۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۶۰۰۸۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۹ - ۲۰-۰۹-۱۳۹۹
کد ۷۶۰۰۸۶
انتشار: ۱۶:۳۹ - ۲۰-۰۹-۱۳۹۹

سازمان ملل: نقض حقوق بشر عامل تشدید شیوع کرونا

به مناسبت روز جهانی حقوق بشر(۱۰ دسامبر/۲۰ آذر) سازمان ملل با اشاره به اینکه نقض حقوق بشر شیوع کرونا را تشدید می کند، خواستار اقدام جهانی مشترک برای اولویت قرار دادن رعایت این حقوق بنیادین و اساسی در مقابله با همه گیری کووید ۱۹ شده است.

به گزارش ایرنا، تارنمای رسمی سازمان ملل متحد نوشت: به مناسبت روز جهانی حقوق بشر (۱۰ دسامبر/ ۲۰ آذر)، سازمان ملل متحد خواستار اقدام جهانی مشترک برای در اولویت قرار دادن رعایت حقوق بشر در خط مقدم مبارزه با بیماری همه گیر کووید ۱۹ و ساختن دوباره جهانی بهتر شده است.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل به مناسبت روز جهانی حقوق بشر در پیامی گفت، همه گیری کووید ۱۹ دو حقیقت اساسی را برای بشر برملا ساخت؛ نخست آنکه نقض حقوق بشر از هرجهتی به بشریت آسیب وارد می کند؛ دوم آنکه حقوق بشر، حقوقی جهان شمول است و از منافع همه بشریت حمایت می کند.

تارنمای رسمی سازمان ملل افزود: همه گیری کرونا برای گروه های آسیب پذیر از جمله کارگران، افراد دارای معلولیت، سالخوردگان، زنان، دختران و اقلیت ها به مراتب عواقب جبران ناپذیرتری به دنبال دارد.

این تارنمای خبری ادامه داد: فقر، نابرابری ها، تبعیض ها، تخریب محیط زیست و سایر موارد نقض حقوق بشر در جهان، جوامع را به شدت تضعیف و شیوع ویروس کرونا را تشدید می کند.

از سوی دیگر گوترش هشدار داد: همه گیری کووید ۱۹ نیز نقض حقوق بشر را تشدید می کند؛ چراکه در واقع بهانه ای برای اعمال سیاست های امنیتی سختگیرانه و اقدامات سرکوبگرانه ای است که فضای مدنی و آزادی رسانه ها را محدود می کند.

به زعم وی، اقدامات مقابله با همه گیری کرونا باید مبتنی بر همکاری و همبستگی باشد تا موثر واقع شود؛ رویکردهای تفرقه افکنانه، اقتدارگرایی و ملی گرایی در برابر تهدیدهای جهانی فاقد وجاهت است.

به گزارش تارنمای رسمی سازمان ملل؛ میشل باشله، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل خواستار درس عبرت گرفتن از بحران شیوع کرونا، یعنی پایان دادن به همه اشکال تبعیض، کاهش نابرابری ها، تشویق به مشارکت به ویژه جوانان و تقویت اراده و تلاش ها برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار شده است.

این تارنمای خبری به نقل از میشل باشله تاکید کرد که نیل به اهداف فوق تنها با حفاظت و حمایت از حقوق بشر محقق می شود.

کمیساریای عالی حقوق بشر یادآور شد که حقوق بشر به ایجاد جوامع عادل و مقاوم کمک می کند که بهترین راهکار برون رفت از این بحران انسانی (شیوع کرونا) است.

تارنمای رسمی سازمان ملل تصریح کرد: از زمان شیوع ویروس کرونا، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در تمام حوزه های ذیصلاح خود همواره کوشیده است تا با تمام اشکال نژادپرستی و بیگانه ستیزی که از عوامل تشدید کننده همه گیری کووید ۱۹ است؛ مبارزه همه جانبه کند.

آدری آزولای، مدیر کل یونسکو خاطرنشان کرد که حقوق بشر صرفا دستاورد گذشته نیست بلکه ره آورد هر روزه ماست که باید هر روز برای تحقق آن تشریک مساعی کنیم.

برچسب ها: سازمان ملل
ارسال به دوستان
وبگردی