۳۰ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۱۰۲۵۱
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۱ - ۰۳-۱۱-۱۳۹۸
کد ۷۱۰۲۵۱
انتشار: ۰۸:۳۱ - ۰۳-۱۱-۱۳۹۸

نجات ساحل تالش در گرو تکمیل کارخانه بازیافت زباله

تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در ۱۱۰ کیلومتری غرب استان گیلان در ساحل زیبای دریای خزر از هشت طرح ساحلی و گردشگرپذیر نظیر گیسوم و قروق برخوردار است، اما زباله های شهری و بازمانده از گردشگران، طبیعت منحصر بفرد این نواحی را با مشکل مواجه کرده است.

به گزارش ایرنا، بخش‌هایی از نوار ساحلی تالش به ویژه ساحل قروق این شهرستان به دلیل دفن زباله‌های شهری، با مشکل زیست محیطی مواجه‌است و مردم برای تکمیل کارخانه بازیافت زباله، انتقال آلاینده‌ها به آن و رهایی نوار ساحلی از آلودگی روزشماری می‌کنند.

کود کمپوست از زباله به دست می آید و برای تقویت خاک زراعی مفید است و استفاده از آن، مصرف کود شیمیایی را تا ۷۰ درصد کاهش می دهد.

شهردار تالش روز پنجشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : محل دفن زباله این شهر در منطقه گردشگری قروق واقع شده و مساحت آنها ۱۵ هزار متر مربع است و روزانه به طور میانگین ۸۰ تن زباله در شهر تالش تولید و در قروق دفن می شود.

شهرام غنی زاده افزود: به منظور کاهش خطر شیرابه های زباله بر محیط زیست، شهرداری تالش به درختکاری، ایجاد کانال و چاه جمع آوری شیرابه و مدیریت پسماند در محل دفن اقدام کرده اما چاره اساسی این مشکل، راه اندازی کارخانه کود کمپوست است.

اقدامات زیست محیطی

رئیس اداره حفاظت محیط زیست تالش نیز در خصوص معضل انباشت زباله در ساحل قروق این شهرستان گفت: از همه شهرداری های تالش به دلیل دفن زباله در نزدیکی نوار ساحلی خزر و نابسامانی محل های دفن، نزد محاکم قضایی شکایت کرده بودیم و دادگاه به نبود سوء نیت در شهرداری ها رای داد و این مشکل باید با نگاه دلسوزانه و احساس تکلیف همگانی برطرف شود.

عارف شادکام افزود: محل دفن زباله شهر تالش در نزدیکی ساحل قروق، به دلیل ورود شیرابه زباله ها به سفره های زیرزمینی آب و چرای احشام دامداران بومی در محدوده محل دفن، سیمای طبیعت را مخدوش کرده و به مشکلی زیست محیطی تبدیل شده است.

وی ادامه داد: با وجود پاکسازی نوار ساحلی توسط نیروهای حفاظت محیط زیست و سازمان های مردم نهاد و اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در تالش، از حجم زباله در قروق کاسته نشده است و این معضل فقط با انتقال پسماندها به کارخانه بازیافت رفع خواهد شد.
گردشگران فقط در فصل تابستان در ساحل قروق زباله برجا می گذارند و عمده پسماند انباشه شده در این منطقه گردشگری، در شهر تالش تولید و به آن منتقل می شود.

شادکام گفت: مردم تالش ابتدا با طرح تفکیک زباله از مبدا به خوبی همکاری کردند، اما این طرح به علت نبود برنامه ریزی منسجم از ناحیه شهرداری، با کاهش مشارکت مواجه شد و اکنون فقط ۱۰ تا ۱۵ درصد خانوارها به تفکیک زباله از مبدا اقدام می کنند.

وی افزود: انباشت زباله در نزدیکی ساحل خزر در تالش زنگ خطری برای محیط زیست است و باید رفع آن از ناحیه مردم و مسئولان جدی گرفته شود.

آخرین وضعیت کارخانه بازیافت زباله

شهردار تالش گفت: کارخانه کمپوست زباله با سه هکتار وسعت و سوله هایی به مساحت سه هزار و ۷۰۰ متر مربع توسط بخش خصوصی در محدوده جوکندان تالش در حال ساخت است و ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و زباله های هفت شهر و سه شهرستان غرب استان گیلان در آن امحاء و به کمپوست تبدیل خواهد شد.

غنی زاده بیان کرد: این کارخانه پروژه ای فعال است و طبق اعلام شرکت مجری، بعد از بهمن ماه امسال تجهیزات آن نصب و ظرف دو سال راه اندازی خواهد شد و خوشبختانه به لحاظ نگاه مثبت دولت به مدیریت پسماند و حفظ محیط زیست، امسال ۴۰ میلیارد ریال اعتبار از سازمان شهرداری ها و دهیاری ها به این طرح اختصاص یافته است.

فرماندار تالش نیز با اشاره به نقش جنگل و ساحل در صنعت گردشگری شهرهای شمالی، زدودن زباله از سیمای طبیعت را ضروری دانست و نقش کارخانه بازیافت زباله را در بی اثرسازی و امحاء زباله شهرستان های تالش، آستارا، رضوانشهر و ماسال مهم پیش بینی کرد.

سید عیسی مهدوی افزود: از سال گذشته برای رفع مشکلات اجتماعی و موانع زیست محیطی کارخانه بازیافت، تلاش های زیادی کرده ایم و اجرا و تکمیل آن به همراهی و همکاری کامل شهرداری های شهرهای غرب گیلان نیازمند است.

نگاه کلان دولت به حذف زباله از خطه شمال

عملکرد دولت و تخصیص اعتبارات لازم برای مدیریت پسماند در استان های شمالی کشور، نشانگر تدبیر دولتمردان در پاسداشت طبیعت و تداوم رونق گردشگری این بخش از کشور است و مسئولان امر را به تلاش مضاعف برای رفع مشکل زباله در تفرجگاه ها وا می دارد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان اظهار کرد: امسال دولت خدمتگزار ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای مدیریت پسماند استان‌ های شمالی اختصاص داده و حدود ۴۰ درصد آن سهم گیلان است.

پویا شهشهانی ادامه داد: ساماندهی محل های دفن زباله بخصوص در نواحی نزدیک به ساحل دریا باید در اولویت امور شهرداری ها و متولیان مدیریت پسماند قرار گیرد و مسئولان امر با توجه به نگاه و عزم راسخ دولت، در رفع مشکل زباله اقدامات جدی تری انجام دهند.

بی شک صیانت طبیعت علاوه بر سلامت مردم با صنعت گردشگری ارتباطی تنگاتنگ دارد و مدیریت اصولی و علمی پسماند این شهرستان و تکمیل کارخانه بازیافت زباله باید بیش از گذشته مورد پی گیری قرار گیرد.

اکنون مردم تالش ، حامیان محیط زیست و گردشگران به تدبیر مسئولان امر چشم دوخته اند تا با اجرا و تکمیل به موقع کارخانه کمپوست زباله، رد زباله از نوار ساحلی تالش زدوده و همچنین گامی بزرگ برای مدیریت پسماند غرب گیلان برداشته شود.

شهرستان تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در بخش های مرکزی، اسالم، حویق و کرگانرود در ۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان و حاشیه دریای خزر واقع شده است.

برچسب ها: بازیافت ، زباله ، تالش
ارسال به دوستان
وبگردی