۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۶۷۹۰۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۲۴-۰۲-۱۳۹۸
کد ۶۶۷۹۰۱
انتشار: ۱۰:۴۶ - ۲۴-۰۲-۱۳۹۸

تاجیکستان به پاکستان برق ارزان می دهد

سفیر جدید تاجیکستان در اسلام آباد گفت، دوشنبه قرار است برای تامین بخشی از کمبود انرژی پاکستان، برق ارزان در اختیار این کشور قرار دهد.

روزنامه تریبیون پاکستان، 'ایسماتولو نصرالدین' امروز(دوشنبه) در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی و صنعت راولپندی گفت، تاجیکستان آماده کمک به پاکستان است و از توسعه مناسبات دوجانبه اقتصادی و تجاری بین دو کشور در بخش های مختلف، از جمله برق آبی، معدن، دارو، گردشگری، صنایع سبک، کشاورزی و سازه، حمایت می کند.

نصرالدین با اشاره به پیشینه روابط تاریخی، فرهنگی و مذهبی پاکستان و تاجیکستان، از صاحبان حرف و تجار پاکستانی خواست دست به کار شوند و از فرصت ها استفاده کنند.

به گفته او، برق پاکستان در چارچوب پروژه انرژی آسیای مرکزی و جنوب آسیا که تا 2020 عملیاتی خواهد شد، عرضه می شود.

رئیس اتاق بازرگانیو صنعت راولپندی نیز به نوبه خود گفت، این پروژه انرژی به تامین نیازهای پاکستان کم خواهد کرد.

وی خواستار برقراری پرواز مستقیم بین دوشنبه و اسلام آباد شد و گفت، علاوه بر مبادلات فراهنگی، تجاری و اطلاعاتی و ... رونق گردشگری بین دو کشور می تواند نقشی مهم ایفا کند.

براساس این گزارش، عمران خان، رئیس جمهوری پاکستان در ماه ژوئن (خرداد 1398) اولین سفر خود را به این کشور آسیای مرکزی انجام خواهد داد که یکی از دستاوردهای آن برقراری پرواز مستقیم میان دوشنبه و اسلام اباد خواهد بود.

 پاکستان سال‌ها است که با کمبود انرژی برق روبه‌رو هست و تامین امنیت انرژی برای اقتصاد پاکستان که با رشدی چشمگیر به جلو می‌رود، از اهمیتی ویژه برخوردار و در فصل تابستان نمود بیشتری می‌یابد.

پروژه کاسا 1000 (که برق تاجیکستان را از طریق افغانستان به پاکستان انتقال می‌دهد) به نوعی می‌تواند به تامین رشد اقتصادی و صلح و ثبات کامل در کشور کمک کند‌.

پاکستان تلاش می‌کند روابط خود را با کشورهای آسیای مرکزی به‌ویژه تاجیکستان گسترش دهد و سهم خود را در توازن قدرت کشورهای آسیای مرکزی بین قدرت‌های مهم منطقه‌ای و بین‌المللی حفظ کند.

موفقیت پروژه‌های اقتصادی مشترک پاکستان با چین به روابط خوب این کشور با کشورهای آسیای مرکزی نیز بستگی دارد و پاکستان تلاش می‌کند تا با توجه به واقعیت‌هایی چون تلاش هند در یافتن جای پایی برای خود در حوزه‌های گوناگون سیاسی و اقتصادی منطقه‌ای در برابر دشمن دیرین و رقیب دیرپای خود جایگاهی درخور در تاجیکستان فراهم آورد و مانع از افزایش روابط نظامی ‌و امنیتی هند و بالا بردن زمینه‌های حضور نظامی‌ و امنیتی در تاجیکستان (که نزدیک مرزهای پاکستان است) گردد و با در نظر گرفتن دغدغه‌های امنیتی تاجیک‌ها در زمینه مبارزه با تروریسم، مسایل امنیتی، جلوگیری از قاچاق مواد مخدر به گسترش نفوذ خود در منطقه نیز کمک کند.

در مقابل، دوشنبه نیز اسلام آباد را دارای منابع عظیم انسانی، دسترسی به آب‌های آزاد و بندر گوادر می بیند و ومعتقد است پاکستان می‌تواند یک شریک مهم برای اقتصاد تاجیکستان و ورود به بازار منطقه باشد‌.
به علاوه گسترش مسیرهای هوایی و زمینی با تاجیکستان موجب افزایش حجم تجارت بین کشورهای منطقه و پاکستان خواهد شد.

چنانچه در دیدارهای اخیر رهبران پاکستان و تاجیکستان اجرای پروژه ساخت، شرکت در کریدور اقتصادی چین و تکمیل پروژه برق کاسا 1000 ، اتصال 3 جاده مهم چترال، خنجرآب و مرغاب برای اتصال شاهراهی به دوشنبه، گسترش مسیرهای ارتباطی و روابط تجاری با تاجیکستان مد نظر بود وبه توافقاتی نیز رسیدند.

برچسب ها: برق ، تاجیکستان ، پاکستان
ارسال به دوستان
نگاهی به شادترین کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی) هوش اجتماعی مدیران چیست؟! لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته خودروهای مشهور با فروش غافلگیرکننده، از بیتل تا ماتیز و پژو 206 (+عکس) رگبار شدید باران از فردا شروع می شود اطلاعیه مرزبانی درباره مشکل پیش آمده برای ۶ مرزبان در مرز افغانستان کاخ سفید: هنوز در خصوص دیدار بایدن و اردوغان برنامه‌ریزی نشده است انگلیس درصدد راه اندازی گنبد آهنین روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم تسلیت سید محمد خاتمی به سید حسین خمینی در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی دیدار مردم جنوب غرب تهران با رییسی (عکس) استعفای دیپلمات آمریکایی در اعتراض به جنگ غزه رئیسی: عملیات وعده صادق برای دوستان انقلاب اسلامی پیام همبستگی و برای دشمنان پیام مقاومت داشت فوتبال سری آ ایتالیا؛ برتری رم در یک دیدار عجیب دستگیری بیش از ۱۰۰ دانشجوی دانشگاه امرسون؛ حذف تصاویر حمله پلیس آمریکا به دانشجویان
وبگردی