فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۹۵۷۸۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۰۷-۰۵-۱۴۰۰
کد ۷۹۵۷۸۳
انتشار: ۱۶:۳۰ - ۰۷-۰۵-۱۴۰۰

پیام تسلیت وزیر فرهنگ برای درگذشت شاعر افغان

پیام تسلیت وزیر فرهنگ برای درگذشت شاعر افغان
انتشار مجله «باغ» ویژه کودکان افغانستانی نیز از دیگر فعالیت‌های او در این سال‌ها بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
محمد سرور رجایی، منشأ دوستی و مودت ادیبان ایران و افغانستان بود
محمد سرور رجایی، منشأ دوستی و مودت ادیبان ایران و افغانستان بود
تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیام درگذشت محمد سرور رجایی شاعر و نویسنده افغانستانی نوشت: این شاعر و نویسنده برجسته فارسی زبان معاصر، منشأ خیر و برکت و ایجاد دوستی و مودت، میان شاعران و نویسندگان ایران و افغانستان بود.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، در متن پیام تسلیت سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است:

«انا لله و انا الیه راجعون

ایران عزیز ما سالهاست میزبان گروه بزرگی از شاعران و نویسندگان عزیز همزبان افغانستانی است. این میزبانی و همدلی بدون تردید در رشد شانه‌به‌شانهٔ ادبیات در هر دو سرزمین تاثیر داشته است.

در این میان تعدادی تنها به نوشتن و سرودن می‌پردازند و گروهی دیگر عزیزانی هستند که علاوه بر کار خلاقهٔ ادبی برای گسترش رابطه و ایجاد همدلی و همراهی بین شاعران و نویسندگان دو کشور تلاش می‌کنند.

زنده‌یاد محمدسرور رجایی بدون تردید یکی از مهمترین چهره‌های این گروه بود. او که علاوه بر توفیق در نوشتن، سالها با مدیریت «خانه ادبیات افغانستان» و «دفتر شعر و داستان افغانستان در حوزه هنری» و اخیرا پژوهش گسترده در باب شهدای افغانستانی در دفاع مقدس و شهدای ایرانی در دوره مقاومت و جهاد آن کشور، منشأ خیر و برکت و ایجاد دوستی و مودت میان شاعران و نویسندگان دو کشور شده بود.

اینجانب، درگذشت ایشان را به خانواده ایشان و جامعه ادبی افغانستان و ایران تسلیت گفته و آرزو می‌کنم که رشته مودت اهالی فرهنگ دو سرزمین عزیز مستحکم‌تر شود چنان که امید و هدف آن عزیز از دست رفته بود.»

محمد سرور رجایی نویسنده و شاعر افغانستانی که از حدود یک هفته قبل در بیمارستان میلاد تهران بر اثر ابتلا به کرونا بستری بود، صبح امروز در سن ۵۲ سالگی درگذشت.

محمدسرور رجایی متولد ۱۳۴۸ کابل بود. وی از سال ۱۳۷۳ به ایران مهاجرت کرده و مدیریت خانه ادبیات افغانستان و مدیریت دفتر شعر و داستان افغانستان در حوزه هنری را بر عهده گرفت.

کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» یکی از آثار شاخص اوست. این کتاب مجموعه‌ای از خاطرات رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس است که در حاشیه دیدار با رهبر انقلاب در خردادماه سال ۱۳۹۸ این کتاب را تقدیم ایشان کرد.

کتاب های «ماموریت خدا»، هفت‌ روایت از احمدرضا سعیدی شهید ایرانی جهاد اسلامی افغانستان، «در آغوش قلب‌ها»،«گل‌های باغ کابل» ، «در آغوش قلب‌‏ها»، « اشعار و خاطرات مردم افغانستان از امام خمینی» برخی از آثار منتشر شده سرور رجایی است.

کتاب خاطرات «شهید دکتر سیدعلی شاه موسوی گردیزی» از فرماندهان جهادی افغانستان که به دست عوامل داعش ترور شد،از تلاش‌های محمدسرور رجایی‌ است که به زودی منتشر خواهد شد. همچنین انتشار مجله «باغ» ویژه کودکان افغانستانی نیز از دیگر فعالیت‌های او در این سال‌ها بود.



پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر
ارسال به دوستان
دختر ناصرالدین‌شاه در حال نوازش اسب؛ بیش از یک قرن قبل (عکس) این برچسب‌ها راز ناباروری‌های بی‌دلیل را فاش می‌کنند عضله سازی فقط وزنه زدن نیست؛ سه عامل مهم در رشد عضلات بُرج تاریخی گری‌کوه؛ یادگار معماری نظامی در بستک (+عکس) نبرد ناو زیپانگ، هیولایی که ناو جرالد فورد آمریکا دربرابرش مثل قایقی کوچک بود(+عکس)  خیمۀ ناصرالدین شاه در میدان اسب‌دوانی تهران؛ 135 سال قبل (عکس) فرار شاگردان علیرضا منصوریان از شکست در دقیقه ۱۱۷ بازی جنجالی وزیر خارجه جولانی: دمشق به رابطه‌ای صلح‌آمیز با اسرائیل چشم دارد! نخست‌ وزیر هند از مردم خواست به‌خاطر کمبود سوخت دورکاری و صرفه‌جویی کنند مقام سازمان ملل: محاصره تنگه هرمز ده‌ها میلیون نفر را با گرسنگی مواجه می‌کند ساعت شروع به کار ادارات کرمانشاه از خردادماه تغییر می‌کند یمن: وضعیت نه جنگ نه صلح با سعودی‌ها را تحمل نمی‌کنیم نخست وزیر انگلیس: هرگز وارد جنگ با ایران نخواهم شد کشف و انهدام خط لوله ۶ کیلومتری قاچاق سوخت در بندرعباس اکرم عفیف مرد سال فوتبال قطر شد/ السد جوایز را درو کرد