۳۱ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۷۳۲۹۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۲۵-۰۳-۱۳۹۸
کد ۶۷۳۲۹۷
انتشار: ۱۱:۰۰ - ۲۵-۰۳-۱۳۹۸

دختران 2 برابر پسران در زمان امتحان دچار استرس می‌شوند

یک روانشناس معتقد است دختران ۲ برابر پسران در زمان امتحان دچار استرس و اضطراب می‌شوند، چرا که آنها مسئولیت‌پذیرتر هستند و بیشتر نتیجه امتحان برایشان مهم است و متأسفانه این استرس بر روی عملکرد آنها تأثیر می‌گذارد.

فایق یوسفی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با رسیدن زمان امتحانات دانش‌آموزان و دانشجویان شرایط استرس‌زایی را تجربه می‌کنند، اضطراب امتحان پدیده‌ایی است که موجب شده تعداد زیادی از دانش‌آموزان و دانشجویان در زمان امتحان دچار مشکل شوند.

وی تصریح کرد: فردی که از نتیجه امتحان هراس و وحشت داشته باشد دچار یک سری نشانه‌های جسمی و روانی از جمله تپش قلب، وزوز گوش، تاری دید، خشکی دهان، تنگی نفس و احساس تهوع و استفراغ خواهد شد.

روانشناس و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیان کرد: وجود اندکی اضطراب می‌تواند تأثیر مثبتی بر فرآیند و تحول بخشی از زندگی انسان داشته باشد و فرصتی را برای افراد فراهم کند تا مکانیزم‌های سازشی خود را در صورت مواجه شدن با منابع اضطراب‌زا گسترش دهد.

یوسفی با بیان اینکه این اضطراب نه تنها هیچ ضرری برای رشد انسان ندارد بلکه امری سازنده و مفید است، افزود: در حالت غیرطبیعی یک نوع اضطراب مرضی (منفی) وجود دارد که عامل بسیاری از اختلالات شناختی، بدنی، ترس‌های غیرموجه و وحشت زدگی‌ها است و موجب مختل شدن عملکرد اشخاص می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نگرانی، اختلال خواب و اشتها، خالی شدن ذهن موقع امتحان، سردرد، شکم درد، تعریق زیاد، افزایش ضربان قلب، احساس سردرگمی، ناتوانی و افکار منفی از علائم و نشانه‌های اضطراب بیش از حد است.

این روانشناش ذکر کرد: دختران ۲ برابر پسران در زمان امتحان دچار استرس و اضطراب می‌شوند، چرا که دختران مسئولیت‌پذیرتر هستند و بیشتر نتیجه امتحان برایشان مهم است و متأسفانه این استرس بر روی عملکرد آنها تأثیر می‌گذارد.

یوسفی با اشاره به اینکه دختران دانشجو با وجود استرس و اضطراب امتحان، در برخی از مواقع نتیجه بهتری از پسران را کسب می‌کنند، ادامه داد: در این راستا روانشناسان بررسی کرده‌اند علت این مساله که دختران با وجود میزان اضطراب بالا، عملکرد تحصیلی بهتری نسبت به پسران دارند، وجود مسئولیت پذیری و سختکوشی آنان است.

وی گفت: در مواقع امتحان برخی از دانشجویان سرخود قرص مصرف می‌کنند لذا نباید بدون تجویز پزشک قرص‌های خاصی از جمله ریتالین و ترامادول استفاده شود چراکه عوارض جبران ناپذیری به دنبال دارد.

این روانشناس خاطرنشان کرد: تغذیه سالم، خواب کافی، کمک گرفتن از مشاوران دانشگاه، توجه نکردن به عملکرد دیگران، زمان مناسب برای مطالعه، آرام و خونسرد بودن در روز امتحان و افکار مثبت از راه کارهای غلبه بر استرس امتحان است.

برچسب ها: استرس
ارسال به دوستان
پیدا شدن بقایای موشک احتمالا اسرائیلی در خاک عراق (+عکس) وزیر تندرو اسرائیل درباره حادثه اصفهان : ضعیف / آژانس : آسیبی به تاسیسات هسته ای ایران نرسیده واکنش یک کاربر عرب‌ به حادثه اصفهان (عکس) دولت سوسیال دموکراتیک چیست؟ پیدا شدن بقایای موشک احتمالا اسرائیلی در عراق (+عکس) غیرقابل دسترس ترین مکان عبادت روی سیاره زمین! (+عکس) آدینه با داستان/ مرد خیلی پیر با بال‌های خیلی بزرگ اوروک ؛ از مهم ترین مراکز مذهبی در بین النهرین(+عکس) واکنش‌ های بین‌المللی به حادثه اصفهان؛ عمان: اقدام اسرائیل را محکوم می‌کنیم / انگلیس:کاهش تنش‌ها ضروری است/ هلند: از نزدیک وضعیت ایران را پیگیری می‌کنیم وتو امریکا در برابر 12 رای مثبت به عضویت فلسطین در سازمان ملل بخشی از طنزها در فضای مجازی درباره خسارت شدید حمله دیشب ریزپرنده ها به اصفهان (عکس) فعال رسانه‌ای اصولگرا: طراحانِ بازگشتِ گشت ارشاد در شهرک‌های سازمانی زندگی می کنند! عضو دفتر رهبری: برخی مسئولان به دلیل اقدامات نامناسب در برخورد با بی حجابی تذکر گرفتند چرا سعودی‌ها بازیگردان بازار نفت جهان هستند؟/ سه «بزرگترین» نفتیِ دنیا در عربستان شبکه اسرائیلی از زبان نتانیاهو: به دنبال جنگ با ایران نیستیم! / ماموریت‌های مهم‌تری در جبهه غزه و لبنان داریم
وبگردی