۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۵۲۰۵۹
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۳ - ۱۱-۱۱-۱۳۹۷
کد ۶۵۲۰۵۹
انتشار: ۰۰:۰۳ - ۱۱-۱۱-۱۳۹۷

علم الهدی: من با موسیقی مخالف نیستم، با موسیقی مبتذل مخالفم

آیت الله علم الهدی: آنچه از دیدگاه اسلام حرام است موسیقی لغو و بیهوده است که منجر به رواج ابتذال می شود و من با ابتذال مخالفم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در دیدار با مدیران موسسه های آموزش موسیقی اصیل حرام نیست موسیقی مبتذل حرام استموسیقی، استادان و مسئولان مرتبط هنر موسیقی گفت: من با موسیقی مخالف نیستم کما اینکه در طول 14 سالی که مسئولیت هایی در استان دارم تعداد آموزشگاه های هنرآموزی و موسیقی در استان و دانشگاه ها چندین برابر شده، گرچه برخی ها تعمدا نظرات بنده را غیر از این جلوه داده و منتشر کرده اند.

آیت الله سید احمد علم الهدی با بیان اینکه موسیقی اصیل به عنوان یک میراث ملی حرام نیست افزود: هیچ هنری مثل موسیقی در تحریک همه جانبه احساسات انسان موثر نیست و موسیقی می تواند همه خصایل جسمانی را در تصرف احساس قرار دهد.

وی اظهار داشت: من خود از مرحوم آیت الله فلسفی شنیدم که ایشان فرمودند موسیقی حرام نیست بلکه غنا و لغو حرام است، بسیاری از مجتهدان و امام راحل نیز همین نظر را داشتند.

آیت الله علم الهدی اظهار داشت: مشکل در نحوه اجرای موسیقی است و در اصل قبول موسیقی غیر لغو با اکثر دست اندرکاران و اهالی این هنر هم نظر هستم، اما باید در نظر داشت که زورمندان و زرمندان در طول تاریخ از موسیقی برای رواج ابتذال استفاده ابزاری کرده اند و ظلم و جنایتی که در مورد موسیقی در طول تاریخ شده در باره سایر هنر ها نشده است.

وی اظهار داشت: در مقطعی برای موسیقی فیلم در صدا و سیما از صدای باد و آب برای صدا گذاری استفاده شد که امام راحل اعتراض کردند و خواستند برای متن از موسیقی استفاده شود و حتی گروه های موسیقی در حضور ایشان اجرا می کردند کاری که تا آن زمان سابقه نداشت در حضور یک مرجع بزرگ تقلید نوازندگی صورت بگیرد و امام خمینی (ره) این کار را کردند که در ترویج هنر موسیقی یک رویه درست پدید آید.

امام جمعه مشهد افزود: هدف انقلاب و باور های امام راحل نیز این بود که هنر موسیقی هم همانند دیگر دگرگونی های مثبت انقلاب راه اصیل خود را پیدا کند نه اینکه حرام شود، انقلاب هدفش این بود که همانند همه دگرگونی های فرهنگی و اجتماعی موسیقی نیز از ابتذال خارج شده و راه درست آن ترویج شود.

آیت الله علم الهدی گفت: امام راحل اصرار داشتند که انقلاب در موسیقی هم اتفاق بیفتد که اینگونه نشد.

وی افزود: مصداق تشخیص ابتذال و لغو خود شخص است و نظر امام راحل این بود که حتی اگر شخصی بین لغو بودن یا نبودن یک قطعه موسیقی شک کند جایز است که به آن گوش دهد و حرام نیست.

امام جمعه مشهد گفت: حفاظت از موسیقی اصیل به عنوان یک هنر ملی بیش از هر کسی تکلیف خود استادان و متولیان این هنر است و آنها نباید بگذارند که این هنر که می تواند به عنوان یک جریان قدیس در جامعه رواج داشته باشد به ابتذال بیفتد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این نشست با ارائه گزارشی گفت: هم اکنون 63 آموشگاه موسیقی دارای مجوز با 40 هزار هنر آموز با کمک 15 هزار مربی و 800 استاد در این استان مشغول فعالیت است.

در این نشست چند تن از اصحاب موسیقی استان نظرات خود را در باره مسایل و مشکلات این هنر در استان بیان کردند.

برچسب ها: علم الهدی ، موسیقی
ارسال به دوستان
نشانه‌های کمبود ویتامین K نخستین برات الکترونیکی صادر شد اگر به خودرو علاقه دارید این ویدئو را با صدای بلند ببینید! (فیلم) آموزش تبدیل جعبه کفش به کیف دستی (فیلم) ساعت هایی که تا بحال مشابه آن ها را ندیده اید! (فیلم) مقایسه دوربین وان پلاس 12 در مقابل آیفون 15 پرو! (فیلم) آماری هولناک؛ «۸۹ درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند» ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع متفاوت تایفون آمریکا در راه آسیا و اقیانوسیه(+عکس) انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟ هادی چوپان برای توماج صالحی درخواست عفو کرد بازاری‌ها فروشنده شدند؛ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان «به‌دنبال جنگ نیستیم، اما پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر از قبل می‌دهیم» هشدار رادان به روسای پلیس: در توقیف خودروی بی‌حجاب‌ها زدوبندی برای یدک‌کشی و پارکینگ ایجاد نشود (فیلم) استوری هادی چوپان برای توماج صالحی؛ درخواست از رهبری (+عکس)
وبگردی