۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۲۷۶۴۵
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۴ - ۲۰-۰۲-۱۳۹۹
کد ۷۲۷۶۴۵
انتشار: ۱۶:۱۴ - ۲۰-۰۲-۱۳۹۹

زلمای خلیلزاد هند را به مذاکره مستقیم با طالبان افغانستان فراخواند

زلمای خلیلزاد زلمای خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در فرایند آشتی افغانستان در مصاحبه‌ای با یک رسانه هندی تأکید کرد: دهلی نو نیز باید مستقیما نگرانی‌هایش در حوزه تروریسم را با طالبان مورد بحث قرار دهد و خود او نیز مسئله ایفای نقشی فعال‌تر از سوی هند در فرایند آشتی افغانستان را خواستار است.

به گزارش ایسنا، زلمای خلیل‌زاد نماینده ویژه آمریکا در فرایند آشتی افغانستان در مصاحبه‌ای با نشریه هندو تأکید کرد: هند یک نیروی مهم در افغانستان است و مناسب است که طالبان و هند با یکدیگر تعامل داشته باشند.

این فرستاده ویژه آمریکا تأکید کرد: هند نقشی چشمگیر در توسعه افغانستان داشته در حالی که به شکلی متناقض در تلاش‌های مربوط به صلح بین‌الملل نقشی ایفا نمی‌کند.

او خاطر نشان کرد: هند و افغانستان روابطی تاریخی با یکدیگر دارند و من معتقدم گفت‌وگوی میان هند و طالبان حائز اهمیت بوده و مهم است که مسائلی که نگران‌کننده هستند همچون موضوع تروریسم مستقیما بین آن‌ها مطرح شود.

این نخستین بار است که آمریکا علنا تعامل میان هند و طالبان را پیشنهاد می‌دهد. دهلی نو که همچنان طالبان را یک گروه تروریستی هم پیمان با پاکستان در نظر می‌گیرد تاکنون تلاش داشته که به هیچ مذاکراتی با این گروه شبه نظامی نپیوندد.

اس. جایشانکار وزیر امور خارجه هند به همراه آجیت دووال مشاور امنیت ملی هند در جریان نشست روز پنج شنبه با خلیل‌زاد از بابت افزایش خشونت‌ها در افغانستان اظهار نگرانی کرده و بر لزوم حمایت از اقلیت‌ها در این کشور همچون هندوها و سیک‌ها تأکید کردند.

خلیل‌زاد که معمار توافق آمریکا و طالبان بوده اخیرا به دوحه، دهلی و اسلام آباد سفر کرد تا به رفع بن‌بست بر سر آزادی زندانی‌ها از جانب دولت افغانستان و طالبان و تسهیل مذاکرات بین افغانی کمک کند.

خلیل‌زاد خطاب به نشریه هندو گفت هیچ آلترناتیوی برای توافق صلح دوحه میان آمریکا و طالبان وجود نداشته و او امیدوار است که هند با همه نیروها در افغانستان از جمله طالبان تعامل داشته باشد.

وی در این مصاحبه خاطر نشان کرد: مأموریت سفر من تشویق جنبش طالبان به اجرای توافق حاصل شده در دوحه در ماه فوریه است. بخشی از تدابیر اعتمادسازی که قرار است مذاکرات بین افغانی را موجب شوند این است که هم دولت افغانستان و هم طالبان به صورت دوجانبه زندانی‌هایشان را آزاد کنند. در درجه دوم باید خشونت‌ها نسبت به دوره قبل از امضای توافق کاهش یابد و در درجه سوم باید در راستای کسب صلح و پایان دادن به جنگ در افغانستان در را به روی مذاکرات بر سر یک نقشه راه سیاسی و یک آتش بس فراگیر باز کنیم.

خلیل‌زاد در ادامه این مصاحبه درباره مسئله مشارکت هند در فرایند صلح افغانستان گفت: شاید هند انتخاب کرده که برای چنین نقش‌آفرینی به صورت دوجانبه عمل کند اما من فکر می‌کنم با جدی‌تر شدن فرایند صلح افغانستان توافق آمریکا و طالبان وارد مراحل بعدی می‌شود و ما می‌خواهیم هند در فرایند صلح نقشی فعالانه‌تر ایفا کند و این نقطه تمرکز کلیدی مذاکرات ما در دهلی بوده است.

این فرستاده آمریکا در ادامه گفت: این به عهده هند است که درباره نقش خودش تصمیم بگیرد اما من قطعا فکر می‌کنم تعامل هند و همه بازیگران کلیدی در افغانستان نه فقط با دولت بلکه با نیروهای سیاسی این کشور و بدنه اجتماعی و سیاسی افغانستان با توجه به جایگاه جهانی و منطقه هند امری مناسب است و هند یک نیروی مهم در افغانستان است و تعامل‌اش در قبال این کشور مناسب است.

زلمای خلیل‌زاد درباره نقش‌هایی که هند در قبال افغانستان می‌تواند ایفا کند، گفت: هند تاکنون در حوزه توسعه و بسیاری پروژه‌های مهم در افغانستان نقشی کلیدی داشته است و ما درباره این صحبت کردیم که هند در آینده می‌خواهد چه نقشی در این کشور ایفا کند. در ارتباط با موضوع فرایند صلح می‌توانم بگویم هند در حال بررسی ایفای یک نقش فعال‌تر است و ما در آمریکا از تعامل هند در این فرایند بین‌المللی حمایت می‌کنیم.

خلیل‌زاد درباره اینکه هند چه کاری در قبال بن‌بست سیاسی داخلی در افغانستان بین عبدالله عبدالله رئیس اجرایی سابق این کشور و اشرف غنی رئیس جمهور فعلی می‌تواند داشته باشد، گفت: هند روابطی خوب با چندین تن از رهبران در افغانستان داشته و همچون آمریکا حامی پایان یافتن بحران سیاسی در کابل و رقم زدن یک دولت فراگیرتر در این کشور است.تصمیم اخیر اشرف غنی و دکتر عبدالله به همراه حامد کرزای رئیس جمهور سابق و دیگر رهبران افغان برای تشکیل یک تیم مذاکرات فراگیرتر باعث دلگری من شده است. من دریافتم که هند و آمریکا در قبال حل این بحران سیاسی داخلی و تأسیس یک دولت فراگیر در افغانستان موضع یکسان دارند.

این فرستاده ویژه آمریکا به افغانستان در ادامه اظهار داشت: توافق میان آمریکا و طالبان یک گام ضروری در فرایند گذار به سمت یک مذاکرات تحت مالکیت افغان‌ها به شمار می‌آید. ما تعهدی مشخص از جانب طالبان مبنی بر جلوگیری از استفاده از خاک افغانستان توسط تروریست‌ها برای دست زدن به حمله علیه آمریکا و هم پیمانانش کسب کرده‌ایم و در صورتی که آن‌ها به یک دولت در آینده بپوندند نباید اجازه دهند القاعده و دیگر گروه‌های تروریستی دست به حمله علیه آمریکا و هم پیمانانش و در حقیقت مابقی جهان بزنند. این یک دستاورد مهم است. شاید تا به اینجا آن طور که ما و هند دوست داشته‌ایم جلو نرفته باشیم اما ما هیچ آلترناتیو بهتری برای این فرایند نمی‌بینیم.

وی افزود: با توجه به اینکه جنگ در افغانستان ادامه پیدا کرده است سوال این است که بدون یک راه حل سیاسی چطور قرار است به یک راه حل نظامی و یا به عکس برسیم. بنابراین لازم است که این گام اول را داشته باشیم و توافق طالبان و آمریکا یک گذار مهم به سمت فرایندی تحت مالکیت افغان‌ها به شمار می‌آید. هدف من از این سفر این است که اطمینان حاصل کنم مسئله آزادی زندانیان حل شود.

خلیل‌زاد در ادامه اظهاراتش گفت: موضع قوی ما این است که نباید هیچ گونه پناهگاه امنی برای تروریست‌ها در هیچ یک از دو مرز افغانستان و پاکستان وجود داشته باشد و من معتقدم برای ایجاد صلح در افغانستان لازم است بین همسایه‌ها روابطی خوب و همچنین حمایت از صلح وجود داشته باشد. من معتقدم رهبران پاکستان از فرایند صلح حمایت کرده‌اند و زمان رقم زدن یک استراتژی اقتصادی و تجاری و توسعه و تبدیل افغانستان به یک سکوی هماهنگی و ارتباط منطقه‌ای رسیده است. ما از این اهداف حمایت کرده و آن‌ها را تشویق می‌کنیم.

وی افزود: برای صلح افغانستان باید یک توافق کلی پذیرفته شده در سراسر افغانستان وجود داشته باشد و هم هند و هم پاکستان نقشی مهم در آن دارند و من فکر می‌کنم که هر دو از صلح در افغانستان می‌توانند به لحاظ توسعه اقتصادی و امنیت سود ببرند. در حال حاضر ما متمرکز بر مسائل خشونت و جنگ هستیم اما با آمدن صلح به افغانستان این مسئله می‌تواند در منطقه تغییراتی به سمت همکاری و ارتباط بیشتر میان همه کشورها ایجاد کند و این برای هند و پاکستان خوب خواهد بود.

برچسب ها: هند ، طالبان
ارسال به دوستان
روایت سخنگوی انجمن سینماداران از یک رکورد شکنی بایدن قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری برای ارسال سلاح به اوکراین و اسرائیل را امضا کرد ماجرای خودکشی در اداره ورزش و جوانان ابهر چه بود؟ رئیس جمهور ونزوئلا : دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت/ آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند کسب ۱۰ مدال در روز نخست برای ووشوکاران ایران شکست استقلال در دیدار دوستانه غوغای دوربین گوشی پی70 هواوی / سامسونگ و اپل گرفتار شدند (فیلم) حضور یک ایرانی در تیم ملی والیبال ژاپن! درگذشت فوتبالیست سابق ایرانجوان در حین بازی با پیشکسوتان استقلال ۲۷.۳ سالگی میانگین سن مادران ایرانی در تولد اولین فرزند؛ پدر ۳۲.۱ سالگی کشف سکه‌های دوره اشکانی از مسافر قطار مسئولیت فنی تیم تراکتور موقتا در برعهده دستیار یحیی سفر مخفیانه روسای ستاد مشترک ارتش اسرائیل و شاباک به مصر حمله پهپاد های اوکراین به ۲ انبار نفت روسیه کمک فوری/ حال این دو مادر بیمار خوب نیست
وبگردی