۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۴
کد خبر ۶۸۶۸۹۲
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۷ - ۰۹-۰۶-۱۳۹۸
کد ۶۸۶۸۹۲
انتشار: ۱۸:۰۷ - ۰۹-۰۶-۱۳۹۸

وزارت بهداشت: موضوع اهدای عضو از اعدامی‌ها از دستور کار خارج شد

رئیس مرکز مدیریت پیوند و بیماری‌های وزارت بهداشت درباره موضوع اهدای عضو از محکومان به اعدام گفت: پیشنهاد قوه قضائیه در مورد اهدای عضو از اعدامی ها از دستور کار خارج شده است.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی شادنوش در نشست خبری وزارت بهداشت که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، گفت: در حوزه پیوند ۵٠ درصد مسئله فرهنگسازی مطرح است. بر همین اساس وظیفه رسانه‌ها و نقش آنها در فرهنگ‌سازی بسیار مهم است.

‌وی ادامه داد: خوشبختانه رشد اهدای عضو را در کشور شاهد بودیم. به طوری که تاکنون ۵٣ هزار پیوند کلیه در کشور داشته ایم و دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز پنج‌هزارمین پیوند کبدش را جشن گرفت که با انجام سالانه ٧٠٠ پیوند کبد، بالاترین تعداد پیوند کبد را در دنیا دارد و مرکز بعدی در دنیا در ایالات متحده آمریکا با ۴٠٠ پیوند کبد است. همچنین تاکنون از مرز ١٣٠٠ پیوند قلب نیز در کشور گذشته‌ایم.

شادنوش با بیان اینکه پیوند بافت و نسج نیز در کشور رشد خوبی داشته است، گفت: با هر مرگ مغزی امکان پیوند ٨ عضو و ۵٣ نسج وجود دارد. از طرفی باید توجه کرد که پیوند مغز استخوان یکی از بهترین راهکارها در درمان‌ بیماری‌های پیچیده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره موضوع اهدای عضو از محکومان به اعدام گفت: پیشنهاد قوه قضائیه در مورد اهدای عضو از اعدامی ها هم از دستور کار خارج شده است.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و بیماری‌های وزارت بهداشت با بیان اینکه ٧ مهرماه را به عنوان روز اهدای سلول‌های بنیادی را جشن خواهیم گرفت، گفت: اهدای سلول های بنیادی نیز بسیار حائز اهمیت است. مردم بدانند که با ارایه نمونه بزاق امکان پیوستن به بانک سلول‌های بنیادی برای نجات جان همنوعان وجود دارد تا افراد در زمان نیاز فراخوان شوند و بتوانند به نجات بیماران صعب العلاج مانند بیماران سرطانی کمک کنند.

شادنوش با اشاره به راهکاری برای جلوگیری از رانت برای تخصیص عضو به ویژه کلیه به بیماران نیازمند به اهدای عضو و پاسخ به شائبه ‌ها در این حوزه گفت: آیین نامه اهدای عضو زنده به همه دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد تا در اهدای عضو زنده در پیوند کلیه از سوء استفاده ‌ها جلوگیری کنیم. بنابراین در حال حاضر تخصیص عضو از فرد زنده از طریق دفتر مرکز پیوند و مدیریت بیماری ها در سراسر کشور و با هماهنگی انجمن حمایت از بیماران کلیوی انجام می‌شود. به طور کلی در اهدای عضو از مرگ مغزی و از زنده به زنده تخصیص عضو در اداره پیوند عضو و فراهم آوردن اعضا در ستاد وزارت بهداشت انجام می‌شود تا شائبه‌ها در پیوند عضو از بین برود.

شادنوش درباره تجویز داروهای تک نسخه ای و خارج از لیست دارویی کشور نیز گفت: به طور کلی تجویز این داروها ممنوع است، اما موارد استثنایی در قانون آمده است و این موارد استثنا در کمیته‌ای باید مطرح شوند تا اگر اثربخشی محرز شد، دارو تجویز شود.

وی با بیان اینکه شاخص پیوند در کشور ١١.۵ است، گفت: این عدد با مطلوب ما یعنی ٣٠ و ایده آل یعنی ۴٠ فاصله زیادی دارد. البته در ۴ ماهه ابتدایی سال ٩٨ شاهد رشد ٣٨ درصدی اهدای عضو نسبت به ۴ ماهه ٩٧ بودیم و در سال ٩۶ و ٩٧ در هر سال حدود ٩٣٠ اهدای عضو از مرگ مغزی داشتیم. باید توجه داشت که سالیانه ١۶ هزار تصادف جاده‌ای داریم که ٨ هزار نفر از مصدومان آن ها دچار مرگ مغزی می شوند و ٢۵٠٠ تا ۴ هزار نفر از این افراد امکان اهدای عضو دارند.

در ادامه این نشست، دکتر علیرضا عسگری_ مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه تا زمانی که خدمات سلامت به مردم ارائه می شود قطعاً چالش های نظارتی هم وجود دارد، گفت: باید توجه کرد که مسئله نظارت و اعتبار بخشی از یکدیگر جدا هستند و اهداف متفاوتی را دنبال می‌کنند. در عین حال تشدید نظارت های سرزده از سوی وزارت بهداشت به معنی برخورد با نیروهای خدوم درمانی نیست، بلکه همه ما قدردان زحمات همکاران‌مان در عرصه های درمانی هستیم.

وی افزود: باید بدانیم که در حوزه سلامت در هر بخشی اعم از آموزش، دارو و تامین بودجه و غیره مشکلی وجود داشته باشد آینه آن در درمان است و در درمان انعکاس می یابد.

وی با بیان اینکه در عین حال در حوزه اعتبار بخشی، سنجه هایمان را به سمت ایمنی بیماران برده‌ایم، گفت: همچنین نهضت وقایع ناخواسته را ایجاد کردیم که اخیراً از سوی وزارت بهداشت در راستای ارتقاء کیفیت انجام شده است. باید توجه کرد که وزارت بهداشت نظام وقایع ناخواسته را با ۲۸ سنج به بیمارستان‌ها ارائه داده است که در صورت بروز هر یک از این سنجه‌ها بیمارستان باید این موضوع را به دانشگاه اعلام کند و دانشگاه نیز باید تا ۷۲ ساعت آن را به ستاد اعلام کند تا دلایل بروزش را بررسی کنیم.

عسگری تاکید کرد: بر اساس اعتبار بخشی‌ها ۷۵ درصد بیمارستان‌ها در کشور در بین بیمارستان‌های دولتی و خصوصی درجه یک هستند. همچنین در این دوره مدیریتی ۸ مورد کاهش درجه بیمارستان داشتیم که به دلایل مختلف اتفاق افتاده بود.

برچسب ها: وزارت بهداشت
ارسال به دوستان
وبگردی