۰۹ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۲۲۳۹۳
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۹ - ۲۵-۱۰-۱۴۰۰
کد ۸۲۲۳۹۳
انتشار: ۱۸:۰۹ - ۲۵-۱۰-۱۴۰۰
به پهلو بخوابید تا از شر آلزایمر و پارکینسون در امان باشید!
با استناد به شواهد علمی، خوابیدن به پهلو بر عکس خوابیدن به پشت یا شکم، به طور فعال مواد زائد مغزی را از بین می برد.

عصر ایران - محققان دانشگاه استونی بروک آمریکا یافته های تجربی خود را در قالب یک مقاله کامل در مجله علوم اعصاب منتشر کرده اند که نشان می دهند خوابیدن به پهلو در مقایسه با سایر حالات خواب، به نحو موثرتری مغز را از مواد زائد که ممکن است در ایجاد انواع بیماری ها نقش داشته باشند پاکسازی می کند.

با استناد به شواهد علمی، خوابیدن به پهلو بر عکس خوابیدن به پشت یا شکم، به طور فعال مواد زائد مغزی را از بین می برد. در واقع ثابت شده است که تنها با پیروی از همبن دستورالعمل ساده، احتمال ابتلا به آلزایمر، پارکینسون و سایر بیماری‌های سیستم عصبی به طرز قابل ملاحظه ای کاهش می یابد. است.

به پهلو بخوابید تا از شر آلزایمر و پارکینسون در امان باشید!

دانشمندان با استفاده از روش تصویربرداری تشدید مغناطیسی (به اختصار MRI) عملکرد مسیر گلیمفاتیک مغز که یک سیستم پیچیده به منظور پاکسازی مغز از مواد زائد و سایر املاح شیمیایی مضر است را به طور دقیق بررسی کردند. در این سری از پژوهش ها مشخص شد که وضعیت خوابیدن به پهلو بهترین حالت برای حذف مواد زائد از مغز است.

در انسان و بسیاری از حیوانات، حالت خوابیدن به سمت طرفین بدن کاملا معمول و گاها حتی مورد علاقه است. تجمع مواد شیمیایی زائد مغزی ممکن است به پیشرفت بیماری هایی نظیر آلزایمر، پارکینسون و سایر مشکلات عصبی منتهی شود. اطلاعات کامل این مطالعه از طریق مجله علوم اعصاب قابل دسترسی است.

دکتر Benveniste محقق اصلی و استاد گروه بیهوشی و رادیولوژی دانشگاه استونی بروک،  چندین سال است که از MRI برای بررسی مسیر گلیمفاتیک در جوندگان آزمایشگاهی استفاده می کند. این روش محققان را قادر می‌ سازد تا مسیر گلیمفاتیک را شناسایی و تعریف کنند؛ جایی که مایع مغزی نخاعی (CSF) از طریق مغز فیلتر شده و با مایع بینابینی (ISF) مبادله می‌ شود تا زباله‌ ها یا همان مواد زائد را پاکسازی کند. مشابه روشی که سیستم لنفاوی بدن اندام‌ ها را از شر ترکیبات مضر نجات می دهد.

هنگام خواب مسیر گلیمفاتیک بسیار کارآمد واقع می شود و ضرورت وجود خود در بدن را اثبات می کند. مواد زائد مغزی شامل آمیلوئید β و پروتئین‌های تاو هستند. این ها مواد شیمیایی خاصی به شمار می روند که در صورت تجمع بر فرآیند های حیاتی مغز تأثیر منفی می‌ گذارند.

در مطالعه فوق کمیت نرخ مبادله CSF-ISF در مغز جوندگان بیهوش در سه موقعیت خواب به پهلو، دمر (روی شکم) و طاق باز (به پشت) تجزیه و تحلیل شد. دکتر Benveniste توضیح می دهد: مبادله گلیمفاتیک هنگام خوابیدن به پهلو نسبت به دو وضعیت دیگر در بهینه ترین حالت ممکن خود قرار خواهد داشت.

در مجموع با توجه به نکات علمی عنوان شده، توصیه می شود که افراد نسبت به اصلاح الگوی حالت خواب خود اقدام کنند. اگر شما نیز عادت دارید به پشت و یا روی شکم بخوابید، تغییر تدریجی وضعیت خواب و همچنین استفاده از بالش های طبی تاثیر مطلوبی خواهند داشت.

به گفته محققان این کار در عین حال می تواند بر دفعات بیدار شدن از خواب طی ساعات شب نیز موثر باشد و با تسهیل روند پاکسازی مغز از مواد زائد، خواب راحت تری را ممکن سازد.

 

ارسال به دوستان
پلیس : مردم هنگام خرید خودشان رمز کارت را وارد کنند پیشنهاد یک استاد دانشگاه درباره حواشی ماجرای صدیقی و پسران: فهرست اموال 100 روحانی مشهور و آقازاده ها منتشر شود روسیه : تروریست‌ های کروکوس با اتباع اوکراینی در ارتباط بودند عکسی از چند جاعل امضا که درفضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است روزانه یک میلیارد وعده غذایی در جهان دور ریخته می‌شود بازداشت ۲ پیمانکار و تعدادی از کارمندان شهرداری بندر امام (ره) انتقاد صریح رهبر معظم انقلاب از تخریب پوشش گیاهی به بهانه درست کردن هتل و حوزه علمیه: زمین خوارها در مناطق خوب شهر با شیوه های مشخص، ثروت عمومی را تبدیل می کنند به ثروت شخصی/ مسؤولین باید "عُرضه" به خرج دهند و برخورد قاطع کنند تردد از کرج و آزادراه تهران -شمال به سمت مازندران ممنوع شد یونیسف : خوابیدن در نوار غزه، مانند دراز کشیدن در تابوت است توقف مهمترین پروژه برق آبی در حال توسعه پاکستان پس از ترور مهندسان چینی روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه کره شمالی را وتو کرد «صبح تبریز»؛ با یاد شهریار عدل محققان : تنها دو شب کم‌ خوابی می‌تواند باعث احساس پیری در شما شود بیتا فرّهی؛ مهشید به هامون پیوست... آنچه امروز در غزه در جریان است، درواقع تکرار حادثه کربلا است
وبگردی