۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۹۴۴۹۱
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۷ - ۲۸-۰۷-۱۳۹۸
کد ۶۹۴۴۹۱
انتشار: ۱۳:۴۷ - ۲۸-۰۷-۱۳۹۸

طلاق یک انتخاب است یا هزینه انتخاب

طلاق پدیده ای است که به گسست خانواده می انجامد و می توان آنرا به شش مرحله تقسیم کرد، زوجی که از یکدیگر جدا می شوند ناچار با این مراحل روبرو می شوند.

دکتر مجتبی حبیبی عسکرآباد*

تحقیقات نشان می دهد که ناسازگاری و اختلاف نظر در همه ازدواج ها هست اما این لزوماً به پریشانی زناشویی و طلاق منجر نمی شود. در عوض در یک ازدواج سالم این تفاوت ها و اختلاف نظرها پذیرفته می شود و زوجین به دنبال پیدا کردن راه حل برای حفظ یک ارتباط مؤثر هستند.

چه زمانی طلاق باید صورت بگیرد؟

زمانی که به خود واقعی ما صدمه وارد می شود و باعث پایین آمدن عزت نفس می شود آن موقع است که طلاق منفورترین حلال است. زمانی که تحملمان را پشت سر گذاشتیم. آن لحظه است که خود واقعی فرد هیچ احساسی به طرف مقابل ندارد و تنها راه نجاتش را طلاق می داند.

طلاق پدیده ای است که به گسست خانواده می انجامد و می توان آنرا به شش مرحله تقسیم کرد، زوجی که از یکدیگر جدا می شوند ناچار با این مراحل روبرو می شوند:

1) طلاق عاطفی: بیانگر رابطه زناشویی که به زوال می رود.

2) طلاق قانونی: متضمن زمینه ها و دلایلی که بر پایه آن به ازدواج پایان داده می شود.

3) طلاق اقتصادی: به تقسیم ثروت و دارایی مربوط می شود.

4) طلاق هماهنگی میان والدین: که مسایل نگه داری کودک و حق ملاقات را در بر می گیرد.

5) طلاق اجتماعی: به تغییرات در دوستی ها و سایر روابط اجتماعی مربوط می شود.

6) طلاق روانی: که از طریق آن فرد سرانجام باید پیوندهای عاطفی را قطع کند و با الزامات تنها زیستن روبرو شود.

یکی از اختلالات پس آسیبی طلاق افسردگی است که گریبانگیر افراد متارکه کرده خواهد شد زنان متارکه کرده در مقایسه با مردان بیشتر از افسردگی رنج می برند. علائم افسردگی پس از جدایی مشابه با همان عوارض افسردگی های دیگر و شامل موارد زیر است:

  1. کاهش سطح انرژی
  2. احساس غمگینی
  3. ناامیدی
  4. نگرانی در مورد آینده
  5. انزوا و گوشه گیری
  6. کاهش تحمل ریسک پذیری
  7. کاهش تمایلات جنسی

دلیل طلاق هر چه هست و هر قدر هم که احساس شما در این باره تلخ و ناگوار باشد سعی کنید این احساس را به کودکتان منتقل نکنید. نیمی از کودک متعلق به هر یک از شماست و اگر شما تنفر خود را نسبت به کسی که نیمی از او را به وجود آورده است نشان دهید کودک احساس بی ارزشی خواهد کرد.

تأثیر طلاق بر روی کودکان

1) احساس ناامنی و هراس از آینده

2) ترس از ترک شدن

3) طرد شدگی

4) احساس گناه

5) اندوه – اضطراب – افسردگی – خشم

همه می دونیم که تحقیقات زیادی نشون داده که طلاق تجربه سختی رو برای بچه ها رقم میزنه ولی الان وقت آن رسیده که یک نفر بایسته و حقیقت رو بگه: اگر چه کسی شک نداره که طلاق برای بچه ها سخته اما به مراتب بهتر از اینه که بچه ها توی یک ازدواج توأم با خشونت، اهانت، خشم و نارضایتی عمیق، بزرگ بشن وقتی والدین در یک ازدواج بد باقی می مانند بچه ها در یک دور بی پایان مواجهه با اختلافات، خشم، غم و حتی نفرت گرفتار میشن، ازدواج بدی که به خاطر بچه ها حفظ شده، مثل زخم بازیست  که مدام بهش آسیب جدید وارد میشه و بزرگ شدن در محیطی که در آن عشق نیست آسیب دائمی به کودکان خواهد زد. در چنین شرایطی طلاق مزایای زیر را برای بچه ها دارد:

1) دو خانه که در هیچ کدوم دعواهای دائمی نیست بهتر زا یک خانه پر از دعواست.

2) شرایط عاطفی آرومتر

3) بچه ها یاد می گیرن که توافق کردن مهمه

4) والدینی که شادی شخصی رو انتخاب می کنن همین رو به بچه هاشون هم آموزش میدن گر چه اولویت دادن به فرزندان به عنوان ارزش طلایی برای والدین معرفی میشه تصمیم بر اینکه به شادی شخصیتون اولویت بدین پیام مهمی به بچه ها میده، این بهشون آموزش میده که هر شخصی لایق شادی است و شادی یکی از مهمترین عوامل در تصمیم گیری برای مسیر زندگیمونه

عشق یک مثلث است که سه ضلع دارد.

  • جذابیت
  • صمیمیت
  • تعهد

اگر هر یک از این اضلاع از بین برود رابطه شما با مشکل روبروست

نگرانی فرزندان را در رابطه با طلاقتان برطرف کنید و پاسخ های مناسب به آنان بدهید و در این خصوص با متخصصین روان شناسی مشورت کنید.

سازگاری با طلاق

بسیاری از افراد طلاق را معادل با مرگ می دانند. فقدان همسر که زمانی دوستتان داشته و شما دوستش داشتید می تواند این احساس را در شما ایجاد کند که دیگر فردی دوست داشتنی نیستید  و بخش مهمی از زندگیتان را از دست داده اید. یادگیری این مسئله که به زندگی فعلیتان سر و سامان دهید و دوباره بیاموزید که به سبک و روش دیگری زندگی کنید به شما کمک بسیاری خواهد کرد با اعضای خانوادتان که مورد علاقه و اعتمادتان هستند در تماس باشید صبحت کردن با این افراد نقش سوپاپ اطمینان را بازی کرده و موجب تخلیه هیجانی شما می شود.

طلاق در بسیاری از افراد به خصوص زنان موجب ا فسردگی می شود در این مواقع به افراد توصیه می شود که در صورت ادامه دار شدن مشکل حتماً به یک روان درمانگر مراجعه کنند.

شما باید بپذیرید که بخش از زندگی شما دچار وقفه شده است ولی این رویداد به آن معنا نیست که شما از جنبه های دیگر زندگی خود غافل شوید. به خودتان فرصت دهید تا این شرایط سخت را پشت سر بگذارید و به این امید باشید که در آینده ای دور یا نزدیک خواهید توانست بنای یک زندگی زناشویی موفق را پایه گذاری کنید و در آخر برای آموزش سازگاری با شرایط پس از طلاق و کنار آمدن با سوگ طلاق با متخصصین این حوزه در تماس باشید.  

*استاد دانشگاه و روانکاو

برچسب ها: طلاق ، ازدواج
ارسال به دوستان
وبگردی