کد خبر ۷۰۱۵۴۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۲ - ۱۲-۰۹-۱۳۹۸
کد ۷۰۱۵۴۸
انتشار: ۱۱:۴۲ - ۱۲-۰۹-۱۳۹۸

نابودی پوشش‌های جنگلی با پسماندهای زباله

عصر ایران
در مازندران، سرانه تولید پسماند هر نفر ۹۰۰ گرم بوده و میزان روزانه پسماند براساس آمارهای قبلی ۳ هزار و ۲۰۰ تن زباله خانگی است که این حجم از زباله هزار و ۵۷۰ متر مکعب در روز شیرابه تولید می‌کند.

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست کشور گفت: در مازندران حجم زباله بسیار زیاد بوده که عموما در جنگل‌ها، کنار رود خانه‌ها دپو شده است و آسیب‌های جدی به این استان می‌زند بنابراین آن بخشی از زباله که در جنگل دپو می‌شود، پوشش جنگلی را نابود خواهد کرد و شیرابه‌های آن وارد آب‌های زیر زمینی خواهد شد.

مسعود مولانا در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه مدیریت پسماند دست کم ۱۲۰ سال در جهان سابقه دارد، اظهار کرد: زمانی که مدیریت پسماند در جهان شروع به کار کرد یک مدیریت ۳ مرحله‌ای شامل جمع زباله در یک نقطه، هدایت آن به خارج از شهر و دپو شدن آن در محیط مناسب را در دستور کار خود قرار داده است.

نابودی پوشش‌های جنگلی با پسماندهای زباله

وی تصریح کرد: این موضوع گسترش پیدا کرده و امروزه مدیریت آن به ۸ تا ۹ مرحله یعنی پس از جمع آوری، تفکیک، پردازش، کمپوست، زباله سوز و دفع بهداشتی تبدیل شده است که متاسفانه در ایران به ویژه مازندران همان مدیریت ۳ مرحله‌ای انجام می‌شود و دپو شدن آن در ۸ نقطه از استان صورت می‌گیرد.

میزان پسماند خانگی مازندران ۳۲۰۰ تن در روز است

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: در مازندران، سرانه تولید پسماند هر نفر ۹۰۰ گرم بوده و میزان روزانه پسماند براساس آمارهای قبلی ۳ هزار و ۲۰۰ تن زباله خانگی است که این حجم از زباله هزار و ۵۷۰ متر مکعب در روز شیرابه تولید می‌کند.

مولانا با اشاره به اینکه مازندران ۴ درصد جمعیت کل کشور را تشکیل می‌دهد، گفت: حدود ۶ درصد پسماند خانگی مربوط به مازندران بوده و حدود یک میلیون و ۲۰۰ تن زباله خانگی را در سال به خود اختصاص داده است بنابراین ۵ درصد آن به خوبی مدیریت می‌شود.

پسماند کشاورزی ۹ برابر پسماند خانگی آسیب‌زا است

وی با اشاره به اینکه در کشور ۱۷۰ میلیون تن پسماند کشاورزی در سال تولید می‌شود، افزود: پسماند کشاورزی ۹ برابر پسماند خانگی آسیب‌زا است که به همین نسبت ۳۲ میلیون تن پسماند صنعتی و ۲۸ میلیون تن پسماند ویژه و خطرناک دارد که هیچ تدبیری برای آن اندیشیده نشده است.

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست کشور تاکید کرد: طی جلسه‌ای که در استانداری مازندران با سازمان محیط زیست و مسئولین ذی‌ربط داشتیم تلاش‌هایی صورت گرفته است اما به نقطه خاصی نرسیده‌ایم یعنی تمرکز بیشتر روی زباله سوز گذاشته شد اما این امر می‌تواند بخش کوچکی از معضل پسماند را حل کند.

زباله باید از مبدا مدیریت شود

مولانا یادآور شد: کاهش زباله از مبدا باید با همکاری شهرداری‌ها و سازمان‌های مردم نهاد به خوبی مدیریت شود چراکه با انباشت زباله گازهای گلخانه‌ای تولید می‌شود که اثرات مخربی برای محیط زیست به همراه خواهد داشت.

برچسب ها: زباله ، پسماند
ارسال به دوستان
هشدار مصر درباره افراط گرایی رژیم اسرائیل/حملات به سوریه نقض قوانین بین المللی است مقاومت اسلامی لبنان از حمله موشکی به پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی خبر داد زخم جنگ تحمیلی بر تن درختان بلوط زاگرس آسمان ۱۴۰۵؛ سال شگفتی‌ها با گرفتگی‌های خیره‌کننده و بارش‌های شهابی نورانی تحقق وعده دولت به مادران؛ توزیع «کارت امید مادر» وارد فاز اجرایی شد عراقچی: ایران آماده کمک به عبور کشتی‌های ژاپن از تنگه هرمز است حمله موشکی به پایگاه آمریکایی-انگلیسی دیه‌گو گارسیا مقام پیشین آمریکایی: تصور نمی‌کردم جنگ با ایران چنین بحران انرژی ایجاد کند حملات ایران به پایگاه‌های مورد استفاده آمریکا ۸۰۰ میلیون دلار خسارت وارد کرده است تحلیلگر نظامی: ایران می‌تواند کنترل بر تنگه هرمز را حفظ کند نوروز، نوری در دل تاریکی حملات هوایی روز اول سال به تهران، شهر ری، کرج و اصفهان ایران هشدار تخلیه داد: ساکنان رأس الخیمه شهر را ترک کنند (+عکس) جنگ رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران بر پایه شستشوی مغزی هشدار جدی به امارات