۰۷ اسفند ۱۴۰۴
به روز شده در: ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۱۰۲۹۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۳ - ۳۰-۰۲-۱۳۹۷
کد ۶۱۰۲۹۶
انتشار: ۱۰:۲۳ - ۳۰-۰۲-۱۳۹۷
نماینده سابق ایران در اوپک در پاسخ داد:

نمی‌توان روی همراهی اروپا حساب کرد

عصر ایران
نماینده سابق ایران در اوپک می گوید: نمی‌توان روی همراهی اروپا حساب کرد، چراکه منافع اقتصادی بالا و درهم‌پیچیده اروپا با ایالات متحده، آنها را در شرایط منازعه در کنار ما قرار نمی‌دهد. اینکه امروز شرکت های اروپایی اعلام می کنند که همکاری های اقتصادی خود در ایران را متوقف می کنند به این دلیل است که دولت‌هایشان حاضر به حمایت از آنها نیستند.
با اعلام تصمیم دونالد ترامپ درباره خروج از برجام و تصمیم او مبنی بر تحریم شرکت‌های اروپایی که با شرکت‌های ایرانی همکاری می‌کنند، شرکت‌های بزرگی چون توتال، انی، زیمنس، ایرباس، آلیانتس، ساگا، دنیلی و مرسک تصمیم گرفتند از ایران خارج شوند. هرچند که بنا بر آنچه جین کلود جانکر، رئیس کمیسیون اروپا گفته اعضاي اين اتحاديه در حال وضع قانونی هستند که تحریم‌های ثانویه آمریکا علیه شرکت‌های اروپایی را به دلیل همکاری با ایران به رسمیت نشناسد.

به گزارش راشاتودی و به نقل از اين مقام مسئول، این قانون هیچ دادگاهی را در جهت اعمال جریمه که ممکن است از سوی کاخ سفید علیه شرکت‌های اروپایی به‌منظور انجام تجارت در جمهوری اسلامی ایران وضع می‌کند، به رسمیت نمی‌شناسد. او تأكيد كرده كه به‌عنوان کمیسیون اروپا وظیفه داریم که از شرکت‌های اروپایی حفاظت کنیم و وعده داده در حال راه‌اندازی فرایند فعال‌کردن «بخش‌نامه مسدودن‌کردن» که مربوط به سال ۱۹۹۶ میلادی است، هستند. طبق اين بخش‌نامه، در سال ۱۹۹۶ میلادی، اتحادیه اروپا قانونی را وضع کرد که خود را مستثنا از تحریم‌های ثانویه آمریکا کرد و در نتیجه آمریکا هم به شرکت‌های اروپایی معافیت اعطا کرد. سخنان او نويد مي‌دهد كه بانک سرمایه‌گذاری اروپا، سرمایه‌گذاری شرکت‌های اروپایی در ایران را تسهیل بخشد.

با‌اين‌حال، امانوئل مكرون، رئيس‌جمهور فرانسه در سخناني شركت‌هاي فرامليتي را از همكاري در اين زمينه به تعبيري مستثنا كرد. آن طور که پیداست نفع همکاری اقتصادی با آمریکا به ایران می چربد و هر یک از کشورهای عضو اتحادیه اروپا سعی دارند با با قراردادن استثائاتی خروج شرکت های خارجی از ایران را توجیه کند.

علیرضا خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک در اینباره می گوید : نمی‌توان روی همراهی اروپا حساب کرد، چراکه منافع اقتصادی بالا و درهم‌پیچیده اروپا با ایالات متحده، آنها را در شرایط منازعه در کنار ما قرار نمی‌دهد. اینکه امروز شرکت های اروپایی اعلام می کنند که همکاری های اقتصادی خود در ایران را متوقف کرده و از ایران خارج می شوند به این دلیل است که دولت هایشان حاضر به حمایت از آنها نیستند. او بر این باور است که اگر اتحادیه اروپا به معنای واقعی از شرکت های فعال در ایران حمایت می کرد، امروز شاهد به صف شدن شرکت های خارجی برای خروج از ایران نبودیم .

او با بیان اینکه همکاری اقتصادی با آمریکا برای شرکت های اروپایی نفع اقتصادی بیشتری را دارد ، ادامه داد : به عنوان مثال 35 درصد سهامداران توتال آمریکایی هستند؛ همچنین این شرکت 10 میلیارد دلار دارایی در آمریکا دارد که ترس از بلوکه شدن این اموال از طرف آمریکا وجود دارد. طبیعی است که این شرکت نگران تحریم ها آمریکا باشد .

پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر
برچسب ها: برجام ، پول نیوز
ارسال به دوستان
تصاویری جدید از آشیانه متروک فضاپیماهای شوروی روایت چرچیل از جنگ جهانی دوم: بهترین ساعتِ هیتلر حداقل دستمزد ۱۴۰۵ چقدر شد ؟ اعتراض ایران به هلند به خاطر قاچاق اقلام ممنوعه به ایران توسط دیپلمات هلندی پولیتیکو: شگرد آمریکا برای مداخله نظامی در ایران شکر گران شد (+جزئیات) شعارهای رادیکال در دانشگاه؛ ابزاری برای نقد اکنون نه سودای گذشته  آسوشیتدپرس از حرکت ناوهای آمریکایی از بحرین به سمت آب‌های آزاد خبر داد سیاست خارجی در سفرهٔ مردم؛ پیوند سیاست کلان با زندگی روزمره دروغ ترامپ درباره موشک های ایران/ آیا موشک های ایران به زودی به آمریکا می رسند؟ پولیتیکو: مشاوران ترامپ تمایل دارند ابتدا اسرائیل به ایران حمله کند دانشگاه و پذیرش «دیگری» ؛ درنگی بر اعتراضات دانشجویی روزهای اخیر شگرد گدایی در دوبی؛ شکار خودروهای لوکس با دوچرخه / کشف 20هزار درهم پول نقد کلاس‌های آموزشی دانشگاه علوم تحقیقات تا پایان اسفند مجازی شد تفاوت اجاره سرور اختصاصی و کولوکیشن