فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۷۳۳۵۳
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۸ - ۱۲-۱۲-۱۳۹۹
کد ۷۷۳۳۵۳
انتشار: ۱۳:۲۸ - ۱۲-۱۲-۱۳۹۹

تنها راه حل زنده ماندن سالن های قدیمی به روایت یک سینمادار

سینمای ایرانرئیس انجمن سینماداران می گوید، آنچه ممکن است ، سینماهای قدیمی و تک سالنی را به تعطیلی بکشاند، بیشتر نبود فیلم خوب در اکران عمومی است.

محمد قاصد اشرفی در گفت‌وگویی با ایسنا درباره وضعیت و سرنوشت سینماهای قدیمی که یکی دو سالن بیشتر ندارند و به نظر می‌رسد در بحران کرونا بیش از گذشته در معرض تعطیلی قرار گرفته‌اند بیان کرد: درباره این موضوع کمی برداشت‌ها اشتباه است چون خیلی از این سینماها در چند سال اخیر فعالیت خود را تا حدودی داشته‌اند ولی در شرایط فعلی تقریباً بیشتر سالن‌ها در حال تعطیلی هستند نه فقط سینماهای قدیمی یا با یک سالن. دلیل آن هم این است که فیلمی برای اکران نداریم و نمی‌دانم چرا ماجرای سینماهای تک سالنه اینقدر پررنگ شده است، زیرا هر سالنی به اندازه ظرفیت خود فروش می‌کند. یک سینما ممکن است ۱۴ سالن داشته باشد و میزان فروش آن به همان اندازه است. یک سینما هم ممکن است فقط یک سالن داشته باشد و به همان اندازه ظرفیت خود فروش می‌کند.

او افزود: خیلی از سینماها مثل استقلال و قدس مجهز شده‌ و فروش خوبی هم داشتند، اما الان مسئله، نبود فیلم است. در این باره در ستاد کرونا سازمان سینمایی حمایت‌هایی بویژه برای اکران نوروزی در نظر گرفته شده و امیدواریم برای این نوبت اکران چند فیلم خوب به سینماها بیایند.

وی درباره اینکه اینکه آیا راهکاری وجود ندارد تا سینمایی همچون «عصر جدید» تعطیل نشوند، با تاکید براینکه دولت باید حمایت کند» گفت: درباره سینما عصر جدید باید بگویم که مالکان این سینما نامه‌ای را برای تقاضای تغییر کاربری به وزارت ارشاد فرستاده‌اند، چون سینما فروش و سوددهی نداشت و برخی ماه‌ها حتی ضرر هم پرداخت می‌کردند. به هرحال هزینه آب و برق و گاز و کارکنان مجموعه کم نیست و در مجموع هزینه نگهداری سینما را بالا می‌برد. بخش خصوصی مگر چقدر توان دارد که بتواند  یک سینمای قدیمی را نگهداری کند و اگر حمایت‌های درستی با هدف حفظ این سینماها صورت بگیرد، می توان امیدوار بود که تعطیلی برای سینماها رخ ندهد.

اشرفی اضافه کرد:‌ البته می‌توان پیش‌بینی کرد که چنین روندی برای خیلی دیگر از سینماها تکرار شود چون از سینما استقبال نمی‌شود و آن هم به این دلیل است که فیلم خوب برای اکران نداریم.

به گزارش ایسنا، در ماه‌های گذشته که سینماها تعطیل بودند، خبرهایی شنیده می‌شد از اینکه صاحبان برخی سینماها به ویژه آن‌هایی که تک منظوره بوده و با یکی دو سالن فعالیت داشتند، به فکر تعطیلی، فروش یا حتی تغییر کاربری افتاده‌اند و این مسئله درباره چند سینمای قدیمی تهران بیشتر مطرح بود.

 آذرماه همین امسال خبر حکم تخریب سینما ایران در لاله‌زار سر و صدای زیادی به پا کرد و هنوز معلوم نیست سرانجام این سینمای قدیمی چه می‌شود. سینما گلریز هم که در محله یوسف آباد واقع شده و در ابتدا پاتوق فعالیت‌های هنری مهین و مصطفی اسکویی بوده و بیش از ۶۰ سال قدمت دارد، به دلیل اختلاف میان مالک و صاحب سرقفلی پلمب شده و احتمال تعطیلی و تخریب یا تغییر کاربری آن نیز وجود دارد.

مدتی قبل سینما بولوار در بولوار کشاورز هم که زمانی یکی از سینماهای مدرن تهران بوده تغییر کاربری پیدا کرده و به مرکز همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران تبدیل شده است.

برخی کارشناسان معتقدند به روز نبودن تجهیزات این سینماها که خرج زیادی هم خواهد داشت، سبب تعطیلی سینماهای قدیمی می‌شود، اما برخی هم معتقدند سلیقه علاقه‌مندان به سینما در انتخاب سالن تغییر کرده ضمن اینکه بهانه سینما رفتن هم دیگر مثل گذشته نیست و مردمی که صرفا برای رفتن به سینما و تماشای فیلم از منزل بیرون بروند خیلی کم شده است. با این حال اشرفی می‌گوید اگر فیلم خوب اکران شود سالن‌های قدیمی هم به اندازه ظرفیت خود فعال خواهند شد.

ارسال به دوستان
تقویم روز سبزی محبوبی که فشار خون و کلسترول را کنترل می کند از میکروب‌های روده تا اعصاب؛ داستان یبوست مزمن پیچیده‌تر از چیزی است که فکر می‌کنیم دانشمندان سرانجام کشف کردند چرا موی بعضی افراد فر است؟ شلیک پدافند در تهران/ حمله به تبریز، بوشهر، سیریک، چابهار، کنارک، امیدیه، بهبهان، بانه کردستان، استان ایلام ۵ تنظیم پنهانی که سرعت و امنیت مرورگر اینترنت شما را بالا می‌برند قبل از روشن کردن کولر خودرو این ۳ کار را انجام دهید / راه‌های جلوگیری از داغ شدن کابین خودرو زیر آفتاب این پروتئین از مغز در برابر آلزایمر محافظت می‌کند روزانه چقدر می‌توان قهوه نوشید؟ انجمن قلب آمریکا پاسخ می‌دهد چین بمب مداری دوران جنگ سرد را احیا کرد؛ سلاحی که از قطب جنوب حمله می‌کند توافق ایران و پاکستان برای همکاری در حفظ امنیت منطقه آتش‌سوزی در پاساژ تجاری تهرانپارس با نجات معجزه‌آسای ۱۰۰ نفر مهار شد بازدید چهره‌های سرشناس ورزش و هنر از سرزمین صبح رویش و حمایت از کودکان کار اطلاعیه شماره ۴۱ سپاه: مجموعه تاکتیکی رادارها در پایگاه علی السالم و جزیره بوبیان از رده عملیاتی خارج شدند سقوط خودروی ساندرو به رودخانه در محور گرگان به زیارت با یک فوتی و سه مصدوم