۰۹ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۵۸۰۲۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۹ - ۲۳-۰۶-۱۴۰۱
کد ۸۵۸۰۲۳
انتشار: ۱۲:۰۹ - ۲۳-۰۶-۱۴۰۱
فواید تمرین
دراز کشیدن با پاهای بالا به مدت کوتاه می تواند مزایای بالقوه ای برای سلامتی داشته باشد. از جمله مهم ترین این فواید باید...

عصر ایران- بسیاری از ما زمان زیادی را طی روز به صورت نشسته یا ایستاده سپری می کنیم. به همین دلیل بسیار ضروری است که روزانه حداقل یک مرتبه پاهای خود را بالا برده و استراحت کنیم.

شاید متجب شوید اما بالا بردن پاها به طور منظم با فواید سلامتی مهمی در ارتباط است که توسط مطالعات معتبر به تایید رسیده اند. علاقه مندان می توانند با مراجعه به وب سایت مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا به این یافته ها دسترسی داشته باشند. در ادامه به نکاتی که ممکن است در این راستا به شما کمک کنند و اصول خاصی که باید آنها را در نظر داشته باشیم، نگاه دقیق تری خواهیم داشت.

مزایای بالا قرار دادن پا برای سلامتی چیست؟

دراز کشیدن با پاهای بالا به مدت کوتاه می تواند مزایای بالقوه ای برای سلامتی داشته باشد. از جمله مهم ترین این فواید باید از موارد زیر نام برد:

جریان خون را بهبود می بخشد

بالا بردن پاها می تواند به بهبود جریان خون در قسمت های پایین تر کمک کند. اما چگونه چنین نتیجه ای به دست می آید؟ پاسخ ساده به این پرسش "گرانش" است.

خون تهی شده از اکسیژن از طریق سیاهرگ هایمان به قلب ما باز می گردد. بر خلاف سرخرگ ها، فشار در سیاهرگ ها نسبتا کم است. از این رو به منظور کمک به حرکت خون به سمت قلب، وریدها از دریچه های کوچک و همچنین انقباض عضلات اطراف استفاده می کنند.

هنگامی که در وضعیت نشسته یا ایستاده هستیم، خون خالی از اکسیژن در پاهای ما علاوه بر موارد عنوان شده باید بر خلاف گرانش نیز عمل کند تا بازگشت به قلب را امکان پذیر سازد. بالا بردن پاها به طوری که بالاتر از سطح قلب قرار بگیرند، به این معنی است که جاذبه اکنون به نفع ما کار می کند. در نتیجه خون سریعتر به قلب منتقل شده و بهبود جریان خون در وریدهای پا امکان پذیر خواهد شد.

تورم را کاهش می دهد

تورم می تواند به دلیل تجمع مایع اضافی (ادم) و یا التهاب رخ دهد. آسیب ها یا شرایط خاص سلامتی نیز قابلیت ایجاد تورم در پاهای ما را دارند.

بالا بردن پاها بالاتر از سطح قلب همانطور که به بهبود جریان خون کمک می کند، ممکن است در زمینه تخلیه موثرتر مایع اضافی از بدن و جلوگیری از تورم هم نقش داشته باشد.

فشار را کاهش می دهد

ایستادن یا نشستن طولانی مدت می تواند باعث تجمع خون در رگ های پا شود. این موضوع خود منجر به افزایش فشار در سیاهرگ ها شده و به بروز شرایطی مانند رگ های واریسی منتهی می شود. در مقابل بالا بردن پاها می تواند به کاهش فشار در آنها یاری برساند و به خون تجمع یافته اجازه تخلیه دهد.

اگر مدتی طولانی ایستاده‌ اید، نشستن با پاهای بالا (بالاتر از سطح قلب) نیز می‌ تواند به کاهش فشار و حساسیت پاهای خسته کمک کند.

هضم غذا را بهبود می بخشد

بالا بردن پا به صورت روزانه برای حداقل 30 دقیقه می تواند به بهبود هضم غذا هم کمک کند. این کار در واقع با با تاثیر بر ماهیچه هایی که مسئول روند هضم هستند انجام می شود. درست مانند آن که در حال ورزش دادن این ماهیچه ها باشید. در نتیجه این تمرین نه تنها به مرور زمان شکم تخت تری خواهیم داشت، بلکه با مشکلات گوارشی نیز کمتر رو به رو خواهیم شد.

سیستم عصبی را تقویت می کند

از آن جایی که بالا بردن پاها می تواند سبب ورود هوای بیشتری به سیستم تنفسی ما شود، کمک به افزایش آرامش و ریلکس شدن بدن نیز دور از انتظار نخواهد بود. بدین ترتیب بافت هر یک از اندام ها هم اکسیژن بیشتری دریافت می کنند که در نتیجه آن کاهش تنش در عضلات را شاهد هستیم.

سبب خواب شبانه راحت تر می شود

همانطور که می دانیم، استرس یکی از مهم ترین دلایل بی‌ خوابی و همینطور کاهش کیفیت خواب شبانه است. تکرار روزانه این وضعیت بدنی یعنی بالاتر قرار دادن پاها نسبت به قلب، ضمن کاهش استرس به ويژه اضطراب مزمن باعث می شود که خواب شبانه راحت تری را تجربه کنید.

درد پا را تسکین می دهد

ساعات طولانی کاری و نیاز به ایستادن های ممتد، سبب خستگی پا و گاها احساس درد در این قسمت می شود. به خصوص برای بانوانی که بیشتر از دیگران از کفش های پاشنه بلند استفاده می کنند، بالا بردن منظم پا به شدت توصیه می شود. درد ناشی از پوشیدن مداوم چنین کفش هایی به این دلیل است که وزن فرد به طور مساوی توزیع نمی شود.

اجرای اصولی

فواید تمرین بالا بردن پا بر سلامت بدن(+عکس)

این که چند وقت یکبار و هر بار چه مدت باید تمرین بالا بردن پا را انجام دهیم، تا اندازه زیادی به شرایط ما و هدفمان از این کار بستگی دارد.

برای نمونه بالا بردن پاها به منظور کاهش علائم واریس و یا پیشگیری از آن به صورت زیر است:

فواید تمرین بالا بردن پا بر سلامت بدن(+عکس)

- به حالت خوابیده یا درازکش راحت تغییر وضعیت دهید.

- پاهای خود را طوری قرار دهید که بالاتر از سطح قلب شما باشند. برای رسیدن به این هدف می توانید از یک بالش استفاده کنید و یا پاها را به دیوار تکیه دهید. اگر نمی توانید پاهای خود را تا سطح قلب بالا بیاورید، سعی کنید آنها را یک میز قهوه خوری یا مبل قرار دهید زیرا این کار نیز همچنان به کاهش نیروی گرانش کمک می کند.

- حدود 15 دقیقه پاهای خود را بالا نگه دارید. توصیه می شود این کار را 3 تا 4 بار در روز انجام دهید.

ارسال به دوستان
وبگردی