۲۸ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۹۶۹۴۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۳ - ۱۴-۰۸-۱۳۹۸
کد ۶۹۶۹۴۹
انتشار: ۱۴:۳۳ - ۱۴-۰۸-۱۳۹۸

تشکیل 3200 تشکل در حوزه زنان روستایی و عشایری کشور

مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری گفت: هم اکنون سه هزار و ۲۰۰ تشکل در حوزه زنان روستایی و عشایر کشور با عناوین صندوق‌های خرد محلی تشکیل شده و فعالیت می‌کنند.

فروغ السادات بنی هاشم روز سه‌شنبه در نخستین جشنواره منطقه‌ای عسل و فرآورده‌های آن در شهرستان مریوان با بیان اینکه این صندوق‌ها بیش از ۱۰۰ هزار نفر از زنان روستایی و عشایری را تحت پوشش قرار داده‌اند، اظهار داشت: اعضای صندوق‌ها فعالیت‌های مختلفی را انجام می‌دهند که یکی از این فعالیت ها زنبورداری است.

وی اضافه کرد: این فعالیت‌ها معمولا به صورت خانوادگی با همکاری اعضای خانواده انجام می‌شود و در حال حاضر این صندوق ها در کشور حدود ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه نیز دارند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان و مدیرکل دفترتوسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری یادآور شد: بخشی از این سرمایه‌ها پس انداز مردم و بخشی هم از محل تسهیلات بانک های مختلف به ویژه صندوق کار آفرینی امید تامین شده است.

بنی هاشم تاکید کرد: هم اکنون این صندوق ها بیش از ۹۰ درصد اعضای خود را مشغول بکار کرده و توانسته‌اند براق ۱۴۰ محصول خود استاندارد تشویقی دریافت کنند.

وی افزود: یکی از طرح‌های سال ۱۳۹۸ که از سوی وزارت جهاد کشاورزی دنبال می‌شود،  توانمندسازی زنان روستایی در تولید فرآورده‌ای جانبی زنبور عسل یعنی بره موم، زهر زنبور عسل، است که در پنج استان از جمله کردستان انجام می شود، ضمن اینکه این صندوق ها در استان کردستان نیز ۲۲۵ نفر از زنان روستایی را تحت پوشش برده است.

صادرات عسل مهمترین اولویت کاری وزارت جهاد کشاورزی است 

مشاور معاون وزیر و مجری طرح توسعه زنبور داری کشور نیز در این مراسم با بیان هم اکنون تولید عسل کشور از مرز ۱۰۰ هزار تن در سال گذشته است، گفت: این میزان بیش از جوابگوی نیاز کشور بوده و وزارت جهاد کشاورزی به دنبال صادرات این محصول است.

فرهاد مشیرغفاری افزود: در این راستا طرح جامع توسعه صنعت زنبورداری کشور هشت محور با ۴۳ استراتژی و ۷۸ اقدام اجرایی تشکیل شده و در حال ابلاغ به استان ها برای اجرا است و موفقیت در تحقق این طرح و صادرات زنبور عسل توجه جه سایر محصولات اصلی زنبور اصلی است که باید هم از سوی مردم، سرمایه گذران و مسولان به آن توجه شود.

اولین جشنواره منطقه ای زنبور عسل فرآورده‌های  آن با محورهای معرفی فرآورده‌های این محصول و مزایای آن، نقش صنعت زنبور داری در ایجاد اشتغال پایدار، توسعه صنعت زنبور داری و صنایع جانبی در منطقه، تعامل، هم اندیشی و همکاری هرچه بیشتر زنبورداران منطقه و ترویج مزایای زنبور عسل در گرده افشانی باغات، مزارع و مراتع برگزار شد.

عسل طبیعی کردستان در کشور به لحاظ کیفیت رتبه اول را دارا بوده و توسعه این صنعت با توجه به پتانسیل‌های طبیعی و نیروی انسانی جزء اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی کردستان است.

استان کردستان دارای حدود ۲۳۲ هزار کلنی سنتی و مدرن زنبور عسل است که سال گذشته یک هزار و ۳۵۰ تُن از این محصول تولید و برای ۱۸ هزار نفر نیز اشتغال‌زایی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد شده بود.

پرورش زنبور عسل برای پنج هزار و ۷۱۲ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده که یک هزار و ۵۷۱ نفر از آنان این حرفه را به عنوان شغل اصلی خود انتخاب کرده اند.

کردستان با مساحت سرزمینی بیش از سه میلیون هکتار، یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار مرتع، ۳۰۰ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار مزارع سرزمینی مناسب برای زنبورداری است.
برچسب ها: زنان ، عشایر ، روستایی
ارسال به دوستان
قارچ چاگا ؛ برای افرادی که به سیستم ایمنی خود اهمیت می دهند(+عکس) تخلیه سه روستای جنوب کرمان! واشنگتن: ما به دنبال ممانعت از گسترش مناقشه در منطقه هستیم با حقوق کارگران چند کیلو گوشت می‌توان خرید؟ (اینفوگرافیک) بارندگی‌ در پاکستان جان ۲۱ نفر را گرفت عضو کابینه جنگ اسرائیل: مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می کنیم پرتغال سفیر ایران را احضار کرد درویش: برخی برای کرنر و اوت هم بیانیه می‌دهند!/ از اوسمار برنامه خواستیم دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۳ اعلام شد جزئیات تسهیلات پرداختی بانک‌ها به مردم در سال ۱۴۰۲ (+جدول) رئیس جمهور ونزوئلا: تل آویو حمله کند جنگ جهانی سوم به راه می‌افتد چرا در ایران از مارکز استقبال شد؟ افزایش کلاهبرداری مالی و برداشت از حساب شهروندان مهرانی سیل باعث تخلیه ۳ روستای جنوب استان کرمان شد وزیر خارجه اردن: به هیچ طرفی اجازه نمی دهیم حریم هوایی‌مان را نقض کند/ اردن میدانی برای جنگ منطقه ای نخواهد شد
وبگردی