۳۱ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۹۹۱۶۶
تاریخ انتشار: ۰۱:۴۶ - ۲۹-۰۸-۱۳۹۸
کد ۶۹۹۱۶۶
انتشار: ۰۱:۴۶ - ۲۹-۰۸-۱۳۹۸

مدیرعامل بورس تهران: انتقال پول بزرگترین مشکل جذب سرمایه خارجی در ایران

مدیرعامل بورس تهران اعلام کرد: محدودیت‌های انتقال پول در ایران بزرگترین مشکل جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بازار سهام است.

به گزارش خبرنگار عصر ایران، علی صحرایی در یک‌ نشست خبری در جزیره کیش اظهار داشت: شاخص کل بورس به نسبت به ابتدای سال ۱۷۶۰۰۰ واحد رشد را تجربه کرده است. وی در ادامه گفت : از ابتدای سال جاری تا به امروز شاخص بازار اول با ۶۶ درصد رشد، شاخص بازار دوم با ۸۱ درصد افزایش و شاخص هم وزن با ۱۶۸ درصد رشد همراه بوده که بیشتر از شاخص کل افزایش را به ثبت رسانده که این اتفاق نشان می دهد که شرکت های کوچک تر مورد توجه سهامداران قرار گرفته و در عین حال شاخص صنعت نیز ۴۱ درصد صعود را در تابلوهای آماری به ثبت رسانده است.

دلیل عدم‌جذب سرمایه‌های خارجی

مدیرعامل بورس تهران در این ‌نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا بورس تهران در حالی که از نظر رشد بازدهی در میان اعضای فدارسیون بورس ها در رتبه نخست وجود دارد، اما در جذب سرمایه های خارجی ناتوان است اعلام کرد: محدودیت های انتقال پول در ایران بزرگترین مشکل جذب سرمایه گذاری خارجی در بازار سهام است.

نقش ویژه سهامداران حقیقی

وی در ادامه گفت: در ۶ ماه ابتدایی سال جاری، سهامداران حقیقی به عنوان بازیگران اصلی بورس به میزان ۷۹ درصد در خرید بازار نقش داشته اند و در مقابل سهامداران حقوقی ها نیز از سهم ۳۹ درصدی برخوردار بوده اند.

صحرایی در ادامه تصریح کرد: در بخش آمار فروش نیز سهامداران حقیقی با ۶۸ درصد و سهامداران حقوق با ۳۲ درصد در فروش سهام مشارکت داشته اند و در بخش مازاد خرید هم سهامداران حقیقی با ۶۶۰۰ میلیارد تومان در ۹۷ به ۲۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

میزان تامین ‌مالی

وی گفت: آمارها نشان می دهد در بخش تامین مالی ۱۴۸۶۹ میلیارد تومان صورت گرفته که به میزان ۱۱۳۰۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه صورت گرفته است. صحرایی ادامه داد: در سال ۹۸ تا به امروز ۶ عرضه اولیه به میزان ۲۱۵۵ میلیارد تومان در تالار شیشه ای انجام شده است. تا به امروز  معامله۷۶۰ میلیارد تومان اوراق بدهی و ۵۹۱ میلیارد تومان اوراق اختیار فروش تبعی در بورس صورت گرفته است.

تقسیم‌ ۶۷۰۰۰ میلیارد تومان سود

به گزارش عصر ایران صحرایی افزود: در حال حاضر آمار تعداد شرکت های پذیرفته شده در بورس نشان‌می دهد که ۶۷۰۰۰ میلیارد تومان سود بین سهامداران خود تقسیم کرده اند که به طور میانگین ۶۱ تومان سود نقدی بوده است. وی در ادامه گفت: ارزش بازار بورس به ۱۱۲۰‌ تریلیون تومان رسیده است که ۶۴ درصد رشد را شامل می شود و نسبت قیمت به درآمد هم ۶.۵ مرتبه است.

وی در ادامه گفت: در بین چهار بازار بورس ۶۳۳ میلیون سهم به ارزش ۲۱۸۰۰۰ میلیارد تومان در ۵۵۷۰۰۰۰ مرتبه شکل گرفته و در میان کل ارزش بازار سرمایه که ۴۵۵۰۰۰ میلیارد تومان است، بورس تهران ۴۸ درصد سهم از کل بورس ها را در اختیار دارد.

میزان ارزش معاملات

وی با بیان اینکه ارزش معاملات ۱۱۸ درصد رشد را به ثبت رسانده است گفت: ابزار معاملاتی آتی سبد سهام که در اواخر سال ۹۷  با ۴ نماد اجرایی شد در حال حاضر با ۷ نماد به فعالیت ها ادامه می دهد.

وضعیت نمادها

صحرایی درباره نمادهای بازارهای بورس تهران گفت: در بازار اول ۱۳۵ نماد و در بازار دوم ۱۹۶ نماد حصور دارد که بر اساس آخرین فهرست موجود فقط دو نماد معاملاتی متوقف است.

نقش بازارگردانی

مدیر عامل بورس تهران با بیان اینکه شرکت هایی که وارد بورس می شوند باید بازارگردان داشته باشند، اظهار داشت: سهامداران حقیقی در مازاد خرید به فروش بیشترین حضور را در صنایع سرمایه گذاری، آشامیدنی، انبوه سازی و استخراج کانه های فلزی و در بخش مازاد فروش به خرید نیز بیشترین سهم به صنایع فنی و مهندسی فعالیت های واسطه ای، فلزات اساسی و مخابرات اختصاص یافته است.

تعامل با سایر کشورها

صحرایی با بیان اینکه در بخش معاملات خُرد سهامداران آنلاین ۵۰ درصد مشارکت داشته اند، اعلام کرد :  با سفرای خارجی در ایران مذاکرات متعددی صورت گرفته که بازدید هیات هایی از کشورهای عراق - سوریه - سوییس و اتریش از بورس تهران را شامل شده و تفاهم نامه با بورس شانگهای چین که چهارمین بورس بزرگ دنیا است هم یکی از تعاملات مهم بورس تهران بوده است.

وی افزود: بر اساس آمار فدراسیون بورس ها از نظر بازدهی بورس تهران، نخستین بورس کشورهای عضو است و در عین حال عضو هیات مدیره فیاس نیز شده ایم.

ارسال به دوستان
وبگردی