۰۹ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۷۱۷۵۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۷ - ۰۳-۱۲-۱۳۹۹
کد ۷۷۱۷۵۹
انتشار: ۰۹:۲۷ - ۰۳-۱۲-۱۳۹۹
در موج دوم آلمان مانند بسیاری از کشورها ناموفق ماند و در باتلاقِ بحران فرو رفت. مجموعه‌ای از محدودیت‌های شدید و جدیدتر اجرایی شد و شکایت‌های مردمی از شرایط افزایش یافت.

آلمان در سال گذشته به دلیل کنترل و مهار گسترده کرونا محبوبیت زیادی را از آن خود کرد اما اینک به دلیل واکسیناسیون کند و دیرهنگام مردم خود را ناامیدکرده است.

نیویورک تایمز در گزارشی به روند واکسیناسیون واکسن در آلمان پرداخته است.

به گزارش عصرایران، در روزهای اخیر آلمان دستورالعمل‌های خود را در مورد شرایط واکسن تغییر داده و باعث ایجاد سوالات بی‌پایان در میان شهروندان این شهر شمال شرقی شده است.

تلفن "استفن بوکهان" مسئول بهداشت شهر روستوک (وزیر بهداشت ایالتی) تا حوالی ظهر یک بند زنگ می‌خورد. مردم می‌خواهند بدانند که آیا واجد شرایط واکسیناسیون هستند و اگر نه چه زمانی نوبت به آنها می‌رسد.  

بوکهان مقام بهداشتی روستوک به مخاطب خود پشت تلفنش می‌گوید: نه متاسفم. ما هنوز مجاز به واکسیناسیون افراد گروه 2 نیستیم. فقط پرستاران یا سایر افراد که خدمات مراقبتی و سلامت ارائه می‌دهند در گروه و اولویت اول قرار دارند. "شما باید منتظر بمانی".

با گذشت دو ماه از دومین قرنطینه و تعطیلات کامل در آلمان، مردم در سراسر این کشور از انتظار خسته‌اند. حال چه این انتظار برای واکسن، گرفتن کمک هزینه یا غرامت از دولت یا بازگشت به زندگی عادی باشد. به نظر بسیاری از آلمانی‌ها این روند، یک چرخه مایوس کننده است.

در ابتدای شروع همه‌گیری در سال گذشته میلادی، آلمان بار دیگر خود را به عنوان یک رهبر و پیشروی جهانی در قرن گذشته  نشان داد. "آنگلامرکل" صدراعظم آلمان در مورد تعطیلات سراسری بین بسیاری از رهبران اروپا و جهان اتفاق نظر ایجاد کرد. ابزارها و روش‌های ردیابی دولت او باعث حسادت کشورهای همسایه‌اش بود. میزان مرگ‌ومیر و شمار مبتلایان در این کشور کمترین میزان در اتحادیه اروپا به شمار می‌آمد. سیستم بهداشت و مراقبتی آلمان درخشان ظاهر شد و در نهایت جمعیت زیادی با اعتماد به دولت بدون گله و بی ‌سر و صدا از دستورات محدود کننده کرونایی پیروی کردند.

در موج دوم آلمان مانند بسیاری از کشورها به ناموفوق ماند و در باتلاقِ بحران فرو رفت. مجموعه‌ای از محدودیت‌های شدید و جدیدتر اجرایی شد و شکایت‌های مردمی از شرایط افزایش یافت. قبل از تعطیلات دور دوم اعتراضات خیابانی به محدودیت‌های کرونایی بیشتر شد و شمار مبتلایان کرونا افزایش یافت. هنوز هم روزانه حدود 10 هزار نفر به عنوان بیمار جدید کرونا شناخته می‌شوند.

مانند هر جای دیگر جهان، شناسایی انواع انگلیسی و آفریقای جنوبی ویروس کووید-19 برنامه‌ ریزی‌های آلمان برای مهار ویروس و واکسیناسیون را بر هم زد.

برنامه واکسیناسیون آلمان که به اقبال اتحادیه اروپا تبدیل شده بود ناگهان به هم خورد و به تقلا افتاد. تا کنون تنها 3.5 درصد از آلمانی‌ها اولین تزریق خود را دریافت کرده‌اند و تقریبا 2 درصد از آنها به صورت کامل واکسینه شدند.

"زوددویچه سایتونگ" روزنامه طرفدار احزاب چپ آلمان در سرمقاله‌ای نوشت: آلمان در مدتی طولانی درخشش و موفقیت اولیه در مهار کرونا را نشان داد اما اینک ویروس کرونا کاستی‌های آلمان در حکومت، دولت و سیاستمداران خود را نشان می‌دهد.

یک نظرسنجی از سوی مرکز تحقیقاتی " Pew" نشان داد که که تعداد بیشتری از آلمانی‌ها نسبت به مردم آمریکا یا بریتانیا به کنترل و مدیریت بیماری همه‌گیر کرونا اطمینان دارند. اما میزان اعتماد آنها بین اوایل تیر تا آذر سال جاری 11 درصد کاهش یافته است.

آلمانی‌ها پس از شروع واکسیناسیون در اروپا، با ناخشنوی در حال تماشای بسیاری از کشورها به ویژه بریتانیایی‌ها بودند که با واکسن "فایزر بیون تک" واکسینه می‌شدند. در حالیکه این واکسن با کمک مالیات دهندگان آلمانی ساخته می‌شد، مردم آلمان برای رسیدن دوز‌های واکسن انتظار می‌کشیدند.

به گزارش برخی از رسانه‌ها بیشتر تاخیر در دریافت واکسن به دلیل تولید کم و تصمیم آلمان برای مذاکره با 27 کشور عضو بلوک اروپا بابت قیمت و توزیع آن است.

دویچه وله در گزارشی  نوشت: احتمالا  قیمت بالای پیشنهاد شده از طرف دو شرکت سازنده فایزر اصلی‌ترین عامل طولانی شدن مذاکرات با اتحادیه اروپا و اختلال در توزیع واکسن در میان کشورهای عضو اتحادیه بوده است.

آلمان اصرار دارد واکسن به صورت همزمان بین کشورهای اتحادیه توزیع شود. این احساس همبستگی باعث شده تا کشورهای بزرگتر و ثروتمندتری مانند آلمان تاوان پس دهند و زیر بار انتقاد قرار گیرند. رهبران کشورهای بزرگتر اروپا در نشست اتحادیه اروپا در بروکسل به اشتباه بودن چانه‌زنی‌های خود برای منافع مشترک اعتراف کرده‌اند اما این کار، کمترین اقدام برای دلجویی و ساکت کردن از آلمانی‌هایی است که هنوز منتظر واکسن هستند.

دولت خانم مرکل در ماه جاری به شرکت "بیون تک" برای بازسازی مرکز تولید دیگری از واکسن کمک کرده و امیدوار است بار کارخانه فایزر در بلژیک که را برای تولید سفارشات در تقلا است را کاهش دهد. با این حال هفته‌ها طول می‌کشد تا محصولات این مرکز تولید و به مراکز واکسیناسیون برسند.

مرکز واکسیناسیون کرونا در روستوک آلمان در اواخر ماه آذر افتتاح شد. بسیاری از روزها فقط کارمندان مرکز در این بخش حضور دارند زیرا واکسن‌ به این مرکز نمی‌رسد. در روزهای ورود واکسن تعداد کمی از پزشکان بازنشسته، سربازان ارتش آلمان و تعدادی از داوطلبان محلی برای تزریق واکسن وارد این مرکز واکسیناسیون می‌شوند. سربازان با ثبت اطلاعات داوطلبان به کادر تزریق کمک می‌کنند.

"بوکهان" مسئول بهداشت شهر روستوک در این باره گفت: ما اینجا در مرکز واکسیناسیون تیمی فوق‌العاده و روحیه تیمی عالی داریم. آنها می خواهند واکسن بزنند. اما وقتی شما قادر به تزریق هزار واکسن در روز باشید و تنها 400 واکسن در هفته بزنید ناامید می‌شوید.

ارسال به دوستان
وبگردی