۰۹ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۱۱۱۰۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۰۸-۱۱-۱۳۹۸
کد ۷۱۱۱۰۷
انتشار: ۱۲:۱۹ - ۰۸-۱۱-۱۳۹۸

معاینه مسافران چینی با «تب‌سنج» و «اسکنر حرارتی» در فرودگاه امامواحد "بهداشت مرزی" مسافران پروازهایی از مبدا چین به فرودگاه امام خمینی را با دقت زیاد معاینه می‌کنند.

به گزارش ایرنا، فرودگاه امام خمینی بامداد هر روز ساعاتی شلوغ و پر رفت‌ و آمد را برای پذیرش و انتقال مسافران از مبدا و به مقصد بیشتر از ۲۰شهر جهان می‌گذراند و بیشتر پروازهای این فرودگاه در نیمه شب و بامداد هر روز انجام می‌شود.

بامداد روز سه شنبه ۸ بهمن نیز به رسم همیشگی میزبان دو پرواز ورودی هواپیمایی ماهان از مبدا دو شهر«شانگهای» و «شنزن»در چین بود و برای همین چشم بادامی‌های زیادی از صبح امروز در ترمینال یک فرودگاه امام دیده می‌شدند.

تیم مستفر در واحد «بهداشت مرزی» فرودگاه هم که سابقه طولانی در بررسی بیماریهای ویروسی در فرودگاهها دارد و می دانست قرار است دهها مسافر چینی از این پرواز وارد تهران شوند، با آمادگی کامل و با بیش از ۳ پزشک به معاینه فردی تمام مسافران چینی و البته خدمه پروازی اقدام کرد.

«کروناویروس» جدید با مبدا چین فعلا نه واکسنی دارد و نه دارویی برای آن ساخته یا تایید شده است و برای همین عملکرد تیم پزشکی برای معاینه درست و شناسایی مبتلایان احتمالی به این ویروس خیلی اهمیت دارد.

بیشتر مسافران چینی که امروز وارد کشور شدند همه ماسک به صورت داشتند با این حال واحد «بهداشت مرزی» به مسافرانی که ماسک نداشتند باهدف جلوگیری از شیوع احتمالی این ویروس ماسک هم می داد تا حداقل به پیشگیری از انتقال ویروس از دست به دهان کمک کند.

پروازهای هفتگی هواپیمایی ماهان و چند شرکت هواپیمایی دیگر از مبدا چین به فرودگاه امام خمینی که مسافران چینی زیادی را با خود وارد کشور می‌کند ادامه دارد و برای همین پزشکان مستقر در فرودگاه امام خمینی(ره) تلاش دارند درساعاتی که پای مسافران چینی به کشور باز می‌شود با دقت زیادی اقدام به معاینه آنها کنند.

مسافران دو پرواز W۵۰۷۶از «شانگهای» و W۵۰۸۶ از «شنزن »به محض ورود به سالن پذیرش،توسط دستگاه «تب سنج» و «اسکنر حرارتی» که گویا ساخت داخل است و هنوز حتی فرصت رونمایی از آن نشده بود مورد معاینه قرار گرفتند.

این دستگاه که به ظاهر از مسافران عکس می گرفت برای بسیاری از مسافران خارجی حتی ناشناخته بود تا جایی که برخی از مسافران چینی و حتی ایرانی فکر می‌کردند فرودگاه درحال عکاسی از صورت آنها است. ارزش اسکنرهای حرارتی در تشخیص بیماری‌های ویروسی در فرودگاه‌های بین‌المللی بسیار زیاد است ضمن اینکه از صف های طولانی ایجاد شده برای معاینه چشمی هم جلوگیری می کند.

اسکنر حرارتی با تصویربرداری از صورت مسافران می‌تواند علائم اصلی مربوط به این ویروس را تشخیص دهد تا در صورت مشاهده هر نوع مورد مشکوکی اقدام به قرنطینه مسافران شود.

در بین پروازهای از مبدا چین، دو پرواز از ترکیه در فرودگاه امام به زمین نشست که مسافران این پروازها نیز به صورت رندم با «تب سنج» و دستگاه «اسکنر حرارتی» مورد معاینه قرار گرفتند.

مطابق پروتکل‌های بین‌المللی، سازمان هواپیمایی و «مرکز بهداشت» مستقر در فرودگاههای بین‌المللی این اجازه را دارند که مسافران مشکوک به بیماریهای خطرناک ویروسی را قرنطینه کنند.

مرکز بهداشت مستقر در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی در پروازهای اربعین و حج امسال نیز تلاش زیادی برای معاینه تک به تک مسافران داشت تا از شیوع بیماری‌هایی چون «آنفولانزا » و یا «کرونا» که به ترتیب در شهرهای عراق و عربستان دیده شده بود جلوگیری کند.

«کروناویروس» جدید اکنون علاوه بر ۳۰ استان و منطقه چین به ۱۲ کشور دیگر از جمله ایالات متحده آمریکا، استرالیا، تایلند، کره جنوبی، ژاپن، کانادا و فرانسه هم شیوع یافته است و برای همین مردم نگران انتقال این بیماری به داخل کشور هستند.

سازمان هواپیمایی تلاش دارد با کمک وزارت بهداشت و مرکز بهداشت مستقر در فرودگاههای بین‌المللی با معاینه دقیق مسافران و خدمه پروازی با شیوع این بیماری در کشور مقابله کند، اما ترس و وحشت ایجاد شده این مطالبه را در بین برخی از مردم ایجاد کرده است که پروازهای از مبدا کشور چین به ایران متوقف شود و هیچ مسافر چینی تا مدتی به ایران نیاید.

سازمان هواپیمایی توقف پروازهای از مبدا چین را مشروط به گزارش وزارت بهداشت اعلام کرده است و «سعید نمکی »وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته در اینباره گفته است تاکنون موردی از ویروس کرونا در کشور نداشته‌ایم، اما برای کنترل بیشتر درخواست کرده‌ایم که دریافت ویزای ورود شهروندان چین به اخذ کارت سلامت مقید شود.

برچسب ها: بهداشت مرزی ، کرونا
ارسال به دوستان
وبگردی