۳۰ آذر ۱۴۰۴
به روز شده در: ۳۰ آذر ۱۴۰۴ - ۰۴:۱۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۷۵۳۰۲
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۷ - ۰۷-۰۹-۱۳۹۶
کد ۵۷۵۳۰۲
انتشار: ۰۷:۵۷ - ۰۷-۰۹-۱۳۹۶

تنهایی می‌تواند باعث افزایش خلاقیت شود

مطالعه جدیدی نشان داد که تمام انواع انزوای اجتماعی نمی­‌تواند دارای اثرات منفی باشد و غیر اجتماعی بودن می­‌تواند با خلاقیت رابطه مثبتی داشته باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌تایمز، محققان طی سال­‌ها مطالعه نشان دادند که انزوای اجتماعی یا فقدان ارتباط اجتماعی با همسالان دارای اثرات مخرب بر سلامت روحی و حتی جسمی است. برآورد شد بیش از 42.2 درصد افراد بالای 40 سال در آمریکا از تنهایی مزمن رنج می­‌برند که این مسئله به "اپیدمی تنهایی" معروف است.

محققان در یک بررسی با مطالعه انگیزه­‌های فردی 295 نفر برای کناره­‌گیری­ اجتماعی پرداختند. همچنین خلاقیت، علائم افسردگی، اضطراب و پرخاشگری در این افراد مورد بررسی قرار گرفت.

 این مطالعه با تمرکز بر سه نوع انزوای اجتماعی صورت گرفت. نوع اول احساس خجالت است، که در آن انزوای اجتماعی ناشی از احساس ترس است. نوع دوم اجتناب است که علت آن اینست که فرد تعامل اجتماعی را دوست ندارد. نوع سوم غیراجتماعی بودن است که به نوعی انزوای اجتماعی غیرترسناک محسوب می­‌شود. نتایج نشان داد که اگرچه این سه نوع انزوای اجتماعی در برخی موارد همپوشانی نشان می­‌دهند اما نتایج مربوط به سه نوع مختلف آن با هم فرق دارند.

محققان برآورد کردند که افراد خجالتی در واقع از تنهایی خود لذت نمی­‌برند و نمی­‌توانند از زمان خود به طور مفید استفاده کنند. این در حالی است که افراد غیراجتماعی می­‌توانند از تنهایی خود لذت ببرند و از آن به شکلی مفید و خلاقانه بهره بگیرند.

در مقایسه با افراد خجالتی و مردم گریز، افراد غیر اجتماعی زمان بیشتری را به تنهایی می­‌گذرانند اما به طور خاص از ارتباط  با همسالان خود کمتر اجتناب می­‌کنند. بنابراین این افراد به اندازه­‌ای که لازم دارند از روابط اجتماعی بهره برده  و در عین حال از تنهایی خود لذت می­‌برند.

دید کلی درباره افراد منزوی این است که این افراد با تنهایی و پیامدهای منفی آن مواجه هستند. با این­ حال محققان معتقدند که به منظور درک مضرات و مزیت­‌های انزوای اجتماعی در افراد خاص، باید انگیزه­‌های این افراد برای کناره­‌گیری از اجتماع مشخص شود. مطالعات اخیر نشان داد غیر اجتماعی بودن همان نتایج منفی مربوط به خجالتی بودن و انزوا را به همراه ندارد. نتایج تحقیقات جدید نیز موید این مطلب است.

بنا به گفته محققان یافته­‌های جدید غیراجتماعی بودن با خلاقیت رابطه دارد و غیر اجتماعی بودن می­‌تواند شکلی سودمندی از انزوای اجتماعی باشد.

نتایج این تحقیق در مجله Personality and Individual Differences  منتشر شد.

برچسب ها: خلاقیت ، تنهایی
ارسال به دوستان
دو دقیقه روانی یکی از ترسناک‌ترین صحنه‌های تاریخ سینما (تماشا کنید) رتبه‌بندی کیفیت جاده‌ها در جهان؛ ۱۰ کشور برتر در سال ۲۰۲۵ آیا ما فرزند یک انفجار ستاره‌ای هستیم؟ زیبا بروفه: شادمهر عقیلی به من گفت باید بیام خانه شوهرت را ببینم از خاک تا حیات؛ چگونگی تبدیل مواد معدنی خاک به مواد زنده / چرا مکمل‌ها به‌درستی جذب نمی‌شوند؟ اعتبار جهانی ۶۰ کشور از نگاه شهروندان ثروتمند جهان (+ اینفوگرافیک) آوارگی خانواده فقیر به خاطر خون آلوده؛ صاحبخانه پسر ۷ ساله مبتلا به ایدز را بیرون کرد ژیلا صادقی: همه از روی من اسکی می روند  پایان نگرانی والدین؛ تبدیل بازی‌های خشن به محتوای کودکانه با فناوری جدید  کلینتون، مایکل جکسون و شاهزاده انگلیسی در باتلاق فساد اخلاقی اپستین مریم امیرجلالی: برای چی لب هایم را اردکی کنم؟ هشدار رئیس دانشگاه تهران: ایران در مرز بحران قطعی ‎آب قرار دارد/ اگر یک قطره آب هم برداشت نشود، ۲۰۰ سال طول می‌کشد تا سفره‌های زیر زمینی احیا شوند سد جگین سرریز کرد شوک والیبال ژاپن به اروپا؛ صعود مقتدرانه اوساکا به فینال جام باشگاه‌های جهان کارشناس روس: ایران از متحدان خود همچون مسکو، انتظار حمایت فعال‌تری دارد
نظرسنجی
طنز «مهران مدیری» را بیشتر دوست دارید یا طنز «رضا عطاران» را؟