۰۱ اسفند ۱۴۰۴
به روز شده در: ۰۱ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۰۶۹۵۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۸ - ۱۷-۰۷-۱۴۰۰
کد ۸۰۶۹۵۰
انتشار: ۱۲:۲۸ - ۱۷-۰۷-۱۴۰۰

اناق بازرگانی: قانون جدید چک با اقتصاد کشور همخوانی ندارد

اناق بازرگانی: قانون جدید چک با اقتصاد کشور همخوانی ندارد
اکثر تجار عمده و کسبه خرده فروش با سیستم های نرم افزاری آشنایی ندارند و سال های متمادی به صورت سنتی کار کرده‌اند و ثبت کردن چک در پوشش قانون جدید برایشان مشکل آفرین شده است.
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز  اجرای قانون جدید چک را یک چالش حاد در بستر کسب و کارها و ناهمخوان‌ با وضعیت حاکم در بازار تولید، عرضه و اقتصاد کشور عنوان کرد.
 
یداله مالمیر روز شنبه ۱۷ مهرماه در جمع خبرنگاران گفت: علی رغم مزیت‌ها و مزایای مندرج در مفاد قانون چک، این قانون در مسیر اجرا موانع و دست اندازهای فراوانی را در معاملات تجاری خرد و کلان کشور ایجاد کرده است.
 
به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: اکثر تجار عمده و کسبه خرده فروش با سیستم های نرم افزاری آشنایی ندارند و سال های متمادی به صورت سنتی کار کرده‌اند و ثبت کردن چک در پوشش قانون جدید برایشان مشکل آفرین شده است.
 
رئیس انجمن تخصصی صنایع همگن نساجی، پوشاک و چرم استان البرز افزود: با توجه به انبوه مشکلات و تنگناهای اقتصادی که در بازار تولید و مصرف کشور خودنمایی می‌کند، ضروری است اجرای قانون جدید چک به زمانی موکول شود که  ایجاد تحول و پویایی اقتصاد در حد انتظار جامعه را تجربه کنیم.

چرخش برگه‌های چک خط اعتباری تجار و کسبه است

مالمیر از چرخش برگه‌های چک به عنوان یک  خط اعتباری به ویژه برای عمده فروشان نام برد و گفت: در بسیاری از موارد برگه چک صادره توسط یک تاجر بین چند نفر دست به دست می‌شد و همه از دریافت آن استقبال می‌کردند چراکه آن برگه چک  نشانه اعتبار بالای صادر کننده چک بود.
 
وی افزود: بدین صورت بخشی از اقتصاد بازار کشور درحال چرخش بود و با وجود مشکلات اقتصادی کاسبی‌ها روال عادی را طی می‌کرد.
 
وی ادامه داد: ولی با اجرای قانون جدید اگر چک به نام یک فرد ثبت شود، این چک دیگر قابل چرخش بین سایر افراد نیست و این مشکل به اعتبار بین کسبه و تجار در صدور چک لطمه وارد کرده است.

راهکار خطرآفرین برخی کسبه برای رهایی از قانون جدید چک

نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز الزام قانون جدید چک در خصوص عدم چرخش و دست به دست شدن چک را بستر ساز یکسری مشکلات جدید و سو استفاده ها عنوان کرد.
 
مالمیر ادامه داد: برخی دریافت کنندگان چک های جدید در راهکاری نا اطمینان وخطر آفرین  از صادر کننده‌های آن درخواست می‌کنند، برگه‌های چک را در سامانه ثبت نکنند تا بتوانند آن چک‌ها را به گردش درآورند و بدین ترتیب زمینه برای سو استفاده‌های خرد و کلان احتمالی فراهم می‌شود.
 
وی در توجیه چگونگی سو استفاده از چک ثبت نشده در سامانه گفت: ممکن است صادر کننده چک از ثبت آن در سامانه خودداری کند که در این صورت آن برگه چک حکم کاغذ پاره را ایفا می کند.
 
وی افزود: در این صورت پیگیری دارنده چک در مراجع قضایی نیز موثر واقع نخواهد شد زیرا طبق  قانون جدید ،  چک های ثبت نشده در سامانه فاقد ارزش قانونی است.
 
 مالمیر یکی از مشکلات چک‌های مشمول قانون جدید را  ناشی از روش پیچیده در نقد کردن این چک‌ها عنوان کرد و گفت: اکنون  اکثرا تجار بازار که یک عمر با روش سنتی چک فعالیت کرده اند برای نقد کردن این چک ها طبق ضوابط تعیین شده با مشکل جدی روبه رو هستند.
 
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز ضمن‌ انتقاد از  اجرای شتابزده قانون جدید چک گفت: پرسنل برخی بانک ها شاید به دلیل تراکم کاری ناشی از اجرای این قانون، از وحدت رویه یکسان در انجام  وظیفه خطیر پاسخ‌ گویی به مراجعان فاصله گرفته‌اند.
 
مالمیر اظهار کرد: اخذ بسیاری از ردیف های اطلاعاتی از مراجعین برای ثبت و تایید چک به بهانه بار حقوقی قانون جدید از دیگر مشکلاتی است که در برخی شعب بانک ها به وضوح مشاهده می شود.
 
وی ادامه داد:  این چالش در شرایطی خودنمایی می کند که در قانون جدید چک ، دریافت انبوه اطلاعات اضافی مورد درخواست بانک ها برای تایید و ثبت چک ضرورتی ندارد.
 
وی خاطر نشان کرد: عدم آگاه سازی مراجعین از چک های سرقتی و مفقودی در سامانه چک صیاد ضعف دیگر اجرای قانون جدید چک است و مراجعین به بانک ها ناچارند برای آگاهی از وضعیت اینگونه چک ها فقط به سامانه استعلام "چک ساد ۲۴" مراجعه کنند. 

قانون جدید چک بازار استفاده  از سفته را داغ کرده است

نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی البرز یکی دیگر از چالش های قانون جدید چک را بی توجهی به چک‌های تضمینی در سامانه صیاد ذکر کرد و افزود: این مشکل همراه سایر مشکلات مورد اشاره  باعث شده اخیرا بازار استفاده از سفته داغ شود که این مساله هزینه های اضافی را برای کسبه و تجار درپی دارد. 
 
مالمیر گفت: مواجه شدن فعالان عرصه تولید با انبوه چالش های ناشی از اجرای قانون جدید چک در شرایطی است که هنوز بسیاری از فعالان اقتصادی از دسته چک های قبلی استفاده می کنند و تاکنون دسته چک های مشمول قانون جدید را دریافت نکرده اند.
 
وی ادامه داد: همراه با جایگزینی و تبدیل تدریجی کلیه چک های پیشین به چک های مشمول قانون جدید و استفاده همه فعالان اقتصادی از سامانه صیاد ، مشکلات اشاره شده به اوج خود خواهد رسید.
ارسال به دوستان
دیوان عالی آمریکا لغو تعرفه‌های جهانی ترامپ را اعلام کرد پیام تسلیت مقام معظم رهبری در پی درگذشت برادر قمی یک مقام ناتو: به ماموریتمان در عراق ادامه می‌دهیم اقدام جدید آمریکا در کشور های همسایه ایران ترامپ: حمله محدود به ایران را بررسی می‌کنم/ یا با ایران به توافق می‌رسیم یا توافقی که می‌خواهیم را به‌دست خواهیم آورد پایان کار ساپینتو در استقلال زمستان سخت ساترا؛ عکس یادگاری با تحریم اروپا و ممنوعیت برای هنرمندان داخلی! متن کامل مصاحبه عراقچی و شبکه امریکایی: با آمریکا می توانیم رابطه متفاوتی داشته باشیم، اگر خصومت پایان یابد/ هیچ ضرب‌الاجلی وجود ندارد/ ظرف یک هفته می توانیم مذاکرات جدی را آغاز کنیم عراقچی در مصاحبه با شبکه امریکایی: گام بعدی من ارائه پیش‌نویس یک توافق احتمالی به آمریکاست / آمریکا از ایران نخواسته غنی‌سازی را به‌طور دائم کنار بگذارد / تکذیب پیشنهاد تعلیق 3 ساله غنی سازی / تجمع نظامی آمریکا در اطراف ایران بی‌فایده است اعلام ترکیب پرسپولیس برای دیدار با خیبر خرم‌آباد نیروهای اوکراینی شهر نزدیک نیروگاه زاپوریژیا را گلوله‌باران کردند انگلیس به آمریکا اجازه استفاده از دو پایگاه برای حمله احتمالی به ایران را نداد لائوتارو یک ماه خانه‌نشین شد نامه ایران به شورای امنیت: در صورت تجاوز نظامی، پایگاه‌های آمریکا در منطقه «هدف مشروع» خواهند بود مقام اسبق سپاه: دستمان روی ماشه است
نظرسنجی
به نظر شما هدف آمریکا از مذاکرات اخیر با ایران چیست؟