۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۴
کد خبر ۶۹۴۹۷۹
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۱ - ۰۱-۰۸-۱۳۹۸
کد ۶۹۴۹۷۹
انتشار: ۱۲:۲۱ - ۰۱-۰۸-۱۳۹۸

رئیس سازمان محیط زیست: انتقال آب خزر به هیچ کس جز وزارت نیرو ربطی ندارد

برخی افراد می‌گویند که اگر ۲۰۰ میلیون متر مکعب در سال از دریای خزر برداشت شود، سالانه ۶ میلیون تن نمک به دریا وارد می کنیم که این اطلاعات غلط است و برخی این مسئله را سیاسی می کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برخی افراد موضوع انتقال آب دریای خزر به را سیاسی می‌کنند در حالی که این موضوع در حیطه اختیار وزارت نیروست و به هیچ کسی ربطی ندارد.

به گزارش مهر، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه نشست امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه، اظهار داشت: حجم دریای خزر ۸۶ هزار میلیارد متر مکعب است و برداشت ما در سال از آن حداکثر ۲۰۰ میلیون متر مکعب خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه عده ای می گویند با این اقدام ممکن است که آب دریای خزر شور شود، ادامه داد: برخی افراد می‌گویند که اگر ۲۰۰ میلیون متر مکعب در سال از دریای خزر برداشت شود، سالانه ۶ میلیون تن نمک به دریا وارد می کنیم که این اطلاعات غلط است و برخی این مسئله را سیاسی می کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست متذکر شد: در سال ۹۲ و ۹۳ وزارت نیرو و سازمان محیط زیست تصویب کرده بود که از دریای خزر سالی ۳ میلیارد متر مکعب آب به دریاچه ارومیه انتقال یابد که این رقم ۱۵ برابر این آبی است که می خواهد برداشت شود اما در آن مقطع هیچ کس صدایش درنیامد و فقط ستاد احیای دریاچه ارومیه این مصوبه را رد کرد، به این دلیل که ممکن است املاح در آنجا رسوب کرده و دریاچه ارومیه عمق پیدا کند.

وی بیان کرد: این درحالی است که در حال حاضر می خواهند ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب از دریای خزر به دریاچه ارومیه انتقال دهند که یک پانزدهم آن زمان است اما عده ای سر و صدای زیادی راه انداخته اند و خواهشم این است مسائل سیاسی نشود و فنی بررسی شود.

کلانتری گفت: وزارت نیرو مرداد ماه طرح انتقال آب دریای خزر را برای ما فرستاد که بررسی کردیم و شش شرط گذاشتیم که در صورت توجه به این شروط مخالفتی با این مساله نداریم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می شود چند هزار درخت برای اجرای این کار قطع می شود، اظهار داشت: شما اگر یک سنگی را هم از محیط جابه جا کنید، تاثیرات زیست محیطی خواهد داشت اما دولت موظف است آب شرب و بهداشتی شهروندان را در تمام کشور تامین کند.

وی با بیان اینکه این مساله جزء وظایف وزارت نیرو است و به هیچ کسی هم ربطی ندارد، اظهار داشت: طبق قانون مصوب توزیع عادلانه آب در اسفند ماه ۶۱ وزارت نیرو باید تامین کننده آب شرب، بهداشت و صنعت باشد و صرفا این وزارتخانه راهکار تامین آن را می داند و بنده صرفا باید این مقوله را از حیث زیست محیطی بررسی کنم.

برچسب ها: کلانتری ، آب خزر
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۲۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
4
12
قانع شدیم کاملاااااا
ناشناس
United States of America
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
1
13
چند می گیری کریه کنی
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
3
19
خاتمی زاینده رود را با انتقال اب به یزد خشک کرد
احمدی نژاد دریاچه ارومیه با توسعه باغ داری در استان های اطراف خشک کرد
و.حالا نوبت دریای خزر هست
ببینم چیکار میکنی شیخ حسن
میتونی روی دوتا رییس جمهور قبلی را کم کنی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
0
21
فرق انتقال آب به ارومیه با سمنان این بود که اون آب قرار نبود شیرین بشه و نمکش به خزر برگرده.
در ضمن چرا این طرح رو برای استانهای جنوبی که مسیر انتقال آبش کوههای البرز و جنگلهای هیرکانی نداره انجام نمیشه؟
یعنی باید رئیس جمهور از بوشهر، هرمزگان، کرمان، فارس یا بلوچستان باشه تا از این طرحهای بلندپروازانه برای اونجاها هم بدهند؟
مرتضي
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
0
13
يادمان رفته كه درياي مازندران در اصل درياچه است و با بسياري از محدوديتهاي زيست محيطي.
ايكاش به جاي اينكار با تركمنستان به توافق ميرسيدند و آب شيرين آمو دريا را قبل از ورود به خزر با لوله و پمپوارد كشور ميكردند...
وبگردی