۱۲ دی ۱۴۰۴
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۹۳۱۳۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۷ - ۲۰-۰۴-۱۴۰۰
کد ۷۹۳۱۳۹
انتشار: ۱۲:۱۷ - ۲۰-۰۴-۱۴۰۰

مالیات جهانی از غول های جهان/ فرانسه: بزرگترین انقلاب مالیاتی قرن است

مالیات جهانی از غول های جهان/ فرانسه: بزرگترین انقلاب مالیاتی قرن است
این توافق، غول های بزرگی مانند اپل و گوگل را مورد هدف قرار می دهد و مانع از فرار مالیاتی یا ترفندهای آنها برای پرداخت مالیات کمتر می شود.

وزیران اقتصاد 20 قدرت اقتصادی اول جهان درباره دریافت مالیات از شرکت های چندملیتی به توافق رسیدند. 

به گزارش عصرایران، این مالیات مربوط به شرکت های چندملیتی است که در سطح جهان، فعالیت می کنند. قرار است براساس سازوکاری جدید، از این شرکت ها مالیات گرفته شود و این مالیات در اختیار شماری از کشورهای جهان قرار گیرد. 

این توافق، غول های بزرگی مانند اپل، آمازون و گوگل را مورد هدف قرار می دهد و مانع از فرار مالیاتی یا ترفندهای آنها برای پرداخت مالیات کمتر می شود.

یورونیوز نوشت: وزرای دارایی گروه ۲۰ روز شنبه ۱۰ ژوئیه (۱۹ تیر) حمایت خود را از یک توافق «تاریخی» جهانی برای اخذ مالیات عادلانه‌تر از شرکت‌های چند ملیتی اعلام کردند.

چارچوبی برای اصلاح مالیات بین‌المللی که ۱۳۰ کشور عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در همین ماه با مالیات دست‌کم ۱۵ درصدی از این شرکت‌ها به توافق رسیده بود.

با این حال تایید ۱۹ اقتصاد برتر جهان به همراه اتحادیه اروپا کمک می‌کند تا پس سال‌ها مذاکره این موضوع به واقعیت تبدیل شود.

در بیانیه پایانی نشست وزرای گروه ۲۰ آمده است: «پس از سال‌ها بحث و بررسی و پیشرفتی که در سال گذشته حاصل شد، ما به توافق تاریخی در مورد معماری مالیاتی بین‌المللی با ثبات‌تر و عادلانه‌تر دست یافتیم.»

آن‌ها به دو مولفه اصلی در این موضوع تاکید کردند که شامل تعیین نرخ حداقلی برای مالیات شرکت‌های چند ملیتی خواهد بود و مولفه دوم نیز به تعریف روش و ساختاری که بتواند مالیات جمع‌آوری شده را میان کشورها عادلانه قسمت کند، خواهد پرداخت.

"برونو لومر" وزیر دارایی فرانسه از این توافق استقبال کرد و گفت که این بزرگترین انقلاب مالیاتی در یک قرن گذشته است.

وی افزود: «ما در حال خاتمه دادن به مسابقه مالی هستیم و غول‌های دیجیتال سرانجام سهم عادلانه مالیات خود را پرداخت می‌کنند.»

"جنت یلن" وزیر خزانه داری ایالات متحده امریکا نیز در واکنش به این توافق گفت که «جهان باید سریعا پیش رود تا توافق نهایی شود.»

"اولاف شولز" وزیر دارایی آلمان قبل از شروع این نشست گفته بود که «یک لحظه تاریخی است.»

در سال‌های اخیر شرکت‌های چندملیتی بزرگ با استقرار در گریزگاه‌های مالیاتی کمترین مالیات را به حساب وزارت‌های دارایی کشورهای محل ثبت واریز کرده‌اند. طرح اصلاح مالیاتی برای مقابله با این موضوعات مورد مذاکره قرار گرفته است.

پیش بینی می‌شود توافق نهایی در این زمینه در نشست رهبران گروه ۲۰ در شهر رم در اکتبر امسال حاصل شود.

مالیات دست‌کم ۱۵ درصدی در اول ژوئیه در نشست سازمان همکاری و توسعه اقتصادی مورد توافق قرار گرفت. برخی کشورها از جمله ایالات متحده آمریکا، فرانسه و آلمان به همراه سازمان‌هایی مانند آکسفام برای افزایش نرخ بالاتر فشار آوردند.

اما برخی از کشورها از جمله تعدادی از کشورهای اروپایی مانند ایرلند با این موضوع مخالف هستند. شرکت‌هایی مانند اپل و گوگل به‌خاطر نرخ پایین مالیاتی در این کشورها حضور دارند.

ارسال به دوستان
ممدانی اولین دستور اجرایی را صادر کرد شهرداری برای همۀ شهروندان/ روایت گاردین از تحلیف به یاد ماندنیِ زهران ممدانی پیشگویی‌های نوستراداموس برای ۲۰۲۶ کلاه ‌دارِ کاکل ‌سفید: پرنده‌ای با واتل چشمی نادر؛ چگونه چشم‌ها نقش ارتباط و انتخاب جنسی را بازی می‌کنند؟ (+تصاویر) آغاز فرایند انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس با دستور وزیر کشور هشدار بهزیستی: ایران با شتاب بالا در مسیر سالمندی است بازداشت چند آمریکایی در ونزوئلا ۵ روز عزای عمومی در پی آتش‌سوزی مرگبار در سوئیس رئیس دادگستری لرستان: مخلان امنیت در ازنا و دلفان بازداشت شدند چراغ سبز مادورو به مذاکره با واشنگتن، پس از حمله آمریکا به یک بندر بارش پراکنده برف و باران در اغلب نقاط کشور نماینده مجلس: بیش از ۱۰۰ نماینده پای سؤال از رئیس‌جمهور ایستاده‌اند بنک هاوس؛ نمونه ای از معماری بروتالیسم اروپایی (+عکس) ادعای الجزیره: ژنرال‌های بشار اسد ۱۶۸ هزار جنگجو در اختیار دارند انجمن اهدای عضو: نشان اهدای عضو روی گواهینامه فقط اعلام تمایل است نه اهدای قطعی