فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۰۵۳۴۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۰۲-۰۲-۱۳۹۷
کد ۶۰۵۳۴۵
انتشار: ۱۴:۰۰ - ۰۲-۰۲-۱۳۹۷

زمین به سمت شرق می‌چرخد، پس چرا پرواز به غرب سریع‌تر نیست؟

زمین به سمت شرق می‌چرخد، پس چرا پرواز به غرب سریع‌تر نیست؟
زمانی که سیاره زمین، با سرعتی حدود 1,180 کیلومتر در ساعت به سوی شرق می‌چرخد، هرچه روی آن است، سریع‌تر و با سرعت حدود 1,670 کیلومتر در ساعت، حرکت می‌کند.

با وجود چرخش زمین به سوی شرق، همیشه پرواز به سوی غرب، آهسته‌تر است.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌الرت، زمانی که سیاره زمین، با سرعتی حدود 1,180 کیلومتر در ساعت به سوی شرق می‌چرخد، هرچه روی آن است، سریع‌تر و با سرعت حدود 1,670 کیلومتر در ساعت، حرکت می‌کند.

اگر زمین با سرعت 1,180 کیلومتر بر ساعت به سمت شرق بچرخد و در هواپیمایی باشیم که به سوی غرب پرواز می‌کند، با توجه به اینکه زمین به سمت ما گردش می‌کند، چرا زودتر به مقصد نمی‌رسیم؟ دلیل این موضوع این است که هواپیما تحت تاثیر چرخش زمین قرار می‌گیرد؛ یعنی اگرچه مقصد به سمت ما حرکت می‌کند اما ما نیز از مقصد خود دور می‌شویم! گیج کننده به نظر می‌رسد.

حتی هوای بالای زمین هم با سرعت 1670 کیلومتر بر ساعت، به سوی شرق می‌رود و برای اینکه هواپیما به سوی مقصدی پرواز کند، باید متناسب با نحوه چرخش زمین، این کار را انجام دهد.

اگر فرض کنیم سرعت حرکت هواپیما به سمت شرق، 160 کیلومتر در ساعت باشد(زیرا به طور بالقوه هر چیزی که روی زمین است از جمله هواپیما با سرعت 1670 کیلومتر بر ساعت به سمت شرق حرکت می‌کند) این عدد به 1670 کیلومتر بر ساعت اضافه می‌شود و هواپیما خود را با سرعت 1830 کیلومتر در ساعت به مقصد می‌رساند. اما اگر مقصد در غرب باشد، در واقع با سرعت 1670 منهای ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت(1510 کیلومتر بر ساعت) حرکت خواهد کرد.

"هنری رایش"(Henry Reich)، فیزیکدان و ریاضیدان و مبتکر سری ویدیوهای آموزشی "مینت فیزیکس" (MinutePhysics) می‌گوید: بله! برای رفتن به غرب شما به شرق می‌روید، اما به سرعت کمتری نسبت به سرعت حرکت زمین به سمت شرق. اما این موضوع، ساده نیست زیرا بادها در جو بالاتر، همه چیز را بهم می‌ریزند.

نسخه‌ای از این مقاله، برای نخستین بار در نوامبر سال 2015 به چاپ رسیده بود.

برچسب ها: زمین ، چرخش
ارسال به دوستان
۳۰ کشور دارنده بزرگ‌ترین ذخایر ارزی جهان در سال ۲۰۲۶ (+ اینفوگرافیک) عراق: هرگز اجازه نخواهیم داد هیچ‌گونه تجاوزی علیه کشورهای همسایه انجام شود تکذیب محدودیت‌های ترافیکی ورودی‌های تهران توسط پلیس راهور افتتاح نخستین دادگاه برخط کشور در جزیره کیش شهردار نیویورک : از اسرائیل حمایت نمی کنیم خبر ازدواج آقای پدر قصه‌های تابه‌تا با هنرمند نقاش (+عکس) رسانه‌های اسرائیلی: توافق با بیروت حضور طولانی‌مدت ارتش اسرائیل را در لبنان رقم می‌ زند ادعای رسانه صهیونیستی: اسرائیل برای انفجار گسترده تونل‌ها در جنوب لبنان آماده می‌شود مرگ دو نوجوان در تصادف جاده همدان به ملایر پرداخت فوری پاداش بازیکنان مصر پس از تساوی برابر ایران تحسین ایستادگی ملی‌پوشان فوتبال توسط سخنگوی وزارت امور خارجه رازهای کبد؛ سفر به درون پیچیده ترین پالایشگاه بدن (+اینفوگرافیک) شاهکار مهندسی با الهام از یک دانه استوایی؛ راز طراحی اولین هواپیمای نظامی آلمان! (+تصاویر) رئیس‌جمهور اسلوونی: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران اشتباه بود؛ ترامپ هم می داند وقوع قتل دو نفر در نزاع خانوادگی در استان زنجان
نظرسنجی
در مجموع چه نمره ای به عملکرد تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی می دهید؟