آمریکا حمله نخواهد کرد، در سوریه باقی خواهیم ماند.

وی افزود: در ضمن این بسیار مهم است. همزمان با آنکه داریم با بعضی از اعضای ائتلاف که منافعی در این عرصه دارند مانند اسراییل و ترکیه بحث و گفت وگو می کنیم، انتظار داریم کسانی که دوشادوش ما در سوریه جنگیده اند، بویژه کردها، با عقب نشینی آمریکا از سوریه، جانشان به خطر نیافتد.

بولتون گفت: اصلا بر این عقیده نیستیم که ترکیه باید دست به یک حمله نظامی بزند که نه مورد توافق آمریکا ست و نه با آمریکا هماهنگ شده است. یک چنین عملیات تهاجمی مسلما جان سربازان ما را هم به خطر می اندازد. به نوشته نیویورک تایمز، وی با بیان این نظریات؛ در واقع به استراتژی تصمیم گرفته شده ترامپ در مورد سوریه ورود کرد.

بولتون قرار است فردا (سه شنبه) از اسراییل عازم ترکیه شود. او به همراه سایر مشاوران کاخ سفید در پشت صحنه دارند سخت کار می کنند تا جلوی اجرای تصمیم ترامپ را بگیرند و آن را به تاخیر بیاندازند و نیز به متحدان آمریکا از جمله اسراییل هم در این زمینه تضمین های لازم را بدهند.

مشاور امنیت ملی آمریکا در ادامه صحبت های خود گفت که از قرار معلوم، نیروهای آمریکایی سرانجام شمال شرق سوریه را ترک خواهند کرد. بخش اعظم 2 هزار سرباز آمریکایی حاضر در سوریه در این ناحیه آرایش دیده اند و وظیفه شان جنگیدن با 'داعش' است.

بولتون در عین حال افزود: تعداد مشخصی از نیروهای آمریکایی در پادگانی در جنوب شرق سوریه خواهد ماند تا از آنجا همه تحرکات جمهوری اسلامی ایران که دارد از این نقطه سرباز و سلاح منتقل می کند، بدقت زیر نظر بگیرند.

در ماه سپتامبر، یعنی سه ماه قبل از آنکه ترامپ تصمیم خود را در مورد سوریه اعلام کند، بولتون عنوان کرده بود، تا زمانی که ایران در سوریه هست، آمریکا هم در سوریه خواهد ماند.

اما پنتاگون به شدت مخالف این ایده بولتون است که خلاء حضور آمریکا در سوریه را ترکیه پرکند.
پنتاگون می گوید که ترکیه ظرف دو سال گذشته به زحمت توانسته در مرزهای خود با سوریه چند عملیات محدود انجام دهد.

حالا یک چنین ارتشی با این ضعف بنیه چطور می تواند به عمق خاک سوریه نفوذ کند و عملیات هایی بس سنگین و گسترده را انجام بدهد و به سمت مرزهای عراق پیش برود.

طراحان نظامی آمریکا می گویند که تحرکات ترکیه در شمال شرق سوریه باعث خواهد شد تا ترک ها رو در روی ائتلاف کردهای عرب سوریه موسوم به 'نیروهای دمکراتیک سوریه' قرار بگیرند و با آنها درگیر بشوند.

ترکیه از آمریکا خواسته است که از عملیات او در سوریه یک پشتیبانی جانانه نظامی به عمل آورد، از جمله با انجام حملات هوایی، لجستیکی و ترابری.

سه مقام مسوول وزارت خارجه آمریکا گفته اند، به رغم تاکیدهای مندرج در یادداشت بولتون، دولت آمریکا هنوز هیچ طرحی برای واگذار کردن قدرت نظامی مبارزه با تروریسم به ترک ها را ندارد.

با همه این اوصاف، سربازان آمریکایی شروع کرده اند و دارند خود را آماده عقب نشینی از شمال شرق سوریه می کنند، ولو آنکه هنوز هیچ جدول زمانی مشخصی تعیین نشده است.

ترامپ پس از نشستی که در 26 دسامبر (5 دی) با سپهبد 'پل لا کامه را' فرمانده عالی نظامیان آمریکایی در عراق و سوریه داشت، موافقت کرد که زمان عقب نشینی از مهلت اعلام شده 30 روز به چهار ماه افزایش پیدا کند.

برچسب ها: ترکیه ، سوریه
ارسال به دوستان
وبگردی