۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۴۶۲۷۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۳ - ۲۱-۰۶-۱۳۹۹
کد ۷۴۶۲۷۷
انتشار: ۱۵:۳۳ - ۲۱-۰۶-۱۳۹۹

آیا امکان دارد واکسن کرونا باعث ابتلا به کرونا و مرگ شود؟

در مورد واکسنی که در دانشگاه آکسفورد در حال آزمایش است، حدود ۷۰ درصد از شرکت‌کنندگان، خستگی، ۶۸ درصد سردرد، ۶۰ درصد درد عضلانی، ۵۶ درصد لرز و ۱۸ درصد تب را گزارش کرده‌اند.

محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران می گویند: در مورد تزریق واکسن هایی که از ویروس زنده ضعیف شده تهیه شده‌اند نگرانی‌هایی وجود دارد. هر یک از واکسن‌های تحت آزمایش کرونا عوارضی مانند خستگی، تب، سردرد، درد عضلانی یا درد محل تزریق داشته‌اند اما هیچکدام از واکسن‌ها، تهدیدکننده زندگی نبوده‌اند.

به گزارش ایسنا، محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این پرسش که آیا امکان دارد واکسن کرونا هم باعث ابتلا و مرگ افراد شود، می‌گویند: واکسن‌های کووید که در مرحله آزمایش هستند، از انواع گوناگونی شامل پروتئین، RNA، DNA و ویروس‌های تضعیف شده تشکیل شده‌اند.

واکسن‌هایی که از ویروس زنده‌ی ضعیف‌ شده تشکیل شده‌اند، اغلب به آزمایش ایمنی گسترده‌تری نیاز دارند. در مورد این نوع از واکسن‌ها برای افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند، نگرانی وجود دارد. نتایج آزمایش‌های حاصل از واکسن‌هایی که توسط محققان در دست تهیه هستند، نشان می‌دهد همه واکسن‌ها عوارض جانبی دارند.

هیچکدام از این واکسن‌ها هنوز برای استفاده گسترده مورد تایید قرار نگرفته‌اند و آزمایش‌های بیشتری لازم است،‌ اما واکسن‌هایی که به مرحله مطالعه انسانی رسیده‌اند، عموما پاسخ ایمنی به ویروس ایجاد کرده‌اند. هر یک از این واکسن‌ها عوارضی مانند خستگی، تب، سردرد، درد عضلانی یا درد در محل تزریق داشته‌اند و طیف وسیعی از اثرات جانبی وجود داشت.

شواهد نشان می‌دهد ۷ تا ۱۰ روز بعد از تزریق واکسن کرونا به افراد داوطلب، افراد علامت تب را تجربه کرده‌اند اما هیچ کدام از واکسن‌ها تهدیدکننده زندگی نبودند.

در مورد واکسنی که در دانشگاه آکسفورد در حال آزمایش است، حدود ۷۰ درصد از شرکت‌کنندگان، خستگی، ۶۸ درصد سردرد، ۶۰ درصد درد عضلانی، ۵۶ درصد لرز و ۱۸ درصد تب را گزارش کرده‌اند.

علائم این واکسن از خفیف تا شدید متغیر است. البته نسبت به تایید واکسن‌ها از لحاظ کارایی و ایمنی در سطح دنیا حساسیت‌های زیادی وجود دارد و علاوه بر نهادهای ملی کشورها که تایید واکسن‌ها را بر عهده دارند، توصیه‌ها و نظارت‌های نهادهای بین‌المللی نظیر یونیسف و سازمان جهانی بهداشت به کشورها در راستای تعیین بی‌خطری و کارایی واکسن‌ها کمک‌های فنی و مشاوره‌ای می‌دهند.

در کشور ما نیز معاونت بهداشت و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت به ارزیابی و تایید واکسن‌ها می‌پردازند.

ارسال به دوستان
بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از ۷۲ سال غیبت (+عکس) عروس امام خمینی درگذشت؛ معصومه حائری که بود؟ جزئیات تذکر رهبری درباره گشت ارشاد جانشین فرمانده سپاه : عملیات «وعده صادق» صهیونیست ها را مضحکه تمام جهان کرد / دشمنان از هر راهی التماس کردند تا جمهوری اسلامی اقدامی نکند، اما در این عملیات تصمیم حیدری گرفته شد سرکوب اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین در دانشگاه های آمریکا  (+عکس) رییس سازمان سنجش : برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند رییس دانشگاه شاهد : باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهیم/ سال گذشته ۵۰ دانشجو از کشورهای مقاومت را بورسیه کردیم عبدالله گنجی : توماج صالحی حتما اعدام نمی شود / حکم اعدام هاشم آغاجری یادتان هست؟ پیام تحقیرآمیز اسیر اسرائیلی برای نتانیاهو : خجالت بکش واردات گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران آیا انسان واقعا «اختیار» دارد؟ اسپینوزا پاسخ می‌دهد هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران / عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا بزرگداشت «فرانتس کافکا» در جشنواره کارلوی واری ۱۵ کشور قدرتمند جهان اسلام بر اساس مولفه های نظامی و اقتصادی بازار سیاه مهاجرت با ویزای جعلی
وبگردی