۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۵۵۶۷۴
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۳ - ۰۶-۱۲-۱۳۹۷
کد ۶۵۵۶۷۴
انتشار: ۱۷:۴۳ - ۰۶-۱۲-۱۳۹۷

ساخت پارک برای مجسمه‌های اهواز ؛ حمایت از مجسمه‌سازان

هنرمندان از چهارم اسفندماه به اهواز آمدند و به مدت ۱۰ روز در اهواز در محل باغ هنر اهواز مشغول به خلق این آثار هنری می شوند.

ساخت پارکی برای مجسمه‌های اهواز/ حمایت و انگیزه برای مجسمه سازاندومین سمپوزیوم ملی مجسمه سازی اهواز توسط سازمان زیبا سازی شهرداری اهواز با حضور ۲۰ هنرمند از سراسر کشور در اهواز آغاز شد و تا ۱۰ روز دیگر ادامه دارد.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرنگار مهر منصور قاسم منصور آل کثیر؛ اهواز سومین شهر کشور است که به صورت جدی سمپوزیوم‌های مجسمه سازی را در دو نوع سنگی و فلزی برگزار می کند. هنرمندان این حوزه نسبت به شناخته شدن اهواز به عنوان شهری که در مسیر ایجاد و تولید آثار هنری و فرهنگی گام برداشته ابراز خرسندی می کنند.

در میزگرد هم اندیشی خبرگزاری مهر که میان ۲۰ هنرمند دعوت شده از سراسر کشور برای ساخت مجسمه های فلزی در اهواز صورت گرفت، هنرمندان به مباحث مختلفی پیرامون اهمیت و لزوم مجسمه سازی در شهر پرداختند. ایجاد بستری برای جرات در حضور، ایجاد شرایط انگیزشی برای هنرمندان، لزوم تداوم سمپوزیوم و نظم و... از جمله مباحث مطرح شده در نشست بود.

دبیر سمپوزیوم و رئیس سازمان زیبا سازی شهرداری اهواز در ابتدای نشست خبری به خبرنگار مهر گفت: فراخوان سمپوزیوم مجسمه‌های فلزی دی ماه گذشته منتشر و ۱۲۷ اثر به دبیرخانه‌ سمپوزیوم ارسال شد. طی داوری انجام شده  در بهمن ماه، ۲۰ اثر برگزیده به عنوان آثار مورد انتخاب هیئت داوران گزینش شدند. این آثار توسط سه هنرمند و متخصص در این زمینه داوری شدند.

قادر کعب عمیر افزود: از میان ۲۰ هنرمندی که انتخاب شدند پنج هنرمند خوزستانی هستند که در سمپوزیوم قبلی به عنوان دستیار حضور داشتند و از کارگاه‌های علمی که سازمان زیبا سازی شهری اهواز برگزار کرده بود، شرکت کرده بودند.

وی اظهار کرد: هنرمندان از چهارم اسفندماه به اهواز آمدند و به مدت ۱۰ روز در اهواز در محل باغ هنر اهواز مشغول به خلق این آثار هنری می شوند. امیدواریم همزمان با اختتامیه‌ سمپوزیوم از آثار خلق شده در کنار آثار سمپوزیوم قبلی (سنگ) رونمایی شود. علاقمندان می توانند در این مدت زمان برگزاری سمپوزیوم از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ برای  بازدید از کار هنرمندان در این پارک حضور داشته باشند.

کعب عمیر به اهداف این سمپوزیوم پرداخت و توضیح داد: ارتقای هنر مجسمه سازی در شهر اهواز و تربیت نسلی جدید با مهارت های گوناگون در زمینه مجسمه سازی، هویت بخشی به اهواز و افزایش حس تعلق خاطر به این شهر، ایجاد زمینه بروز خلاقیت و آفرینش ایده های نو بر اساس فرهنگ غنی ایران اسلامی از جمله اهداف این رویداد فرهنگی هنری است.

ساخت پارکی برای مجسمه‌های اهواز/ حمایت و انگیزه برای مجسمه سازان

وی در خصوص محورهای این رویداد فرهنگی هنری گفت: تاثیر نظم در فرهنگ شهروندی که از ارکان مهم زندگی شهری، نظم و چیدمان عناصر مختلف شهری است، نقش مشاغل سنتی در هویت شهر اهواز، خلق آثار نو با استفاده از هنرمندان ویژه و متخصص، خلق آثار نو با استفاده از هنرمندان ویژه و متخصص، نقش صنایع در هویت مثل نفت، گاز، فولاد و...، دفاع مقدس و پایداری ازجمله محورهای این سمپوزیوم اعلام شدند.

دبیر سمپوزیوم و رئیس سازمان زیبا سازی شهرداری اهواز افزود: طرح‌های برگزیده هنرمندان شرکت کننده در این سمپوزیوم بعد از داوری توسط حجت الاسلام موسی پور، عضو شورای اسلامی شهر اهواز و رئیس کمسیون فرهنگی شورای شهر، دکتر کلاه کج رئیس دانشکده هنر چمران و عدیلی پور رئیس هیئت مدیره انجمن هنرهای تجسمی اهواز معرفی شدند.

مجسمه و جذب توریسم

حسین طوسی نژاد از پیشکشوتان مجسمه سازی کشور است. او ضمن ابراز خرسندی از دیدگاه رئیس سازمان زیبا سازی شهرداری اهواز گفت: با در نظر گرفتن فرهنگ غنی و سابقه دیرینه ای که در اهواز و آبادان است فکر می کنم جا دارد از هنرمندان مجسمه‌ساز برای زیبا سازی و جذب توریسم استفاده کرد.

طوسی نژاد اظهار کرد: استقبال از هنرمندان خیلی خوب بود و ما همه برای فعالیت حاضر هستیم البته مهم این است که سیاست و برنامه‌های زیبا سازی برای این فعالیت ها چه باشد؟ حتما موانعی وجود دارد و طبیعتا مسئولان نیز چالش‌هایی دارند و اگر این موانع رفع شوند، مسئولان می‌توانند در شرایط بهتری از هنرمندان حمایت کنند. پیشنهاد می کنم که مجسمه مفاخر استان ساخته شوند و در میادین اهواز نصب شوند. همچنین پیشنهاد می کنم نشستی بین مجسمه سازان و فرهیختگان اهواز برگزار شود که از طریق دانش فرهیختگان بتوانیم ایده هایی برای شناخت مفاخر استان بگیریم.

محمد رضا ذبیح الله زاده از دیگر شخصیت های برجسته کشوری در زمینه مجسمه سازی توضیح داد: تعامل مستقیم بین هنرمندان و مردم از نکات مثبت این رویداد است همچنین مردم می توانند در ساخت مجسمه به نوعی مشارکت داشته باشند و یک خاطره جمعی در شهر زنده می شود. کودک در کنار پدر وقتی سمپوزیوم را ببیند با همین خاطره بزرگ می شود و هرچه سمپوزیوم تداوم و گسترش یابد این خاطره جمعی بیشتر می شود. گردهمایی و ایجاد فضایی برای هم اندیشی هنرمندان از مهمترین اتفاقات این رویداد است.

مجید زمانی از دیگر مجسمه سازان شاخص کشور در این نشست با بیان اینکه اتفاقی که در مجموعه فرهنگی در اهواز در حال رویداد است سد کارهای فرهنگی را شکستند، گفت: سازمان زیباسازی شهرداری اهواز خوشبختانه در مسیر خوبی گام برداشته و سمپوزیوم قبلی نیز اتفاق بسیار مهمی بود و اهواز جزو سومین شهر کشور است که سمپوزیوم بین المللی را انجام داد و امیدوارم در آینده نیز این اتفاقات را ببینیم. همچنین احساس خوشحالی می کنم که این رویدادهای مهم فرهنگی در اهواز در حال رخ دادن است.

ساخت پارکی برای مجسمه‌های اهواز/ حمایت و انگیزه برای مجسمه سازان

جرات و جسارت

در میان افراد شاخص مجسمه سازی که در این سمپوزیوم دعوت شدند، هنرجویان و مجسمه سازان راه یافته به سمپوزیوم نیز حضور دارند. رضا طهماسبی یکی از مجسمه سازان اهوازی است که در این نشست گفت: سمپوزیوم این جرات را به من داد که در مسابقات مجسمه سازی شرکت کنم. به نظرم مهمترین بخش از این رویداد ایجاد فضای انگیزشی و پشتیبانی برای هنرمندان است و امیدوارم تداوم داشته باشد. خلاء فضای فرهنگی در اهواز بسیار است و این سمپوزیوم به ما فرصت می دهد تا از اساتید استفاده و با آنها همفکری کنیم. 

علی حیاتی نیز که از استان خراسان رضوی و شهرستان تربت جام در سمپوزیوم ساخت مجسمه های فلزی در اهواز حضور یافته نیز گفت: مجسمه ساز شاید نتواند به اقتصاد مردم کمک کند اما می تواند حل و هوای مردم را بهتر کند.

مژگان سلیمانی، کارشناس ارشد صنایع دستی از اهواز که سال ها به تهران مهاجرت کرده است، گفت: همیشه از اینکه در اهواز جایی برای هنر و کسی پذیرای فعالان هنری نبود ناراحت بودم. تا مدتی پیش اینچنین گمان می کردم که در اهواز نه هنر را می خواهند و نه هنرمند. مخاطب هم وجود ندارد و مردم با هنر غریبه هستند و همیشه این دغدغه من بود و دلم می خواست برای اهواز کار کنم.

سلیمانی توضیح داد: اولین بار که فراخوان سمپوزیوم مجسمه سازی اهواز را دیدم واکنشم «تعجب» بود و باور نمی کردم این فراخوان از شهرم منتشر شده است. خیلی لذت بردم از اینکه بالاخره در اهواز چنین چیزی باب شد و موقعیتی فراهم شد که مردم با هنر در تعامل شوند و سطح سواد بصری بالا رود.

وی افزود: خوشبختانه این بسترسازی توسط زیبا سازی شهرداری در حال رخ دادن است. نگران این بودم که این اتفاق فقط یکبار باشد اما دیدیم که فراخوان دومین سمپوزیوم نیز منتشر شد. سازمان زیبا سازی برای هنرمندان اهواز کارگاه‌های حرفه ای برگزار کرد. من نیز جرات نداشتم و در خودم نمی دیدم که به سمت مجسمه سازی فلزی بروم و وقتی به عنوان دستیار وارد شدم مستقیم روی سنگ کار کردم و الان دوباره دارم کار سنگ را انجام می دهم.

سلیمانی همچنین با بیان اینکه الان دلگرمی خوبی میان هنرمندان ایجاد شده است گفت: از دیگر نکات مهم سمپوزیوم دوم، حضور چشمگیر دختران در میان مجسمه سازان است و از آنجایی که بافت خوزستان و اهواز سنتی است این امکان فراهم می شود تا مردم از نزدیک ببینند که دختران نیز توان حضور و مشارکت در ساخت مجسمه و چنین هنرهایی را دارند.

مجسمه به جای تکرار

محدثه صابر نیز که از نیشابور در سمپوزیوم مجسمه سازی اهواز شرکت کرده گفت: از نظر بصری بهتر می توانیم به جای تکرار شعارها برای انقال پیام و مفاهیم استفاده کنیم.

ابراهیم پاپی راد از لرستان نیز به ثبت تاریخ به واسطه هنرمندان اشاره کرد.

مریم خدایی، فارغ التحصیل مجسمه سازی هنرهای زیبا دانشگاه تهران و دانشجوی دکترای فلسفه نیز گفت: اتفاق خیلی خوبی است که در فاصله‌ کم، دومین سمپوزیوم در اهواز برگزار می شود و جای تبریک دارد به شهروندان اهوازی برای این رخداد هنری. همچنین اینجا اولین شهر در کشور است که برای مجسمه ها پارک می سازند.

 بهمن چگنی مجسمه ساز از دیگر مجسمه سازان نیز گفت: امیدوارم نظمی که تا الان بوده تداوم یابد.

همچنین هدایت صحرایی از دیگر هنرمندان راه یافته به سمپوزیوم مجسمه سازی اهواز توضیح داد: اسم اهواز الان بین هنرمندان مجسمه ساز شناخته شد و انتظار می رود این سمپوزیوم بهتر از قبلی برگزار و اداره شود.

ساخت پارکی برای مجسمه‌های اهواز/ حمایت و انگیزه برای مجسمه سازان

چهره جدید شهرداری

مهدی احمدی از دیگر اساتید برجسته مجسمه سازی در این نشست توضیح داد: خوشحالم از اینکه شهرداری اهواز وارد بخش تعاملی با فرهنگ و هنرمندان شده است. هنرمندان با تار و پود جامعه در ارتباط هستند. هنرمند بحث ارزش آفرینی را برای شهر می آفریند و شهرداری با چهره جدیدی از خود وارد عمل شده که از نظر من نکته بسیار مهمی است. اگر همین مسیر ادامه پیدا کند حتما ارتباطش با سطوح مختلف جامعه باعث شکوفایی شهر می شود. هنرمند زبان بیان و گویای مردم است. دوره قبلی احساس می کردم مسئولان شهرداری اهواز شعار می دهند و می دانیم که این کارها سختی‌هایی دارد و نظرات مثبت و منفی پیش می آید اما ریاست زیبا سازی شهرداری اهواز با انرژی افزوده‌ای مجدد برگشت و در حال رقم زدن این فعالیت هنری است.

به گزارش خبرنگار مهر، همانطور که در نشست هم اندیشی میان مجسمه سازان و هنرمندان راه یافته به سمپوزیوم مجسمه سازی اهواز برداشت می شود فرصت دادن به نسل جوان و قشر هنری از مهمترین نکات بیان شده توسط هنرمندان بود. این رویداد فرهنگی هنری تا ۱۰ روز دیگر در اهواز ادامه دارد.

برچسب ها: اهواز ، پارک
ارسال به دوستان
پوتین با هوش مصنوعی بازیگر فیلم زندگینامه خودش شد (+عکس) رونمایی از بزرگ‌ترین مسئله ایران و جهان که از فقر هم وحشتناک تر است رازی که «هوش مصنوعی» دربارۀ این نقاشی 500 ساله کشف کرد فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید حزب الله شعاع حملات خود را به عمق اسراییل گسترش داد منظور از «خانم بازیگر» در اعترافات تتلو که بود؟ (+عکس) بولگاری و نازک ترین ساعت مچی مکانیکی جهان‌/ چرخ دنده ها را چطور داخل آن جای داده اند؟! (عکس) تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن حملات شدید اسرائیل علیه نوار غزه در دویست و یکمین روز جنگ وضعیت خودروهای لوکس در نمایندگی های اتومبیل دبی بعد از فروکش کردن سیل بی سابقه (عکس) یک گلدان در این تصویر گم شده، آن را بیابید! مقام معظم رهبری در دیدار با کارگران : تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد آیا مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است؟ توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات) هشدار هواشناسی به این استان ها بارش‌های اردیبهشتی / سامانه فراگیر بارشی کی از کشور خارج می شود؟
وبگردی