۲۶ آذر ۱۴۰۴
به روز شده در: ۲۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۴۴۰۷۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۲ - ۰۴-۰۶-۱۳۹۹
کد ۷۴۴۰۷۲
انتشار: ۱۷:۴۲ - ۰۴-۰۶-۱۳۹۹

آیا قدیمی‌ترین سازه‌های جهان در عربستان هستند؟

عربستانمحققان می گویند سازه های سنگی عظیم در عربستان که تعداد آنها صدها عدد است و در منطقه ای بزرگتر از یک زمین فوتبال پراکنده هستند، ممکن است قدیمی ترین بناهای تاریخی جهان باشند.

به گزارش ایسنا و به نقل از لایو ساینس،باستان شناسان به تازگی گزارش داده اند که سازه های سنگی پراکنده که در سال ۲۰۱۷ در عربستان کشف شدند، برخی از قدیمی ترین بناهای تاریخی جهان هستند و قدمت آنها حدود ۷۰۰۰ سال است.

یک مطالعه جدید روی این سازه های سنگی مرموز که قبلاً "دروازه" نامیده می شدند و اکنون به نام "مستطیل" خوانده می شوند، نشان می دهد که آنها برای مراسم آیینی استفاده می شده اند.
گروهی از محققان در مقاله ای که اخیراً در مجله The Holocene منتشر شده است، گزارش داده اند که قدمت شناسی رادیو کربنی ذغال سنگ موجود در یکی از این سازه ها نشان می دهد که مردم آن را در حدود ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد ساخته اند.

محققان در مقاله خود نوشتند: "مستطیل" نمایانگر پیشرفت چشمگیر در معماری بنای یادبود است، زیرا صدها نمونه از این سازه ها در شمال غربی عربستان ساخته شده اند. این بناها از منظر تاریخی یکی از اولین بناهای ساخته شده در مقیاس بزرگ در جهان هستند.

این سازه ها مانند دیوارهای سنگی کم ارتفاع هستند که شکل ظاهری اغلب آنها از بالا به شکل دروازه است که از همین رو نام سابق آنها دروازه گذاشته شده بود. آنها در مناطقی به طول کمتر از ۱۵ متر و بزرگترین آنها با طول حدود ۶۱۶ متر پراکنده هستند.

مناطق تاریخی

محققان وقتی برای اولین بار آنها را تجزیه و تحلیل کردند دریافتند که برخی از آنها دارای نقوشی روی سطح خود بوده اند. 

"هو گروکات" سرپرست این مطالعه از انستیتوی اکولوژی شیمیایی آلمان در موسسه ماکس پلانک گفت: کاملاً محتمل است که این ساختارها از نظر بصری دیدنی بوده اند و شاید کاملاً رنگ آمیزی شده بودند.

تعداد معدودی از مصنوعات در زیر برخی مستطیل ها پیدا شد که نشان می دهد این سازه ها در تمام سال مورد اشغال یا استفاده قرار نگرفته اند. 

در حالی که به نظر می رسد این مستطیل ها در واقع مکان هایی برای برگزاری مراسم آیینی بوده اند، اما هنوز مشخص نیست که چه نوع آئین هایی در آنجا انجام می شده است.

این سازه ها در مناطقی بسیار خشک از جمله "کویر نفود جنوبی"(southern Nefud Desert) جایی که تیم گرکات کار میدانی خود را در آن انجام داده است و همچنین زمین هایی که میدان گدازه های آتشفشانی بوده اند، یافت می شوند.

اما اگر این سازه ها در حدود ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح ساخته شده باشند، در زمانی مورد استفاده قرار می گرفته اند که آب و هوای عربستان مرطوب تر از حال حاضر بوده است. محققان می گویند: بین ۱۰ هزار تا ۶۰۰۰ سال پیش، شبه جزیره عربستان شاهد دوره های ترسالی موسوم به "عربستان سبز" بوده است، یعنی هنگامی که افزایش بارش باران باعث تغییر این منطقه کاملا خشک شده است.  محققان در آن زمان، مردم این منطقه با تکیه بر گله های حیوانات اهلی شده تمایل به دامداری داشتند و همچنین برای کسب غذا برخی حیوانات وحشی را شکار می کردند. 

محققان می گویند بدین ترتیب، "مستطیل ها" می توانسته اند به عنوان نشانه ای برای تعیین حد قلمروی افراد استفاده شده باشند.

سازه تاریخی

آنها افزودند: حتی زمانی که آب و هوا در عربستان در مرطوب ترین حالت خود قرار داشت، این محیط بسیار فصلی بوده و خشکسالی رخ می داده است.

"یورک روان" همکار ارشد تحقیقاتی این مطالعه از دانشگاه شیکاگو از این تحقیقات تمجید کرد، اما خاطرنشان کرد که نمونه های قدیمی تری از سازه های سنگی در مقیاس بزرگ وجود دارد که نشان می دهد از سازه های سنگی عظیم موسوم به "بادبادک" برای شکار حیوانات استفاده می شده که قدیمی تر از مستطیل ها هستند. 

"گری رولفسون" استاد کالج ویتمن در واشنگتن که در این تحقیق مشارکت نداشته است، این یافته ها را کاملاً جالب توجه خواند. وی خاطرنشان کرد: علاوه بر مصنوعات، انواع دیگری از سازه های سنگی نیز در این منطقه وجود دارد که ممکن است حاکی از مکان هایی برای فعالیت های آیینی باشد.

ارسال به دوستان
سرتیپ «بهمن بهمرد» فرمانده نیروی هوایی ارتش شد ماراتن کیش و بارانِ کم سابقه! وزیر علوم: امروز ایران تنهاست و بیش از هر زمان دیگری به کمک جوانان نیاز دارد گازگرفتگی مجری «گزارش ورزشی» در سمنان؛ آخرین وضعیت سلامتی حسین اسدی بیانیه وزارت خارجه: محاصره دریایی ونزوئلا را شدیدا محکوم می‌کنیم روبرت کوخ؛ پزشکی که دشمنان نامرئی انسان را مهار کرد تخلیه اضطراری در قشم؛ طوفان و سیلاب روستای طولا را در نوردید بیانیه وزارت خارجه درباره دیدار عراقچی و لاوروف در مسکو شناسایی پیکر زن پناهجوی ایرانی در بوسنی؛ پایان تلخ جست‌وجو در رودخانه «ساوا» ایران تهدید آمریکا به محاصره دریایی ونزوئلا را محکوم کرد؛ هشدار تهران درباره «دزدی دریایی دولتی» روحانی: بن‌بست در سیاست خارجی معنا ندارد/ دولت چهاردهم باید حداقل یک «تحول بزرگ» برای مردم رقم بزند انتصاب فرمانده جدید نیروی هوایی ارتش با حکم فرمانده کل قوا قدرتمندترین زنان جهان در فهرست 2025 فوربز / از سانائه تاکایچی تا کیم کارداشیان (+ فهرست کامل 100 نفره) هواشناسی تبریز اعلام کرد: نبرد تراکتور و پرسپولیس در دمای صفر درجه! رخنه بزرگ سایبری به قلب تل‌آویو؛ تلفن همراه نخست‌وزیر سابق اسرائیل توسط گروه حنظله هک شد