۳۰ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۸۲۸۱۸
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۷ - ۱۵-۰۵-۱۳۹۸
کد ۶۸۲۸۱۸
انتشار: ۱۲:۴۷ - ۱۵-۰۵-۱۳۹۸

اختلاف کره جنوبی و ژاپن بر سر غرامت کار اجباری

تنش تاریخی- حقوقی کره جنوبی و ژاپن بر سر پرداخت غرامت کار اجباری دهه‌های قبل اهالی کره جنوبی برای ژاپن، باعث ایجاد اختلاف شدید تجاری میان دو طرف شده است.

بین سال‌های ۱۹۱۰ تا ۱۹۴۵، شبه‌جزیره کره که هنوز به دو کشور مجزای کره شمالی و جنوبی تقسیم نشده بود، تحت استعمار ژاپن قرار داشت. ژاپن در این بازه زمانی ۳۵ ساله، از مردم کره‌جنوبی در اردوگاه‌های نیروی کار اجباری بهره‌کشی می‌کرد. موضوعی که کره‌ای‌ها هنوز آن را فراموش نکرده‌اند و از آن خشمگین هستند. 

کره جنوبی سرمایه‌گذاری سنگینی را برای توسعه مواد اولیه " چیپ‌ست" های صادراتی خود انجام خواهد داد. این تصمیم پس از سختگیری‌های ژاپن در خصوص صادرات مواد اولیه تولید "چیپ‌ست" به کره جنوبی اتخاذ شد. "چیپ‌ست" به معنی مجموعه تراشه های الکترونیکی است.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، کره جنوبی هدف خود از  این سرمایه‌گذاری را، کاهش وابستگی  به ژاپن اعلام کرد.

ژاپن در ماه گذشته قوانین مربوط به صادرات مواد اولیه مهم به کره جنوبی را سخت‌تر کرد و نام کره جنوبی را از "فهرست سفید" یا شرکای مورد اعتمادش، بیرون کشید.

این اتفاق به دلیل اختلاف 2 کشور بر سر "جبران خسارت کار اجباری" در ماه گذشته رخ داد. ژاپن بین‌سال‌های 1910 تا 1945 شهروندان کره جنوبی را به کار اجباری وا داشت و اکنون پرداخت "غرامت کار اجباری"  به مقوله‌ای پرتنش میان این دو کشور تبدیل شده است.

تنش میان دو کشور - در ماه گذشته- پس از حکم دیوان عالی کره جنوبی در مقصر شناختن دو کارخانه ژاپنی و الزام پرداخت غرامت از سوی این کارخانه‌ها تشدید شد. اما ژاپن این حکم را نپذیرفت و با احضار سفیر کره جنوبی در کشورش اعلام کرد که موضوع در سال 1945 حل و فصل شده است. پس از این موضوع ژاپن اعلام کرد که ادامه بحث در باره‌ی "کار اجباری" به روند صادرات بین دو کشور آسیب خواهد زد.

اعتراض مردم کره به سیاست‌های نخست وزیر ژاپن/ رویترز

اختلاف کره جنوبی و ژاپن بر سر غرامت کار اجباری

پس از این موضوع ژاپن نام کره جنوبی را از "لیست سفید" خود خارج کرد. کمی بعد کره جنوبی نیز در اقدامی تلافی‌جویانه نام ژاپن را از لیست مشابه خود حذف کرد.

این مواد برای کره جنوبی اهمیت کلیدی دارد. از ماه جولای ژاپن در صادرات موادی که در ساخت‌ "چیپ‌ست"های کره‌ای به کار می‌رود، سخت‌گیری‌های زیادی نشان داده است. این در حالیست که "چیپ‌ست‌" محصول شماره یک صادراتی کره جنوبی محسوب می‌شود.

 کره جنوبی نیز تهدید کرده که در صورت اختلال این کشور در ساخت تجهیزاتی با مواد نیمه رسانا، غول‌های بزرگ فناوری مانند "اپل" و "هواوی" نیز با مشکل روبه‌رو شده و اختلال در سطح جهانی بروز می‌کند.

"سانگ یون مو" وزیر صنعت کره جنوبی در این باره گفت: ما قصد داریم از این بحران یک فرصت برای ساخت مواد و تجهیزات صنعت خود بهره ببریم.

در روزهای گذشته هزاران تن از فعالان مدنی کره جنوبی، با روشن کردن شمع در مقابل سفارت سابق ژاپن در سئول، به سیاست‌های نخست وزیر ژاپن اعتراض کردند.

مردم کره خواستار تحریم ژاپن هستند/ رویترز

اختلاف کره جنوبی و ژاپن بر سر غرامت کار اجباری

فعالان و گروه‌های مدنی شرکت‌کننده در تجمع اعتراضی، ضمن ادای احترام به مردم چوسان اعلام کردند، ژاپن صد سال پیش از این مردم کره جنوبی بیگاری کشید و آنها را استثمار کرد، این بار آنها  را هدف تهاجم اقتصادی قرار داده است.

آنها در شعار و بنرهای خود خواستار محکومیت "آبه" (نخست وزیر ژاپن) و معذرت‌خواهی رسمی ژاپن از قربانیان کار اجباری خود شدند.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۴
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
2
3
آبه هم از ترامپ باج گیری رو یاد گرفت
خويي
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
0
10
همه به فكر منافع مردم خود هستند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
1
7
آنها برای کار اجباری غرامت می خواهند بهتر نیست ما هم برای جنگ اجباری از عراق غرامت بخواهیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
1
10
آبه رو ول کنید اینکه کشوری بابت کاراجباری انسانهاش در صد سال پیش از کشور متجاوز تقاضای غرامت میکنه و مملکت داران یک کشور دیگه حتی توان تقاضای خسارت جنگ هشت ساله رو از کشور متجاوز ندارند مقایسه کنید
پیشنهاد پوتین برای میانجیگری میان ایران - اسرائیل / 3 شرط تهران / روزنامه کویتی: روسیه قطعات حساس سوخو35 را به ایران نداده پرویز داوودی معاون اول دولت اول احمدی‌نژاد درگذشت آزمون‌های نهایی دانش آموزان به سازمان جدید سنجش واگذار می شود دستمزد نجومی بازیگران تلویزیون؛ شایعه یا واقعیت؟ درخواست روسیه از شورای امنیت برای بررسی فوری تحریم اسرائیل کارشناسان آمریکایی: اوکراین و اسراییل تبدیل به آزمایشگاه های جنگی روسیه و ایران شده اند ارتباط حمید نوری با خانواده اش بار دیگر قطع شد چه کسانی حق ارشاد ندارند؟ علی علیه السلام پاسخ می دهند استاندار تهران : ​دستگاه‌ ها در حوزه عفاف و حجاب از موازی کاری بپرهیزند یونیسف : از آغاز جنگ تاکنون حدود ۱۴۰۰۰ کودک در غزه جان باخته‌اند توالت هوشمند ۱٫۵ میلیارد تومانی در هفته طراحی میلان به‌نمایش درآمد(+عکس) اژه ای خطاب به مسئولان قضائی : تلاش خود را در جهت امنیت روان ، جان و مال مردم معطوف دارید سرانجام لایحه حجاب و عفاف چه شد؟ توزیع اسکناس درشت، با اقتصاد ایران چه می‌کند؟ مراقب مسمومیت با این نوع هندوانه‌ها باشید/ چطور هندوانه غیرسالم را تشخیص بدهیم؟
وبگردی