فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۷۹۴۲۹
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۹ - ۲۶-۰۴-۱۳۹۸
کد ۶۷۹۴۲۹
انتشار: ۲۰:۰۹ - ۲۶-۰۴-۱۳۹۸

کشف حضور 45 هزار ساله انسان در قزوین

کشف حضور 45 هزار ساله انسان در قزوین

سرپرست هیات غار قلعه کردآوج قزوین، گفت: با کاوش مشترک صورت گرفته توسط باستان شناسان ایران و فرانسه، حضور انسان دراین غار با قدمت فراتر از ۴۵ هزار سال کشف شد که سن دقیق آن را حتی نمی توان با روش‌های علمی تخمین زد.

به گزارش ایرنا؛ «حامد وحدتی نسب» روز چهارشنبه با اعلام این خبر، گفت: غار قلعه کرد از زمره مهمترین محوطه های پارینه سنگی در استان قزوین است که قبلاً توسط باستان شناسان استان مورد شناسایی و مطالعۀ مقدماتی قرارگرفته بود.

وی گفت: نتایج مقدماتی سن سنجی نهشته‌های محوطه حاکی از این است که زمان حضور انسان در این غار بی شک فراتر از ۴۵ هزار سال بوده و خارج از حیطه سن یابی توسط تکنیک AMS است از همین روی دیگر روش های سن سنجی در محوطه بکار گرفته شده که نتایج آنها نیز ظرف چند ماه آینده به دست خواهد آمد.

این باستان شناس افزود: نخستین فصل کاوش این محوطه در شهریور ماه سال ۱۳۹۷ توسط هیئت مشترک ایران و فرانسه در حالی پایان پذیرفت که بیشتر زمان کاوش صرف خواناسازی گودالهای ایجاد شده توسط حفاران غیرمجاز شد.

وی اظهارداشت: در فصل دوم این فرصت مهیا شد تا با تمرکز بر لایه های باستانی مصون از گزند سودجویان، به درک درستی از فعالیتهای انسانی در این محوطه دست یافت.

بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، وی با بیان اینکه نهشته های این غار دارای یکی از غنی ترین بقایای جانوری و دست افزارهای سنگی منتسب به پارینه سنگی میانی است تصریح کرد: تاکنون دو نوع اسب پیش از تاریخی منقرض شده، گوزن، نوعی خرس و کرگدن در بقایای جانوری به دست آمده از محوطه شناسایی شده است.

رییس هیات باستان شناسی افزود: دو فصل کاوش در غار قلعه کرد به روشنی حاکی از این امر است که این محوطه حداقل نیازمند ۷ تا ۱۰ سال کاوش مستمر است.

وحدتی نسب در پایان تصریح کرد: کاوش‌های یادشده در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و بودجه ادارۀ کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین فراهم شده است.

پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر
برچسب ها: قزوین
ارسال به دوستان
عراقچی در اجلاس بریکس: امارات شریک فعال تجاوز به ایران است اجازه معاملات اسکناس به بانک‌ها ذخایر ارزی را افزایش داد یارانه نقدی اردیبهشت به حساب سرپرستان دهک‌های اول تا سوم واریز شد دیدنی های امروز؛ از سفر ترامپ به چین تا فرش قرمز جشنواره کن فرانسه توافق ترامپ و رئیس‌جمهور چین درباره تنگه هرمز نگاهی به «عزاداران بَیَل»؛ چرا شاهکار ساعدی باورپذیر نیست؟ چین با تغییر نام روبیو اجازه ورود او به پکن را داد پزشکیان: دشمنان از امید و انسجام ملت ایران هراس دارند نگرانی مدرسه پزشکی ییل آمریکا درباره شامپوهای خشک آئروسل برنامه آرامکو برای فروش ۱۰ میلیارد دلار از دارایی‌های ملکی واکنش سخنگوی قوه قضاییه به دزدی دریایی آمریکا عربستان و ایران در صدر جدول تولیدکنندگان نفت اوپک رئیس جدید فدرال رزرو کیست؟گزینه مورد نظر ترامپ تایید سنا را گرفت کشف بیش از ۹۹۰ تن انواع کالاهای اساسی در تهران یک آمریکایی به اداره یک پایگاه مخفی جاسوسی چین در نیویورک محکوم شد