۱۰ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۴۹۱۷۶
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۴ - ۲۲-۱۰-۱۳۹۷
کد ۶۴۹۱۷۶
انتشار: ۱۷:۴۴ - ۲۲-۱۰-۱۳۹۷

مروری بر تاریخچه گیتار کلاسیک در سی‌وچهارمین جشنواره موسیقی فجر«آنچه درباره گیتار کلاسیک می‌دانید» عنوانی برنامه سیمون آیوازیان در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر  است که طی آن این استاد پیشکسوت موسیقی درباره گیتار کلاسیک سخنرانی می‌کند و قطعاتی مرتبط هم اجرا خواهد شد.

به گزارش عصر ایران به نقل از روابط عمومی جشنواره موسیقی فجر، سیمون آیوازیان ـ موسیقیدان و نوازنده گیتار ـ درباره نحوه سخنرانی‌ که با همکاری و همراهی یکی از شاگردان قدیمی‌اش است، گفت: قرار است در یکی از مراسم جشنواره موسیقی فجر درباره گیتار کلاسیک سخنرانی کنم. سخنرانی، حول محور تاریخچه این ساز قدیمی خواهد بود. براساس این صحبت‌ها نیز یکی از شاگردان قدیمی‌ام به نام بابک ولی‌پور اجراهایی از دوره‌های رنسانس، باروک و کلاسیک خواهد داشت. 

 آیوازیان با تاکید بر اینکه خود نیز بعد از سخنرانی به اجرای تکنوازی گیتار کلاسیک می‌پردازد، ادامه داد: بعد از اجرای شاگردم خودم نیز اجراهای کوتاهی به عنوان نمونه کار و به عنوان تحلیل موسیقی که درباره‌اش صحبت کرده‌ام خواهم داشت. این قطعات هر کدام به مدت ۲ تا ۳ دقیقه است که آن‌ها را آماده کرده‌ام و اجرا می‌کنم. 

این استاد دانشگاه در زمینه قابلیت نوازنده‌های ایرانی در حوزه گیتار کلاسیک افزود: شخصا در زمینه گیتار کلاسیک با آهنگسازهای ایرانی در ارتباط نبوده‌ام. برای همین متاسفانه در بخش سخنرانی‌ام به نوازنده‌های قوی ایرانی در این زمینه نپرداخته‌ام. با این وجود نمی‌توان وجود چنین هنرمندانی را در عرصه موسیقی ایرانی دست‌کم گرفت و قدردان آنها نبود. 

او درباره توجه به آهنگسازهای ایرانی که در جشنواره موسیقی فجر به طور ویژه­‌ای به آن پرداخته شده است گفت: در کنار آهنگسازهای ایرانی لازم است تا آهنگسازهای بزرگ اروپایی و آمریکایی نیز حضور داشته باشد تا در مقایسه با یکدیگر جذابیت جشنواره موسیقی افزایش پیدا کند. 

 آیوازیان هم چنین تاکید کرد: در حال حاضر نوازنده‌های اروپایی و آمریکایی زیادی هستند که می­‌توانند در کنار نوازنده‌­های ایرانی قرار گیرند و به جذابیت یک جشنواره بیفزایند. اما در این چند سال بیشتر به نوازنده‌­های کشورهای همسایه توجه شده و همین باعث شده تا نوازنده‌های ایرانی و البته اروپایی به حاشیه رانده شوند. 

 او ادامه داد: در جشنواره‌های این چنینی که می‌تواند بعد جهانی داشته باشد، همراهی آهنگسازان ایرانی با دیگر آهنگسازان دنیا رمز موفقیتی خواهد بود که نباید آن را از قلم انداخت. 

سی‌وچهارمین جشنواره موسیقی فجر از تاریخ ۲۴ تا ۳۰ بهمن ماه سال جاری با دبیری دکتر شاهین فرهت در تهران برگزار می‌شود.

برچسب ها: جشنواره فجر ، موسیقی
ارسال به دوستان
افشاگری جدید حسن روحانی از ماجرای گرانی بنزین و اعتراضات: من واقعا از زیرنویس شبکه خبر فهمیدم بنزین دیشب گران شده! دیدنی های امروز؛ از شستن پای زنان زندانی از سوی پاپ تا تصاویر برگزیده طبیعت 2024 نیفلو؛ تسکین درد زانو در کمتر از 15 دقیقه (+فیلم و عکس) پارک قیطریه و تمدن ۳۲۰۰ ساله‌ای که زیر آن خوابیده است! چند راهکار ساده برای ترک عادت ناخن جویدن سه چالش اساسی نظام در سال ۱۴۰۳ به روایت حسین علایی /حاکمیت باید یک تغییر معنادار در سیاست‌های اقتصادی و سیاسی خود ایجاد کند بازداشت فرزند حمید نوری توسط پلیس سوئد ملکه جنگنده‌ های F-35؛ زنی که صنایع نظامی را متحول کرد(+عکس) مجید انتظامی: از تلویزیون شکایت کردم گفتند موسیقی خوب نساز وقتی هر محله ای چند تا بدنساز داشته باشه! (عکس) صدیقی از سخنرانان شب قدر دانشگاه امام صادق حذف شد مرگ شبانه؛ چرا بعضی‌ها در خواب می‌میرند؟ بازگشت آزادی از نخستین تجربه ملی (+عکس) وجود ترکیبات شیمیایی در برخی دارو‌های مکمل و نیروزا دستگیری ۲ سارق زورگیر سابقه دار حین سرقت در فردیس
وبگردی