۲۸ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۶۷۶۱۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۶ - ۰۸-۱۱-۱۳۹۹
کد ۷۶۷۶۱۵
انتشار: ۱۲:۵۶ - ۰۸-۱۱-۱۳۹۹

فرمانده ارتش اسراییل: بایدن نباید به برجام بازگردد/ به ایران هوا نرسانید / طرح های حمله به ایران را آماده کردیم

"اظهارات و لحن تهدید آمیز و آمرانه این ژنرال اسراییلی در قبال دولت جدید آمریکا کم سابقه است".

"آویو کوخاوی"، رییس ستاد مشترک ارتش اسرائیل در اظهاراتی کم سابقه با تهدید تلویحی دولت جو بایدن برای بازگشت به برجام گفت بازگشت آمریکا به برجام هم از نظر عملیاتی و هم از نظر راهبردی برای اسراییل و دیگر کشورهای منطقه بد خواهد بود.

به گزارش عصرایران به نقل از وب سایت "تایمز اسراییل"، ژنرال کوخاوی که دیروز (سه شنبه) در کنفرانس سالانه "موسسه مطالعات امنیت ملی دانشگاه تل آویو" - که امسال به صورت مجازی برگزار شده - سخن می گفت به دولت بایدن نسبت به بازگشت احتمالی به برجام هشدار داد و گفت بازگشت دوباره آمریکا به برجام یک تهدید غیرقابل قبول خواهد بود و منجر به تشدید رقابت تسلیحات هسته ای در منطقه خواهد شد.

او گفت: "بازگشت به توافق هسته ای سال 2015 یا حتی توافقی مشابه که از جنبه های مختلف بهبود یافته باشد از نقطه نظر عملیاتی و استراتژیک، بد یا اشتباه است."

ژنرال آویو کوخاوی در حال سخنرانی در کنفرانس سالانه "موسسه مطالعات امنیت ملی دانشگاه تل آویو"  در 26 ژانویه 2021

رییس ستاد مشترک ارتش اسراییل: بایدن نباید به برجام بازگردد/ به ایران هوا نرسانید تا خفه شود/ طرح های حمله به ایران را آماده کردم

این ژنرال اسراییلی با انتقاد از برجام گفت: "اگر برجام هنوز زنده بود ایران تا به حال توانسته بود به سمت تولید سلاح اتمی پیش برود" زیرا به گفته او "برجام فاقد محدودیت‌ها و نظارت کافی برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب اتمی" بود.

او همچنین از "آماده سازی طرح های حمله نظامی به ایران در صورت پیشرفت برنامه هسته ای این کشور" خبر داد و گفت این طرح ها را آماده کرده و روی میز تصمیم گیران سیاسی در تل آویو گذاشته تا هر زمان که لازم دانستند از آنها استفاده کنند.

او گفت: "ایران می تواند تصمیم بگیرد که می خواهد به صورت پنهانی یا به روشی تحریک آمیز به سمت تولید بمب اتمی پیش برود. با توجه به این تجزیه و تحلیل اساسی، من به ارتش اسرائیل دستور داده ام که علاوه بر نقشه های عملیاتی که تدارک دیده اند، چند نقشه عملیاتی دیگر نیز آماده کنند ... مسلما این رهبری سیاسی اسرائیل است که درباره به اجرا درآمدن این طرح ها تصمیم خواهد گرفت اما این نقشه ها باید روی میز باشد".

این ژنرال اسراییلی مدعی شد با توجه به توسعه سانتریفیوژها و افزایش ذخائر اورانیوم غنی شده ایران، "نقطه گریز هسته ای" این کشور ممکن است به ماه ها و یا حتی هفته ها کاهش یافته باشد و به همین خاطر اسراییل باید طرح های حمله نظامی برای متوقف کردن احتمال دست یابی ایران به سلاح هسته ای را آماده و روی میز داشته باشد.

اسراییل تاکنون دو مرتبه بدون قبول مسئولیت رسمی حمله، در سال های 1981 و 2007 به راکتورهای هسته ای عراق و سوریه حمله کرده است.

تل آویو در چارچوب دکترینی که به دکترین "بگین" مشهور است می خواهد تنها دارنده تسلیحات هسته ای در خاورمیانه باشد و در همین راستا اجازه دست یابی دیگر کشورهای منطقه به سالح هسته ای را نمی دهد.

اسراییل با وجودی که هنوز به عضویت پیمان منع اشاعه تسلیحات هسته ای (ان پی تی) درنیامده، تنها دولت دارای تسلیحات هسته ای در خاورمیانه است و تاکنون اجازه بازرسی از تاسیسات هسته ای خود را به بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته ای نداده است. طبق برخی برآوردها اسراییل بین 150 تا حدود 400 کلاهک هسته ای در اختیار دارد.

ایجاد ائتلاف در مقابل ایران

زنرال کوخاوی همچنین از تشکیل یک ائتلاف منطقه ای قوی در برابر ایران و کشورهای و طرف های همسو سخن گفت و مدعی شد این ائتلاف جدید از کشورهای یونان، قبرس، مصر، اردن و کشورهای عربی کرانه خلیج فارس در کنار اسراییل شکل گرفته و هدف آن مقابله با محور شیعی است که از ایران و عراق و سوریه تا لبنان تداوم یافته است.

او مدعی شد اسراییل هم اکنون در خاورمیانه از آزادی عمل گسترده تری برخورداراست و افزود:" هیچ کس تردیدی ندارد که ایران خواستار کسب توانایی های لازم برای داشتن یک نیروی هسته ای نظامی و شاید حتی استفاده از سلاح هسته ای است."

وی افزود در صورتی که ایران به سلاح هسته ای دست یابد یک مسابقه تسلیحات هسته ای در منطقه به راه خواهد افتاد و دیگر کشورها همچون عربستان سعودی هم برای ایجاد موازنه در برابر ایران به سمت تولید سلاح هسته ای خواهند رفت.

ژنرال کوخاوی در ادامه خواستار حفظ سیاست "فشار حداکثری" دولت ترامپ علیه ایران در دولت جدید آمریکا شد و گفت این سیاست، اقتصاد ضعیف ایران را به زانو درآورده و دولت بایدن باید از این موقعیت برای برچیدن کلیت برنامه هسته ای ایران استفاده کند.

او گفت: باید تلاش شود نه تنها ایران به سلاح هسته ای دست نیابد بلکه قابلیت دست یابی ایران به این نوع سلاح هم برای همیشه از بین برود.

او افزود:" "ایران امروز در شرایط ایران سال 2015 نیست که توافق نامه برجام امضا شد. ایران اکنون به دلیل فشار تحریم های آمریکا تحت فشار شدید - فشار مالی، تورم گسترده و ناآرامی و اعتراضات مردمی است. این فشارها باید ادامه داشته باشد. مهم نیست چه اتفاقی می افتد. هر چیزی که این فشار را آزاد کند به آنها اکسیژن می دهد؛ به آنها هوا می دهد و به آنها اجازه می دهد تا به نقض توافق فعلی ادامه دهند. "

واکنش ایران

رییس دفتر رییس جمهوری روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اظهارات یک مقام صهیونیستی اظهار کرد: ما قصد جنگ نداریم ولی در دفاع از کشور جدی هستیم. برخی از مسئولین رژیم صهیونیستی فکر می کنند هر حرفی که بزنند، واشنگتن حرف‌شان را می‌پذیرد. حالا ترامپ بود و دامادی داشت که عملاً و در حقیقت کارگزار صهیونیست‌ها در واشنگتن بود و کارهایی را انجام می‌داد و نظرات رژیم صهیونیستی را تحمیل می‌کرد.

محمود واعظی افزود: دولت جدید آمریکا مانند سایر کشورها، استقلال خود را دارد و اینها تلاشی است که برای ایجاد جنگ روانی انجام می‌دهند. چون مسئله بازگشت آمریکا به برجام و برداشتن تحریم‌ها موضوعی است که هم رژیم صهیونیستی و هم برخی از کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی خیلی مخالف هستند و تلاش می‌کنند و لابی‌های آنها هم در واشنگتن شروع شده و تلاش می‌کنند که این اتفاق نیفتد. من فکر می‌کنم که ما نباید این جور مسائل را جدی بگیریم چراکه بیشتر جنگ روانی و تبلیغاتی است.

ارسال به دوستان
وبگردی