۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۶۵۸۸۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۴ - ۱۲-۰۲-۱۳۹۸
کد ۶۶۵۸۸۸
انتشار: ۱۵:۰۴ - ۱۲-۰۲-۱۳۹۸

تاثیر ورزش و خواب بر افسردگی، در زنان و مردان متفاوت است

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی دریافتند که ورزش و خواب، تاثیر متفاوتی بر درمان افسردگی در زنان و مردان دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نوروساینس نیوز، پژوهش‌ها نشان می‌دهند که داشتن ورزش کافی و خواب راحت می‌تواند نشانه‌های افسردگی را در بیشتر افراد از بین ببرد و مانند داروی ضد افسردگی عمل کند اما پژوهشگران "دانشگاه میشیگان"(UM) در پژوهش جدیدی نشان دادند که اثر ورزش و خواب در زنان و مردان، متفاوت است.

پژوهشگران، الگوهای مربوط به ورزش و خواب را در بیش از ۱۱۰۰ دانشجو بررسی کردند و از شرکت‌کنندگان خواستند سه پرسش‌نامه را برای ارزیابی نشانه‌های افسردگی، عادت‌های مربوط به فعالیت فیزیکی و الگوهای خواب پاسخ دهند.

"ویون چن"(Weiyun Chen)، استادیار حرکت‌شناسی دانشگاه میشیگان و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: فعالیت فیزیکی در سطح بالا و متوسط، به مردان کمک کرد تا خود را در برابر افسردگی حفظ کنند اما در زنان، هیچ کدام از سطوح فعالیت فیزیکی نتوانستند اثر قابل توجهی بر افسردگی داشته باشند. نتایج این پژوهش، فرضیه تأثیر قطعی فعالیت فیزیکی منظم در کاهش افسردگی را به چالش می‌کشد.

شاید دلیل نتیجه به دست آمده این باشد که تعداد کمی از زنان وجود دارند که مانند مردان، در سطوح بالاتر ورزش کنند؛ در نتیجه هنگامی که پژوهشگران، داده‌ها را بر اساس جنسیت بررسی کردند، نتوانستند هیچ یک از اثرات محافظتی ورزش را در زنان پیدا کنند.

 

پژوهشگران، متغیرهای خواب را نیز مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که خواب هم در زنان و هم در مردان، ارتباط قابل توجهی با افسردگی دارد. نتایج بررسی نشان داد که ۱۶ درصد مردان و ۲۲ درصد زنان، کیفیت خواب پایینی دارند.

اگرچه شرکت‌کنندگان این پروژه، هیچ نوع احساس افسردگی را گزارش ندادند اما پژوهشگران پس از بررسی دریافتند که ۴۳ درصد زنان و ۳۷ درصد مردان دچار افسردگی هستند.

چن ادامه داد: ما در این پژوهش با بررسی وضعیت خواب، ورزش و خلق و خوی شرکت‌کنندگان دریافتیم که سطوح بالاتر افسردگی، در زنان وجود دارد اما میزان خودکشی در مردان، بین سه تا پنج درصد بالاتر از زنان است. مردان مورد بررسی ما بیشتر از زنانی که به سطح بالایی از افسردگی مبتلا بودند، ورزش می‌کردند. سطح بالای افسردگی می‌تواند دلیل ورزش کمتر و کیفیت خواب پایین‌تر زنان پژوهش باشد.

وی افزود: افسردگی و اختلالات خلقی، از مشکلات جدی در بزرگسالان به شمار می‌روند و تا ۲۰ درصد نوجوانان را نیز در بر می‌گیرند. می‌توان گفت که تقریباً از هر هفت دانشجو، یک نفر به افسردگی مبتلاست. دانشجویان به خاطر فشارهای ناشی از کار زیاد، استرس و کمبود خواب، در معرض خطر ابتلاء به افسردگی قرار دارند.

این پژوهش، در مجله آنلاین "Journal of American College Health" به چاپ رسید.

برچسب ها: زنان ، مردان ، افسردگی
ارسال به دوستان
گنج داریوش سوم هخامنشی؛ گنجینه ای عظیم که هنوز پیدا نشده است نگاهی به شادترین کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی) هوش اجتماعی مدیران چیست؟! لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته خودروهای مشهور با فروش غافلگیرکننده، از بیتل تا ماتیز و پژو 206 (+عکس) رگبار شدید باران از فردا شروع می شود اطلاعیه مرزبانی درباره مشکل پیش آمده برای ۶ مرزبان در مرز افغانستان کاخ سفید: هنوز در خصوص دیدار بایدن و اردوغان برنامه‌ریزی نشده است انگلیس درصدد راه اندازی گنبد آهنین روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم تسلیت سید محمد خاتمی به سید حسین خمینی در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی دیدار مردم جنوب غرب تهران با رییسی (عکس) استعفای دیپلمات آمریکایی در اعتراض به جنگ غزه رئیسی: عملیات وعده صادق برای دوستان انقلاب اسلامی پیام همبستگی و برای دشمنان پیام مقاومت داشت فوتبال سری آ ایتالیا؛ برتری رم در یک دیدار عجیب
وبگردی