۳۱ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۴۰۳۲۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۱ - ۱۱-۰۵-۱۳۹۹
کد ۷۴۰۳۲۳
انتشار: ۰۹:۳۱ - ۱۱-۰۵-۱۳۹۹

سلامت و عزای امام حسین(ع)

سلامت و عزای امام حسین(ع)امیدوارم کسانی که همواره با احساسات عجیب و غریب بر برگزاری مراسم عزاداری پای می‌فشردند به اظهارات رهبری دقت کنند که فرمودند باید تابع نظر کارشناسی بود. در واقع در چنین مسائلی نباید از مداح و نوحه‌خوان و منبری‌ها پرسید که چه کنیم، بلکه باید از کارشناس سوال کرد!

در یادداشتی در روزنامه اعتماد به قلم محمدتقی فاضل‌ میبدی، استاد حوزه، آمده است: «قیام امام حسین (ع) از مسائل بسیار مهم و سرنوشت‌ساز در تاریخ اسلام است. شاید اگر در تاریخ بشریت بنگرید کمتر تراژدی به این بزرگی می‌بینید که خانواده‌ای مقابل ظلم بایستد و همه اعضایش فدا شود.

ماجرای عاشورا باید برای تاریخ بشریت، درس عبرت بزرگی می‌شد تا خط سیر زندگی بشر را با آن آباد می‌کرد اما متاسفانه از همان سال‌های نخست مساله عاشورا و امام‌ حسین(ع) دستخوش تحریف حکام اموی و عباسی شد و انسان‌های جاهل هم به‌عنوان تئوری‌پردازهای این جریان دست به دست هم دادند و داستان عاشورا را تحریف کردند و حقیقت عدالت‌جویانه و عقلانی را به سمت دیگری بردند.

بسیاری از علما طول تاریخ تلاش کردند مساله عاشورا را خرافه‌زدایی و جهالت‌زدایی کنند که آخرین آنها شهید مطهری بود که درس‌های مهمی از تحریف عاشورا بیان کرد. بنابراین اگر با نگاه عقلانی به عاشورا بنگریم، مساله امروز ما که کرونا و محرم است نیز حل می‌شود. به این معنا که امام حسین (ع) شهید شد برای این که انسان به عدالت، آزادگی و کرامت برسد و در نتیجه آن جامعه انسانی به یک سلامت روحی و جسمی دست یابد. اگر به مساله عاشورا این‌ گونه نگاه کنیم، در نتیجه وقتی عزاداری برای امام حسین (ع) در تعارض با جسم و جان انسان قرار گرفت و باعث شد آسیب‌های بیشتری به جسم و جان مردم وارد آورد، عقلانی برخورد می‌کنیم.

کرونا، ویروس بسیار خطرناکی است که نه امام‌حسین(ع) نه خدا و نه پیغمبر سرش نمی‌شود. هر جا زمینه ببیند، بروز پیدا می‌کند و خودش را نشان می‌دهد. چه در جامعه مذهبی و چه در جامعه غیر مذهبی باشیم، ویروس کرونا کار خود را می‌کند. اگر ما در محرم و روز عاشورا و محافل عزاداری باعث شویم که ویروس بیشتر سرایت کند و تلفات بیشتری بدهد، درست در تقابل با امام حسین (ع) قرار گرفته‌ایم.

امام حسین (ع) شهید شد که جامعه از هر گزندی در امان بماند، حالا با این کار باعث می‌شویم که جامعه گرفتار بلایایی شود. سخنان دیروز رهبری هم در این راستا حکیمانه بود و امیدوارم کسانی که همواره با احساسات عجیب و غریب بر برگزاری مراسم عزاداری پای می‌فشردند به اظهارات رهبری دقت کنند که فرمودند باید تابع نظر کارشناسی بود. در واقع در چنین مسائلی نباید از مداح و نوحه‌خوان و منبری‌ها پرسید که چه کنیم، بلکه باید از کارشناس سوال کرد!

برخی موضوعات علمی و کارشناسی است و بالطبع باید کارشناسان نظر بدهند، نه مداحان. توجه داشته‌ باشید که مراسم امام حسین (ع) مراسمی متعلق به قشر خاصی نیست. شاید بتوان مقوله برگزاری کنکور یا حضور در سینما را کنترل کرد اما مراسمی که توده‌های مردم از اقصا نقاط کشور حضور پیدا می‌کنند، باید تعطیل شود. حتی اگر احتمال بدهیم خطر ابتلا با برگزاری برخی مراسم‌ها بیشتر شود، همین احتمال کافی است که جلوی این کار را بگیریم.

با این حال ما اغلب دچار احساسات مذهبی هستیم که عقلانیت را تعطیل کرده و در نتیجه جوانان ما دین‌گریز می‌شوند. کنار این دنیا نیز اسلام‌هراسی را تبلیغ می‌کند؛ بنابراین اگر به نام امام حسین(ع) کرونا شیوع بیشتری پیدا کند، مفسده بیشتری دارد.

شخصا در این ایام سخنرانی‌هایی داشتم که در دوران کرونا تمام آنها را لغو کرده و با پروتکل‌های بهداشتی در هر جمعی حاضر می‌شوم و اگر احتمال خطر وجود داشته ‌باشد، حضور پیدا نخواهم کرد. نمی‌شود به نام امام حسین (ع) جامعه را به ویروسی خطرناک مبتلا کرد. کسانی که می‌گویند، ما در راه امام حسین(ع) با این روش می‌میریم و امام حسین (ع) ما را شفاعت می‌کند، برداشت غلطی از دین دارند. نباید فراموش کرد که حتی اگر روزه یا حج هم برای سلامت کسی خطرناک باشد، حرام است؛ چراکه حفظ سلامت جامعه و انسان بر هر چیزی مقدم است.»

برچسب ها: محرم
ارسال به دوستان
وبگردی