فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۱۶۱۷۶
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۱ - ۱۵-۰۹-۱۴۰۰
کد ۸۱۶۱۷۶
انتشار: ۱۵:۴۱ - ۱۵-۰۹-۱۴۰۰

چرا با وجود کاهش رعایت پروتکل‌ها، شرایط "آبی" شده است؟

چرا با وجود کاهش رعایت پروتکل‌ها، شرایط
رنگ‌بندی‌ها باید بر اساس آلودگی باشد نه موارد بستری زیرا برخی شهرها بیمارستان ندارند و بیماران این شهرها در جای دیگر بستری می‌شوند و آمار بیماران این شهرها جزو شهرهای دیگر قرار می‌گیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: آبی شدن شهرهایی که پروتکل‌های بهداشتی را مورد توجه قرار نمی‌دادند و از ماسک نیز استفاده نمی‌کردند، برای افرادی که نمی‌توانند این وضعیت را تحلیل کنند، خطرناک خواهد بود.
 
به گزارش ایسنا، دکتر سید محمد علوی در جمع خبرنگاران در خصوص وضعیت شیوع بیماری کووید - ۱۹ در خوزستان اظهار کرد: موارد ابتلا در هفته قبل نسبت به هفته قبل از آن ۳۶ درصد، موارد بستری ۴۵ درصد و موارد مرگ ۴۶ درصد کاهش یافته است. میزان کشندگی و تعداد بیماران نیازمند بستری در ICU نیز کاهشی شده است.
 
وی با بیان اینکه بسیاری از مراکز در نقاط آبی فعال هستند، افزود: با توجه به روند کاهشی تمام شاخص‌های بیماری، استان خوزستان در وضعیت آبی قرار گرفته است اما این وضعیت نباید موجب خوش‌خیالی شود و بر اساس این رنگ‌بندی‌ها بگوییم خطر رفع شده است زیرا این مساله می‌تواند پاشنه آشیل ما باشد.
 
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شرایط آبی گفت: آبی شدن شهرهایی که پروتکل‌های بهداشتی را مورد توجه قرار نمی‌دادند و از ماسک نیز استفاده نمی‌کردند، برای افرادی که نمی‌توانند این وضعیت را تحلیل کنند، خطرناک خواهد بود.
 
وی گفت: رنگ‌بندی‌ها باید بر اساس آلودگی باشد نه موارد بستری زیرا برخی شهرها بیمارستان ندارند و بیماران این شهرها در جای دیگر بستری می‌شوند و آمار بیماران این شهرها جزو شهرهای دیگر قرار می‌گیرد.  
 
علوی بیان کرد: واریانت "اُمیکرون" پنجمین سویه کرونا است که بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، نگران‌کننده است. خاستگاه اولیه این سویه از آفریقای جنوبی بوده است.
 
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: گفته شده میزان سرایت اُمیکرون بیشتر از سویه دلتا است؛ در سویه ووهان چین هر مبتلا دو سه نفر را درگیر می‌کرد و در سویه دلتا نیز هر بیمار هفت نفر را مبتلا می‌کرد اما انتقال‌پذیری سویه اُمیکرون چندین برابر دلتا است بنابراین در زمان کوتاهی می‌تواند افراد زیادی را مبتلا کند.
 
وی افزود: در مورد واکسن‌گریزی این سویه نیز صحبت‌هایی مطرح شده مبنی بر اینکه ممکن است کارایی واکسن در برابر این سویه کاهش یابد.
 
علوی گفت: آنچه این ویروس را مهم کرده این است که در آن، مبتلایان قبلی کرونا استعداد بیشتری به ابتلای مجدد دارند. افراد واکسینه‌نشده و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای نیز افراد پرخطر هستند.
 
وی افزود: از طرفی واکسیناسیون تنها برای افراد بالای ۱۲ سال معادل ۸۰ درصد جمعیت انجام شده است بنابراین حتی اگر دریافت‌کنندگان واکسن نیز ایمنی داشته باشند، ویروس جدید به سراغ کم سن و سال‌ترها می‌رود که این مساله خطرناک است اما فعلا عموما جوانان به عفونت کم‌خطرتری مبتلا می‌شوند.
 
رئیس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه سویه اُمیکرون با تست‌های PCR قابل شناسایی است، گفت: البته گفته می‌شود ممکن است اولین تست منفی کاذب باشد و در آزمایش مجدد، تست مثبت شود.
 
وی بیان کرد: همچنان راه‌های پیشگیری از ابتلا، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و واکسیناسیون است.
 
علوی افزود: در سوش دلتا برای ایجاد ایمنی جمعی که از اپیدمی جلوگیری کند، باید ۸۵ درصد کل جامعه واکسینه شوند که اکنون این رقم در خوزستان ۶۰ درصد است.
 
وی با بیان اینکه بسیاری از نکات را درباره این ویروس نمی‌شناسیم، گفت: مشاهده می‌شود در ایران که در حال حاضر پوشش واکسیناسیون ۶۷ درصد است و حدود ۵۰ درصد کل جامعه دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند، میزان ابتلا کم و موارد مرگ نیز کمتر از یک مورد به ازای هر یک میلیون نفر است بنابراین با وجود رعایت کم پروتکل‌های بهداشتی، علاوه بر اثر واکسیناسیون شاید ایمنی پس از ابتلا در موج سنگین قبلی موجب کاهش ابتلا و مرگ شده است.
 
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، افزود: ایمنی به تدریج بعد از شش ماه کاهش می‌یابد و باید مراقبت کنیم زیرا واکسیناسیون لازم است اما کافی نیست و حتی با دریافت واکسن نیز ممکن است موج بعدی را داشته باشیم. باید توجه شود کاهش مرگ و ابتلا تنها به دلیل واکسیناسیون نیست و افزایش موارد ابتلا و مرگ نیز ناشی از ناکارآمدی واکسن نیست زیرا ممکن است ویروس جدیدی بروز پیدا کند.
 
وی بیان کرد: تا ۱۱ آذرماه در استان خوزستان ۳ میلیون و ۲۵ هزار و ۱۳۶ نفر واکسن دریافت کرده‌اند یعنی پوشش واکسیناسیون کل جمعیت ۶۰ درصد است. پوشش کامل واکسیناسیون نیز ۴۵ درصد است بنابراین ۱۵ درصد افراد هنوز برای دریافت نوبت دوم واکسن اقدام نکرده‌اند.
 
علوی افزود: پوشش نوبت اول جمعیت بالای ۱۲ سال خوزستان ۸۰ درصد و با دامنه ۵۶ درصد در شادگان و ۹۱ درصد در بهبهان است. هنوز ۲۰ درصد افراد بالای ۱۲ سال نوبت دوم واکسن‌شان را دریافت نکرده‌اند.
 
وی گفت: در خوزستان ۴۸۲ هزار و ۴۳ شهروند ۱۲ تا ۱۷ ساله داریم که ۳۷۴ هزار و ۲۵۰ نفر معادل ۷۷.۶ درصد این جمعیت، واکسن دریافت کرده‌اند اما پوشش واکسیناسیون بر اساس دانش‌آموزان ثبت نام شده که حدود ۴۲۵ هزار نفر هستند حدود ۸۸ درصد است که این اختلاف آمار به دلیل این است که برخی از این جمعیت ترک تحصیل کرده‌اند یا به مدرسه نرفته‌اند.
پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر
ارسال به دوستان
captcha
جنجال جدید تئاتر «آرش» ؛ در آغوش گرفتن خانم و آقای بازیگر روی صحنه (+فیلم) سهمیه کارت اضطراری جایگاه‌ها تغییر می‌کند؛ جزئیات طرح جدید سوخت مدیرکل راهداری آذربایجان‌غربی: پایانه مرزی بازرگان ۲۴ ساعته در مدار خدمت است ترکیب جدید هیات‌مدیره استقلال برای دو سال آینده مشخص شد نجات معجزه‌آسای کودک ۱۰ ساله از خونریزی وسیع داخلی در پارس‌آباد ترامپ: جنگ با ایران پیش از انتخابات یا پس از آن پایان خواهد یافت! نشان درجه یک هنری برای علیرضا داودنژاد ؛ بوسه زهرا بر دستان پدر در فقدان رضا نخستین دربی زنان ایران با VAR؛ استقلال و پرسپولیس با فناوری ویدیویی یک سرکرده داعش در کرکوک عراق به دام افتاد رده‌بندی نهایی والیبال قهرمانی مردان آسیا ۲۰۲۶ اعلام شد سرنوشت «گریم» در زبان فارسی رایزنی تلفنی ولیعهد سعودی و نخست‌وزیر پاکستان درباره تحولات منطقه صادرات 4 درصد نفت مصرفی روزانه جهان معطل بازسازی خط لوله شرق به غرب عربستان «سلین‌ دیون» بعد از ۶ سال خواند پرده‌برداری از پشت صحنه تیم آرسنال در یک مستند سریالی
نظرسنجی
پیش بینی شما از تقابل ایران و آمریکا از 3 ماه آینده؟