۲۹ اسفند ۱۴۰۲
به روز شده در: ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۹۶۷۵۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۱۳-۰۸-۱۳۹۸
کد ۶۹۶۷۵۱
انتشار: ۱۲:۳۷ - ۱۳-۰۸-۱۳۹۸

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) فرماندهی انتظامی اصفهان گفت: بانک‌ها در الزام مردم به رمز یک بار مصرف دچار مشکل هستند و این طرح هر بار به تعویق می‌افتد، اما اگر این اتفاق توسط حوزه بانکداری الکترونیک رخ دهد، به جرات می‌توان گفت برداشت‌های غیرمجاز شهروندان به شدت کاهش و نزدیک به صفر خواهد شد.

سرهنگ سیدمصطفی مرتضوی در گفتگو با ایسنا در خصوص امنیت فضای مجازی، اظهار کرد: امنیت فضای مجازی موضوعی فراگیر است که متوجه بخش‌های وسیع کشور و همچنین افراد است و از یک سو باید بستر مناسب برای تامین امنیت فضای مجازی فراهم شود و از سوی دیگر در بخش فردی، افراد باید بدانند که چطور می‌توانند امنیت فضای مجازی خود را مدیریت کنند.

وی افزود: به عنوان مثال در بانکداری الکترونیک، اپراتور‌ها و سرویس‌هایی که کسب و کار‌های اینترنتی ارائه می‌شود، مستقیما می‌توانند در حوزه امنیت فضای مجازی دخیل باشند.

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) فرماندهی انتظامی اصفهان تاکید کرد: متاسفانه یکی از نقاط پرآسیب در بخش برداشت‌های غیرمجاز از حساب‌های شهروندان این است که بانکداری الکترونیک خود را مسئول ارتقا امنیت این شبکه نمی‌داند و یا در حوزه کلاهبرداری و برداشت‌های غیرمجاز، اپراتور‌های ما باید به نحوی نقش خود را ایفا کنند که موجب ارتقا امنیت شهروندان و همچنین سیستم انتظامی جامعه شوند.

وی با اعتقاد بر اینکه در بحث امنیت فضای مجازی هنوز جای افزایش کیفیت و ارتقا داریم، تصریح کرد: به عنوان مثال، بحث الزام بانک‌ها به رمز یک بار مصرف موضوعی است که هنوز در بانک‌ها با آن مشکل داریم و هر بار به تعویق می‌افتد، اما اگر این اتفاق توسط حوزه بانکداری الکترونیک رخ دهد، به جرات می‌توان گفت برداشت‌های غیرمجاز شهروندان به شدت کاهش و نزدیک به صفر خواهد شد.

به گفته مرتضوی، هنوز در ارتقا امنیت زیرساخت‌هایی فضای مجازی از سوی دستگاه‌ها خلا‌هایی وجود دارد.

رئیس پلیس فتا استان اصفهان همچنین به امنیت فضای مجازی در حوزه فردی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در این بخش دچار ضعف گسترده فرهنگی و آموزشی هستیم که این متوجه افراد می‌شود، از سوی دیگر آموزش وظیفه دانشگاه ها، آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ، رسانه‌ها و ... است.

وی ادامه داد: هنوز رفتار‌های مبتنی بر امنیت شهروندان در استفاده از شبکه‌های اجتماعی و سرویس‌های خدماتی و مسائل فرهنگی مربوط به فضای مجازی جای ارتقا دارد؛ مثلا محافظت از اکانت تلگرام و ... به خود شخص برمی گردد تا با هک شدن مورد سوءاستفاده قرار نگیرد.

مرتضوی همچنین به نقش پلیس فتا در افزایش امنیت فضای مجازی اشاره کرد و افزود: پلیس فتا دومدل وظیفه دارد، از یک سو پاسخگوی تهدیدات افراد به صورت خصوصی است و خوشبختانه در اصفهان سازکار و زیرساخت خوبی اجرا شده است.

وی توضیح داد: طی شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۱۰۸ درصدی کشفیات فضای مجازی در بخش جرائم خصوصی مواجه بودیم که حوزه‌های اقتصادی، برداشت‌های غیرمجاز و کلاهبرداری‌ها ۸۲ درصد این کشفیات را شامل می‌شود.

وی به پیگیری جرائم عمومی از سوی پلیس فتا اشاره کرد و گفت: متاسفانه شهروندان با ورود به فضای مجازی با بسیاری از مسائل ناخوشایند و آلوده روبرو می‌شوند که برخورد با این حوزه در حیطه وظایف پلیس فتا است و طی سال جاری تاکنون در جهت پالایش و مبارزه با جرائم عمومی در فضای مجازی حداقل ۱۱ طرح عملیاتی در اصفهان اجرا شده است، همچنین به صورت ۲۴ ساعته رصد و پالایش عمومی جرائم از سوی پلیس فتا انجام می‌شود.

به گفته رئیس پلیس فتا استان اصفهان، بیشترین مشکلات و کلاهبرداری‌ها مربوط به جرائم اقتصادی است و برداشت‌های غیرمجاز به ترفند‌های مختلف و به تناسب اتفاقات در جامعه متفاوت است؛ به عنوان مثال کلاهبرداری اینترنتی و برداشت از حساب شهروندان به بهانه صدور کارت سوخت، فروش شارژ‌های ارزان قیمت، فعال سازی بیمه سلامت و یا سایت دیوار و تبلیغات آن موجب شگرد‌هایی جدید برای کلاهبرداری در فضای مجازی شده است.

مرتضوی معتقد است؛ اگر شهروندان فرق بین درگاه ایمن و جعلی را بشناسند از کلاهبرداری‌ها اینترنتی ایمن خواهند شد.
برچسب ها: اصفهان ، پلیس فتا
ارسال به دوستان
تصور جهان بدون‌ نفت؛ اگر نفت نباشد چه چیزهایی نیست؟ این شاسی بلند چینی جذاب فقط 13900 دلار! (+تصاویر) اگر سود سهام عدالت‌تان کم شده بخوانید دعوت به تیم ملی بدون حتی یک بازی باشگاهی (+عکس) ورود سامانه بارشی جدید به کشور از جمعه کمک نقدی سیدمحمد خاتمی به سیل‌زدگان جنوب سیستان و بلوچستان /توصیه به مشاوران نامه ایران به شورای امنیت پیرامون دریای سرخ هراس گواردیولا: بازی با آرسنال فینال ماست کشور همسایه ایران تولیدکننده عمده «شیشه» شد زمان پخش «جومونگ۳» مشخص شد شورای امنیت سازمان ملل حملات انصارالله علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را محکوم کرد خانه پدری جلال آل‌احمد؛ از «خانه باستان‌شناسان» تا «پاتوق معتادان» و...(+عکس) تایم لپس جالب از خودروهای فولکس واگن (فیلم) تصورِ یکی از خبرنگارانِ سال ۱۳۳۷ درباره‌ی ایرانِ ۱۴۰۰ / چراغ قرمزی که 15 سال طول می کشد زمانی که به نمایندگی از رهبری در خارج از کشور بودم، تابلو‌هایی از عکس خانم با حجاب ایرانی و چادر زده بودند/ مشخص شد که یک موسسه بیمه عمر، شعارش را چادر مشکی ایرانی قرار داده بود
وبگردی