۲۸ آذر ۱۴۰۴
به روز شده در: ۲۸ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۸۶۲۹۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۹ - ۰۵-۰۶-۱۳۹۸
کد ۶۸۶۲۹۳
انتشار: ۱۶:۲۹ - ۰۵-۰۶-۱۳۹۸

مشتریان جهانی آب سنگین ایران

مشتریان جهانی آب سنگین ایرانوقتی در ۱۸ اردیبهشت ماه ترامپ اعلام کرد دیگر ایران نباید آب سنگین تولید کند و بفروشد، رئیس جمهور کشورمان هم در مقابل دستور داد تا سازمان انرژی اتمی ضمن افزایش تولید آب سنگین در مجتمع خنداب اراک، از سقف ۱۳۰ تن ذخیره این محصول راهبردی که در برجام تصریح شده نیز عبور کند.

به گزارش ایسنا، روزنامه خراسان در ادامه نوشت: در پی این اقدام بود که بهروز کمالوندی ۲۷ خرداد امسال در نشست خبری خود در مجتمع آب سنگین خنداب خبرداد که ایران تا دو ماه دیگر از سقف ۱۳۰ تن عبور خواهد کرد. پیش از این در دهم خرداد نیز آژانس بین المللی انرژی اتمی در جدیدترین گزارش خود درباره نحوه عمل ایران به تعهدات برجامی‌اش اعلام کرده بود که تاکنون ایران ۱۲۵.۲ تن آب سنگین را ذخیره کرده است. با توجه به تولید سالانه ۲۰ تن آب سنگین در اراک باید تاکنون از سقف ۱۳۰تن عبور می کردیم اما هنوز چنین خبری از سوی مسئولان مربوط اعلام نشده است.

در همین باره یک منبع آگاه در سازمان انرژی اتمی کشورمان با بیان این که فاصله کمی تا این سقف باقی مانده به خراسان گفت: اگرچه این توان و ظرفیت در مجتمع اراک وجود داشت که تا امروز از سقف ۱۳۰ تن تصریح شده در برجام عبور کنیم اما با توجه به این که این مجتمع در سال‌های اخیر بازارهای خوبی را در عرصه جهانی پیدا کرده و مصلحت نبود این بازارها را که خریدار آب سنگین و محصولات ساخته شده با آن به ویژه دوتره هستند از دست بدهیم، در این مدت همچنان صادرات خود را ادامه دادیم و به همین علت هنوز تا سقف گفته شده فاصله کمی باقی مانده است.

وی افزود: ادامه فروش محصولات ساخته شده از آب سنگین به کشورهای دیگر از جمله اروپا در شرایطی است که آمریکا خرید این محصولات را تحریم کرده اما خریداران ما بدون توجه به این محدودیت و صرفاً بر اساس قیمت و کیفیت محصول ایرانی به خریدهای خود در این مدت ادامه داده اند اما افزایش فروش و مصرف داخلی و خارجی باعث شده تا امروز تقریبا تولید ما با مصرف و صادرات آب سنگین و دوتره هم اندازه باشد. این منبع آگاه در سازمان انرژی اتمی، میزان ذخایر ایران تاکنون را ۱۲۶تن آب سنگین اعلام کرد و گفت: «هفته آینده گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام خواهد شد».
همه این‌ها در حالی است که تا ۱۴ شهریور که سومین مهلت ۶۰ روزه ایران به اروپا پایان می‌یابد تنها ۹ روز باقی مانده و فرصت‌ها به سرعت می‌گذرند اما هنوز با وجود وعده‌ها و فضاسازی‌های رسانه‌ای، امتیاز دندان‌گیری برای کشورمان عرضه نشده تا آن چنان که ظریف در فرانسه گفت ایران همه اقداماتش را به قبل از ۱۸ اردیبهشت برگرداند.

برچسب ها: آب سنگین ، مشتری
ارسال به دوستان
لغو نامحدود قرعه‌کشی گرین کارت آمریکا به دستور ترامپ بازگشت آلودگی به تهران، از تردد غیرضرور خودداری کنید ارزیابی جدید آمریکا درباره حمله به ایران : احتمالا بخشی از اورانیوم غنی‌شده در نطنز است حضور «آرزو احمدوند» همسر عراقچی در آیین پایانی جایزه جهانی امام خمینی (عکس) حراج جواهر کمیاب تاریخ خودرو؛ تنها «سیسیتالیا ۸۰۸XF» (+عکس) تیونینگ آیفون ایر (فیلم) از مهار تورم ۲۵۰ درصدی آرژانتین تا تورم مهارنشدنی ایران!/ خطر اَبَرتورم بیخ گوش ما مسکو: هرگز بشار اسد را تحویل نخواهیم داد زلزله ۵.۷ ریشتری «کابل» را لرزاند قائم‌پناه: کاری به سبک زندگی مردم نداریم/ حامی اصلی دولت مقام معظم رهبری است شکاف عمیمق بین آموزش و پرورش و دانش آموزان/ بچه‌ها از مدرسه بریده‌اند؛ میانگین معدل در کل کشور زیر ۹ است​! میراث فراموش‌شده مدرنیسم در بالکان؛ نگاهی به ویرانه‌های متل «میلیه‌وینا» در بوسنی (+عکس) وقتی طراحی قطعات خودروهای ارزان‌قیمت در دل لوکس‌ترین‌ها می‌تپد / چراغ‌ عقب تراکتور برای پاگانی! (+تصاویر) افشاگری جدید اپستین؛ موج جدید اتهامات علیه چامسکی و بیل گیتس تورم آمریکا : 2.7 درصد