۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۶۷۰۵۳
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۲ - ۱۹-۰۲-۱۳۹۸
کد ۶۶۷۰۵۳
انتشار: ۱۲:۵۲ - ۱۹-۰۲-۱۳۹۸

صف آرایی برجامی‌ها و نابرجامی‌ها در انعکاس خبر تصمیم جدید هسته‌ای

برخی آن را روی دیگر سکۀ برجام می‌دانند و بعضی جراحی بر روی آن. طیف مقابل اما روز شماری برای مرگ برجام را کلید زده حال آن که مقامات رسمی از خروج از برجام نگفته اند.

عصر ایران؛ سروش بامداد - دو تصمیم ایران در سالروز خروج آمریکا از برجام که از زبان رییس جمهوری و در جلسۀ هیأت دولت بیان شد بازتاب یکسانی در مطبوعات صبح پنج شنبه چاپ تهران نداشته و هر یک به فراخور نگاهی که به برجام دارند یا بعضا بر پایۀ زاویۀ خود با شخص روحانی به انعکاس آن پرداخته اند.

روزنامه های مشهور به گرایش اصلاح طلبی یا اعتدال گرایی در چارچوب برجام به این قضیه نگریسته و کوشیده اند این مفهوم را به مخاطب انتقال کنند که دو تصمیم جدید ایران (عبور از محدودیت ذخیره سازی و آب سنگین) استفاده از ظرفیت برجام یا روی دیگر این سکه است.

کما این که تیتر روزنامۀ سازندگی «آن روی سکۀ برجام» است و «ایران» هم نوشته: «روی دیگر برجام».روزنامۀ همشهری نیز در عنوانی مشابه «آن روی برجام» را بر پیشانی دارد.

صف آرایی برجامی‌ها و نابرجامی‌ها در انعکاس خبر تصمیم جدید هسته‌ای



برخی از روزنامه های حامی برجام هم از تعابیری چون «جرّاحی برجام» استفاده کرده اند (آفتاب یزد و دنیای اقتصاد) و روزنامۀ اعتماد نیز نوشته: شوک برجامی.

اما هر قدر روزنامه های مشهور به گرایش اصلاح طلبی یا اعتدال گرایی به برجام اشاره کرده و کوشیده اند توافق هسته ای را همچنان پابرجا نشان دهند ولو مانند «آرمان» آن را در اغما توصیف کنند یا این اتفاق را عمل جرّاحی بر روی آن بدانند منتقدان برجام از زاویه ای دیگر نگریسته و به مثابۀ « آغاز یک پایان» این تصمیم را انعکاس داده اند هر چند که بر صفحۀ نخست هیچ یک «آغاز یک پایان» ننشسته است.

از این طیف، روزنامۀ وطن امروز تیتر زده: بازگشت به اورانیوم.

روزنامۀ رسالت که روزگاری ارگان راست محافظه کار و حامی منافع بازار بود و اکنون به جبهۀ پایداری نزدیک شده از برجام با لفظ «نیم سوز» یاد کرده و در طرحی این معاهده را به صورت نیم سوخته تصویر کرده است.
فارغ از نگاه سیاسی اما بهترین بازی با لغت را روزنامۀ شهروند انجام داده با تیتر «ضرب 60». عدد 60 که همان دو ماه ضرب الاجل است و تلفظ آن معادل « شست» دست است.

متفاوت ترین تیتر و شاید تند ترین ازآن «فرهیختگان» است که 7 گام را برشمرده و آورده است:

گام اول: عبور از محدودیت/ گام دوم: تکمیل اراک/ گام سوم: از سر گیری غنی سازی 20 درصدی/ گام چهارم: زنجیره های مدرن سانتریفیوژ/ گام پنجم: پیش ران هسته ای/ گام ششم: خروج از پروتکل الحاقی/ گام هفتم: خروج از ان. پی.تی.

صف آرایی برجامی‌ها و نابرجامی‌ها در انعکاس خبر تصمیم جدید هسته‌ای

صفحۀ اولی که در ذهن مخاطب این پرسش را می نشاند که «گام هشتم چیست؟»

به جز روزنامه ها هفته نامۀ «امید جوان» نیز بر «اولتیماتوم در چارچوب برجام» تأکید ورزیده است.
روزنامۀ جام جم هم این تیتر را دارد: «مهلت به مباشران کدخدا».

واکنش «کیهان» اما با همه متفاوت است. نه تصویری از روحانی دارد نه نقل جمله ای از او و به بیانیه شورای عالی امنیت ملی پرداخته و نوعی تخفیف رییس جمهوری از شکل تنظیم زیر تیترها برمی آید:

«ایران به اروپا دو ماه مهلت داد/ عمل به تعهدات یا پایان برجام».

مهم ترین تفاوت روزنامه های اصلاح طلب با اعتدال‌گرا با اصول‌گرای میانه یا رادیکال این است که گروه اول بر «چارچوب برجام» تأکید دارند با این تفاوت که برخی آن روی سکۀ برجام می‌دانند و بعضی جراحی بر روی آن.

طیف مقابل اما روز شماری برای مرگ برجام را کلید زده است حال آن که مقامات ارشد سیاسی و امنیتی تا کنون از مرگ برجام یا خروج از برجام سخن نگفته اند.

برچسب ها: برجام ، مطبوعات
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۲۴
غیر قابل انتشار: ۰
خويي
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۹
13
56
سيب زميني امروز 9هزار تومان چه ربطي به برجام دارد بي كفايتي مسولين خطرناكتر از برهم خوردن برجام است
عسل
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۹
17
35
دوستان عصر ایران همچنان امیدوار باشید !!!!!!
ناشناس
United Arab Emirates
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۹
2
26
مقامات مسئول نمیتوانند عبارت صریح خروج از برجام را بزبان بیاورند اگر چه فعل انان گواه خروج تدریجی از برجام باشد به دو دلیل اول اینکه اعلام خروج از برجام تبعات سیاسی دارد و ایران را در جایگاه امریکا قرار داده و این بهانه را بدست دیگر بازیگران برجام خواهد داد که همه حق با ایران نیست و در مقام عمل ایران و امریکا یکی هستند دوم انکه برجام را خود دولت امضا و قبول نموده و خروج از ان یعنی حق را به جانب مخالفان دادن که انهم دور از عقل است پس راه سوم که همان خروج تدریجی همراه با دادن فرصت به اطراف مقابل در بجا اوردن تعهداتشان است را انتخاب نموده که هم درست و هم هوشمندانه است .
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۹
12
56
کاسبای تحریم خوش به حالشون دیگه
دیگه ناراحت چی هستن ما مردم فقط باید عذاب بکشیم
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۹
2
22
جان کلان نویسنده پرسشی یه که آخر بخش روزنامه فرهیختگان مطرح کرده . دست مریزاد
وبگردی