۳۱ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۶۹۴۳۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۱ - ۱۸-۱۱-۱۳۹۹
کد ۷۶۹۴۳۴
انتشار: ۱۶:۳۱ - ۱۸-۱۱-۱۳۹۹

چگونه با غمِ از دست دادن کنار بیاییم؟ (+ 5 مرحله سوگواری و توصیه‌هایی برای اطرافیان و فرد داغدیده)

آشنایی با سوگواری و مراحل آن و نیز توصیه های علمی برای نزدیکان و اطرافیان شخصی که داغدیده است به ما کمک می کند تا بهتر بتوانیم این شرایط را تاب آوریم و از آن در گذریم. در این درس ضمن تعریف مفاهیم سوگواری و تاثیرات احساسی و رفتاری مرگ عزیزان 5 مرحله سوگواری معرفی شده و در پایان نیز پیشنهادهایی برای اطرافیان و فرد داغدیده ارائه شده است تا مراحل سوگواری را راحت تر طی کنند.

سواد زندگی؛ توسعه توانمندی‌های فردی؛ سید محمد مهدی شهیدی- سوگواری و گذراندن مراحل آن از مهمترین عوامل التیام بخشی برای انسان ماتم دیده است. سوگواری قدمتی کهن و باستانی دارد با این حال تنها در سال 1969 بود که یک روانشناس سوئیسی آمریکایی به نام الیزابت کوبلر راس در کتابی به نام "در باره مرگ و مردن" پنج مرحله را برای سوگواری تعریف کرد. مراحلی که افراد فارغ از فرهنگ، مذهب یا نژاد و محیط جغرافیایی خود با گذر از آن فرایند سوگواریشان کامل شده و التیام می یابند. هر چند در مواردی نیز برخی افراد توان گذر از مراحل سوگواری و التیام یابی را ندارند و دچار سرگشتگی روحی و جسمانی شده و حتی به خودکشی اقدام می کنند.
در شرایطی که طی یکسال گذشته بر مردم تمام جهان حاکم بوده و بر اثر شیوع و همه گیری بیماری کووید 19 بسیاری از افراد نزدیکان خود را از دست داده اند آشنایی با سوگواری و مراحل آن و نیز توصیه های علمی برای نزدیکان و اطرافیان شخصی که داغدیده است به ما کمک می کند تا بهتر بتوانیم این شرایط را تاب آوریم و از آن در گذریم. در این درس ضمن تعریف مفاهیم سوگواری و تاثیرات احساسی و رفتاری مرگ عزیزان 5 مرحله سوگواری معرفی شده و در پایان نیز پیشنهادهایی برای اطرافیان و فرد داغدیده ارائه شده است تا مراحل سوگواری را راحت تر طی کنند.

سوگواری

متن کامل را در سواد زندگی بخوانید (اینجا)

_____________________

درس های دیگری در سواد زندگی
مدرسه آموزش‌های دانش پایه و کاربردی عصر ایران

احساس پوچی چیست و چگونه بر آن غلبه کنیم؟

چگونه مقاوم شویم؟ ( توصیه‌هایی برای سرسختی/انعطاف‌پذیری در برابر مشکلات زندگی)

چگونه در لحظۀ حال زندگی کنیم و نگران آینده نباشیم

آیا شما خودتان هستید؟! توصیه‌هایی برای "خودبودن" و زندگی اصیل

3 تکنیک برای خلاصی از شر افکار مزاحمِ دوران قرنطینه

7 نکته برای مواجهه با بحران

« ترازوی رنج و معنا » چگونه عمل می کند؟

چگونه با درد و رنج ناشی از "فقدان" کنار بیایم؟

متوقف کردن مکالمه ذهنی: عمل‌کردن بدون چشمداشت

ترانه های شاد و غمگین با ما چه می کنند؟ / 5 نکته کاربردی درباره گوش دادن به موسیقی

ما و اطرافیان مان در کدام مرحله اخلاقی قرار داریم؟

کانال تلگرامی سواد زندگی: savadzendegi@

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
0
3
ای کاش به جای نگارش این جور مطالب، از حق شادی و وظایف دولت نسبت به این حق خدادادی مردم می گفتین و می گفتین که چه آسیب هایی از این کم کاری و کاستی ها توسط دولت و کلیت حکومت بر افراد جامعه به وجود می یاد. مردم خودشون به وقتش مردن رو تجربه می کنن و با غم عزیزانشون کنار می یان و به آموزش شما نیازی نیست. زنده ها و زندگی رو بچسبین که به وظایف و رسالت حرفه ای تون عمل کرده باشین.
وبگردی