۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۸۵۶۷۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۷ - ۰۲-۰۶-۱۳۹۸
کد ۶۸۵۶۷۷
انتشار: ۱۱:۰۷ - ۰۲-۰۶-۱۳۹۸

کارت های بانکی 4 برابر جمعیت ایران

بر اساس تازه‌ترین آمار بانک مرکزی، شمار کارت‌های بانکی در تیرماه به بیش از ۳۴۱ میلیون کارت رسید که حدود ۹۲ میلیون و ۷۶۰ هزار عدد کارت متعلق به تهران و ۲۴۸ میلیون و ۲۴۳ هزار عدد کارت متعلق به استانها بوده است.

شمار کارت‌های بانکی در تیرماه به بیش از ۳۴۱ میلیون و سه هزار کارت رسیده که تنها ۱۰۱ میلیون و ۲۵۳ هزار کارت دارای تراکنش بوده که نشان می‌دهد بیشتر کارت‌های صادره (معادل ۲۳۹ میلیون و ۷۵۰ هزار کارت) فاقد تراکنش و بدون استفاده مانده‌اند.

کارت‌های بانکی دارای تراکنش در شبکه الکترونیکی پرداخت کارت کشور (شاپرک) به لحاظ کاربری در سه دسته کارت برداشت (بدهی)، کارت اعتباری و کارت پیش پرداخته یا بینام (کارت هدیه و بن کارت) طبقه بندی می‌شوند که بررسی‌ها نشان دهنده افزایش صدور کارت‌های برداشت و اعتباری و کاهش صدور کارت‌های هدیه و بن کارت است.

بر اساس تازه‌ترین آمار بانک مرکزی، شمار کارت‌های بانکی در تیرماه به بیش از ۳۴۱ میلیون کارت رسید که حدود ۹۲ میلیون و ۷۶۰ هزار عدد کارت متعلق به تهران و ۲۴۸ میلیون و ۲۴۳ هزار عدد کارت متعلق به استانها بوده است.

تیر ماه ۱۳۹۸ تعداد کارت‌های بانکی تراکنش‌دار در سامانه پرداخت کشور ۱۰۱ میلیون و ۲۵۳ هزار و ۱۷۵ عددکارت بود که رشد ۱.۳ درصدی را در مقایسه با خرداد امسال نشان می‌دهد.

خرداد امسال تعداد ۹۹ میلیون و ۹۵۱ هزار و ۴۴۵ عدد انواع کارت بانکی وجود داشته است.

بررسی میان انواع کارت‌های صادره، بیشترین تعداد با ۹۶ میلیون و ۸۲۹ هزار و ۴۲۵ عدد کارت و سهم تعدادی ۹۵.۶ درصدی متعلق به کارت برداشت و کمترین تعداد آن با ۱۱۶ هزار و ۴۵۰ عدد و سهم ۰.۱۲ درصدی متعلق به کارت اعتباری بوده است.

شمار کارت‌های هدیه و بن کارت نیز چهار میلیون و ۳۰۷ هزار و ۳۰۰ عدد کارت معادل ۴.۲۵ درصد است.

مقایسه آمار کارت‌های تراکنش‌دار تیرماه در مقایسه با خرداد ماه نشان می‌دهد که شمار کارت‌های برداشت ۱.۶۳ درصد رشد داشته است.

تعداد کارت‌های اعتباری نیز ۴۲.۲ درصد رشد یافته، اما شمار کارت‌های هدیه و بن کارت حدود ۶.۱ درصد کاهش داشته است.

رتبه بندی بانک‌ها در صدور کارت‌های پرداخت

بررسی آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی و شبکه الکترونیکی پرداخت کارت کشور نشان می‌دهد که ۱۰۱ میلیون و ۲۵۳ هزار و ۱۷۵ عدد کارت‌های تراکنش دار در تیرماه توسط ۳۶ بانک کشور صادر شده‌اند که بیشترین سهم آن به سه بانک دولتی و نیمه دولتی ملی (با ۲۲.۲ درصد)، ملت (۱۱.۳ درصد) و صادرات (۱۱.۳ درصد) تعلق داشت.

بانک های کشاورزی (۷.۴ درصد)، سپه (۶.۸ درصد)، رفاه (۶.۶ درصد)، تجارت (۶.۴ درصد) و مسکن (۳.۱ درصد) در جایگاه های بعدی قرار گرفته‌اند.

سهم اندک کارت‌های اعتباری در شبکه بانکی کشور

بررسی ها نشان می دهد در تیرماه بیشترین «کارت برداشت» تراکنش‌دار به ترتیب متعلق به بانک های ملی ایران، صادرات و ملت بود.

بیشترین «کارت هدیه و بن کارت» تراکنش‌دار نیز متعلق به بانک‌های ملی ایران، پارسیان و ملت و بیشترین «کارت اعتباری» تراکنش‌دار متعلق به بانک‌های ملت، صادرات و سپه بوده است.

بر اساس آمار، بیشترین سهم از تعداد کارت تراکنش‌دار در همه بانک‌ها به ترتیب به «کارت برداشت»، «کارت هدیه و بن کارت» و «کارت اعتباری» تعلق داشته، حتی در برخی بانک‌ها سهم کارت اعتباری، صفر بوده است.

قعرنشینان پرداخت الکترونیکی در کشور

آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی و شبکه الکترونیکی پرداخت کارت کشور حاکی از این است که بیشترین گردش مالی تیر ۱۳۹۸ در بانک‌های ملت، ملی و صادرات بوده است.

کمترین گردش مالی شبکه پرداخت کشور (شاپرک) نیز به «بانک مشترک ایران- ونزوئلا» تعلق داشت.

بانک توسعه صادرات ایران، موسسه اعتباری توسعه، بانک صنعت و معدن و خاورمیانه نیز در قعر جدول دارندگان گردش مالی در شبکه پرداخت قرار دارند.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
0
5
کلا نظام بانکی ما در این مورد ضعیف عمل می کنه. من شخصا نزدیک به 10 کارت بانکی دارم که غیر از دو کارت بقیه به درد نمی خورند و به اجبار بانک ها یا ادارات مختلف صادر شده اند، مثلا یک خریدار یک آپارتمان من وام مسکن داشت، بانک مسکن اجبار کرد که فروشنده باید حساب در بانک مسکن داشته باشد. تنها یک بار پول واریز و برداشت شد و دیگه تموم، می خوای از جایی وام ب
یری حتما باید در اون بانک . ت.ن شعبه حساب داشته باشی، می خوای ضامن وام کسی بشی حتما باید در اون بانک حساب افتتاح کنی و ......
ali
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
0
2
اینکه اعلام گردیده تعداد کارت ها 4 برابر جمعیت می باشد اشتباه می باشد و بیشتر می باشد چون کودکان و خردسالان و ...مشغول به کار و فعالیت اجتماعی نیستند عملا کارت بانکی ندارند و درجمعیت ایران محاسبه شده اگر به تناسب برای آنها نیز کارت بانکی در نظر گرفته شود امار مذکور به مراتب بالا می رود و یک از دلایل افزایش تعداد کارت ها سازمانهای مختلف و حتی بانک می باشد که فردی که برای ضمانت می رود مجبورش می کنند حساب بازنمایند و باید به موازات هر فرد با انتخاب خود و کد ملی اش فقط امکان باز نمودن یک حساب کوتاه مدت متمرکز را داشته باشد و محاسبات ریالی آن بر اساس 4 صفر حذف شده در نظر گرفته شود و به مرور عابر بانک ها ( با چاپ پول جدید ) و فیش قبض آب و برق ( با درنظر گرفته 4 صفر حذف شده صادر گردد و فقط امکان پرداخت آن توسط حساب متمرکز امکان پذیر گردد ) و.....و وام ها نیز فقط از طریق حساب متمرکز و بر اساس پول جدید 4 صفر حذف شده پرداخت و اقساط ان نیز بر اساس ان دریافت گردد و جلوی سوء استفاده بعضی افراد از دریافت وام از چندین بانک جلوگیری می گردد و به مرور که زمان مهلت کارت ها به اتمام می رسد مردم با مراجعه به شعبه و بستن حساب مذکور اقدام می نمایند و در صورت لزوم معادل ریالی ان با در نظر گرفتن 4 صفر حذف شده به حساب متمرکز فرد انتقال می یابد و باعث شده جلوی سوء استفاده و کلاه برداری از مردم کمتر بشود
وبگردی